کد خبر : 88642
تاریخ : 1403/8/21
گروه خبری : فرهنگی

شرکت بیش از 7000 همدانی در دوره‌های سوادآموزی


منوچهر توسلی‌کیا روز دوشنبه با بیان اینکه هفت هزار و 512 سوادآموز این استان در سال تحصیلی جاری در سه بخش سواد، انتقال و تثبیت و تحکیم سوادآموزی شرکت می‌کنند، اظهار کرد: براساس هدف‌گذاری‌های انجام‌شده، امسال دو هزار و 679 نفر زیر پوشش دوره سوادآموزی، دو هزار و 557 نفر در دوره انتقال و دو هزار و 276 نفر در دوره تثبیت و تحکیم سواد مشارکت می‌کنند.
وی ادامه داد: ثبت‌نام و کلاس‌گذاری دوره‌های سوادآموزی، انتقال و تحکیم از نیمه آبان‌ماه آغاز شده و تا پایان بهمن‌ماه ادامه دارد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: امسال سه مرکز یادگیری محلی در استان فعالیت دارند که 150 نفر را زیر پوشش قرار می‌دهند.
توسلی‌کیا با بیان اینکه پوشش چهار هزار و 330 نفر در طرح آموزش عملی نماز به استان ابلاغ شده است، افزود: طرح خواندن با خانواده برای یک‌هزار و 781 نفر و طرح حلقه‌های کتاب‌خوانی برای 28 نفر در استان پیش‌بینی شده است.
وی اظهار کرد: شرکت یک‌هزار و 255 نفر در طرح مسابقه کتاب‌خوانی و یک‌هزار و 506 نفر در مسابقه انشانویسی به استان ابلاغ شده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: کلاس‌گذاری در سال جاری با دو رویکرد مدرسه‌محور و محله‌محور پیگیری و اجرا می‌شود.
توسلی‌کیا ادامه داد: در طرح مدرسه‌محور اولویت به‌کارگیری با فرهنگیان شاغل، بازنشسته و کارمندان دولت و در طرح محله‌محور اولویت با آموزش‌دهندگان واجد شرایط است.
وی با بیان اینکه حق‌الزحمه‌ها نسبت به سال گذشته افزایش سه برابری دارد، افزود: در دوره سوادآموزی به‌ازای هر قبولی 28 میلیون و 500 هزار ریال، در دوره انتقال به‌ازای هر قبولی 37 میلیون و 500 هزار ریال و در دوره تحکیم به‌ازای هر نفر قبولی پنج میلیون ریال حق‌الزحمه به مربی تعلق می‌گیرد.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: آموزش‌دهندگانی که هرسال به‌صورت آزاد با نهضت سوادآموزی همکاری دارند و حق‌الزحمه آن‌ها که محصول‌محور بود، امسال به‌صورت ماهانه و براساس مدرک تحصیلی به آن‌ها پرداخت می‌شود.
توسلی‌کیا ادامه داد: حقوق هر فرد فوق لیسانس در ماه 47 میلیون و 80 هزار ریال و با مدرک لیسانس ماهانه 45 میلیون و 930 هزار ریال خواهد شد و نیز مقرر شده 20 روز در ماه برای آن‌ها بیمه واریز شود و دستمزد حق‌التدریسی با مدیریت مؤسسات غیر دولتی و طرف قرارداد با سازمان سوادآموزی پرداخت می‌شود.
وی اظهار کرد: امسال 220 آموزش‌دهنده آزاد در سراسر استان با این سازمان همکاری دارند که از داخل شهرها تا دورترین نقاط روستایی استان و حتی در چادرهای عشایری، آموزش کلاس‌های نهضت سوادآموزی را برعهده دارند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان گفت: امسال فقط آموزش‌دهندگانی که در پنج سال گذشته با این سازمان همکاری داشتند، به‌کار گرفته می‌شوند.
توسلی‌کیا ادامه داد: دستمزد آموزش‌دهنده با در نظر گرفتن 24 ساعت تدریس در هفته و نیز مدرک تحصیلی به‌صورت ماهانه تا هفت ماه پرداخت می‌شود و شرط به‌کارگیری آن‌ها در سال تحصیلی آینده 55 درصد قبولی سوادآموزان در کلاس‌ها است.
وی با بیان اینکه کتاب، لوازم‌التحریر و مربی به‌صورت رایگان در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، افزود: مقرر شده از سال آینده برای سوادآموزی بی‌سوادان محدودیت‌هایی اعمال شود؛ بنابراین به آن‌ها توصیه می‌شود که از این فرصت ایجادشده برای سوادآموزی توسط دولت استفاده کنند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان اظهار کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری در درجه نخست «توسعه سواد» و درجه دوم «تعمیق سواد» مورد نظر بوده و نباید کار متوقف شود.
توسلی‌کیا ابراز امیدواری کرد: با استفاده از تمامی ظرفیت‌های موجود شاهد ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های سوادآموزی در سال تحصیلی آینده باشیم.
وی یادآوری کرد: درصد باسوادی جامعه هدف بین 10 تا 49 سال این استان با اقدامات انجام‌شده در سال گذشته، به 97 درصد رسید و هم‌اینک در این مقطع سنی تنها سه درصد بی‌سواد هستند.
براساس نتایج حاصل از سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، جمعیت استان همدان یک میلیون و 738 هزار و 234 نفر است که تعداد افراد بی‌سواد در استان حدود 49 هزار نفر اعلام شده و هم‌اکنون با آموزش‌های داده‌شده، مهاجرت و فوت، حدود 16 هزار نفر بی‌سواد در استان پیش‌بینی می‌شود.
سازمان نهضت سوادآموزی در هفتم دی‌ماه 1358 با فرمان امام خمینی (ره) تشکیل شد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/88642