کد خبر : 89191
تاریخ : 1403/9/6
گروه خبری : ایران و جهان

کنعانی‌مقدم در گفتگوی اختصاصی با سپهرغرب مطرح کرد:

باز شدن دست حکام دنیا در بایکوت رژیم صهیونیستی با صدور حکم نتانیاهو

آخر هفته گذشته قضات دیوان کیفری بین‌المللی دادگاه لاهه حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین این رژیم را صادر کردند. اتهام نتانیاهو جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است و در پی صدور حکم اگرچه رژیم صهیونیستی درصدد رد آن، حمله به مشروعیت دیوان کیفری و تشدید تلاش‌های لابی‌گری برآمده‌، اما بسیاری از کشورها حتی کشورهای اروپایی و آمریکایی از آمادگی خود برای اجرای حکم خبر داده‌اند و «جوسپ بورل»، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز دستور دیوان را سیاسی ندانسته و گفته: باید به تصمیم این دیوان احترام گذاشته و آن را اجرا کنیم. درحالی که تا امروز اتحادیه اروپا از این حکم استقبال کرده، ایالات متحده آمریکا طبق انتظار، پشت نتانیاهو ایستاده و حکم دیوان کیفری بین‌المللی را محکوم کرده است! البته در اروپا کشورهایی مانند مجارستان هم گفته‌اند که حکم را نقض خواهند کرد.

به‌هرحال از آنجایی که احکام بین‌المللی ضمانت اجرای کاملی ندارند، تصمیم با 124 کشور عضو دیوان کیفری بین‌المللی است که بخواهند آن را جدی گرفته و علیه نتانیاهو و گالانت اقدام کنند یا چشم بر نسل‌کشی در غزه و کشتار در لبنان ببندند.

رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با بسیجیان با اشاره به حوادث لبنان و غزه و صدور حکم جنایت جنگی توسط دادگاه لاهه علیه نتانیاهو به‌عنوان مجرم ردیف اول جنگ در منطقه و غزه، گفتند: این کاری که رژیم صهیونی در غزه و لبنان کرده، پیروزی نیست، جنایت جنگی است. حالا حکم بازداشت این‌ها را صادر کرده‌اند؛ این کافی نیست! حکم اعدام نتانیاهو و سران جنایت‌کار این رژیم باید صادر شود. صحبت دقیق و صریح رهبر انقلاب بعد از این حکم که در طول تاریخ منحوس این رژیم جنگی و جنایات پُرشمارش بی سابقه بوده، سبب شد تا با دبیر حزب سبز ایران و از کارشناسان برجسته مسائل سیاسی کشور و غرب آسیا در مورد این حکم و ضرورت اجرای آن به گفت‌وگو بنشینیم. نتیجه را در ادامه می‌خوانید:

این حکم در طول تاریخ جنایات رژیم جعلی بی‌سابقه است

حسین کنعانی‌مقدم در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه صدور حکم جلب توسط یک دادگاه بین‌المللی علیه سران رژیم جعلی صهیونیستی به‌دلیل اقداماتی که انجام داده‌اند در طول تاریخ جنایاتشان بی‌سابقه است، عنوان کرد: قطعاً حکم دادگاه لاهه دو بخش دارد؛ نخست اینکه رژیم صهیونیستی یک رژیم جنایتکار جنگی شناخته می‌شود که اقدام به نسل‌کشی کرده و با کشتار بیش از 50 هزار نفر از مردم بی‌گناه فلسطین و غزه که 70 درصد آنان زنان و کودکان هستند، بزرگ‌ترین جنایت جنگی را انجام داده است. به این معنا که رژیم صهیونیستی مشروعیت و مقبولیت قانونی و بین‌المللی را نخواهد داشت و غیر مشروع است و دیگر اینکه نتانیاهو و گالانت در این حکم تحت تعقیب و پیگرد قرار گرفته‌اند و عملاً براساس این حکم دادگاه بین‌المللی، متجاوز بودن رژیم صهیونیستی حاصل خواهد شد.

نتانیاهو و گالانت در چنگال انتقام مقاومت گرفتار خواهند شد

وی افزود: اگر این حکم را هم درنظر نگیریم، میدان عمل برای مقاومت بسیار وسیع است و قطعاً نتانیاهو و گالانت در چنگال انتقام مقاومت گرفتار خواهند شد و حداقلش این است که مرگ دهشتناکی را تجربه خواهند کرد.

بسم‌الله القاصم الجبارین...

این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: خداوند را در جایی با نام «قاصم الجبارین» خطاب قرار می‌دهیم که به گواه آن او درهم‌شکننده ستمکاران خواهد بود که سران رژیم جعلی ازجمله نتانیاهو در این زمره قرار دارند و عذابی سخت در انتظار آنان است.

جبهه مقاومت انتقام خود را خواهد گرفت

کنعانی‌مقدم در ادامه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان مبنی بر اینکه ایشان فرمودند «حالا حکم بازداشت این‌ها را صادر کرده‌اند؛ این کافی نیست! حکم اعدام نتانیاهو و سران جنایت‌کار این رژیم باید صادر شود»، متذکر شد: ما تجربه صدور حکم ارتداد سلمان رشدی توسط امام راحل را داشتیم که در سراسر دنیا افرادی به‌ دنبال اجرای این حکم و فتوا بودند، درخصوص نتانیاهو نیز قطعاً جبهه مقاومت با گستردگی‌ای که دارد، انتقام خود را خواهد گرفت و باید این رژیم جنایتکار بداند ماجرا به محکومیت ختم نخواهد شد.

اتحادیه اروپا حامی رأی صادرشده علیه نتانیاهو

وی سپس اعلام کرد: این حکم الزام‌آور است، کما اینکه اتحادیه اروپا اعلام کرده نمی‌شود حکم دادگاه لاهه را در برخی موارد که به نفعمان است، بپذیریم و در برخی موارد که به نفعمان نیست، رد کنیم!

احکام صادره از سوی لاهه لازم‌الاجرا است

دبیر حزب سبز ایران ادامه داد: همه کسانی که در مجامع بین‌المللی به‌ویژه سازمان ملل حضور دارند، ملزم به اجرای احکام دیوان لاهه هستند، چون کسانی که در دیوان هستند و حکم صادر می‌کنند، کارشان این است که در مناقشات بین‌المللی حکم صادر کنند و اتفاقاً احکام صادره از سوی آن‌ها لازم‌الاجرا است.

حکم دادگاه لاهه روی عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی خط بطلان کشید

کنعانی‌مقدم در توضیح اینکه آیا حکم مذکور بر روند جنگ در غزه و لبنان اثر خواهد داشت یا خیر نیز توضیح داد: ابتدا باید عرض کنم کشورهایی که به‌ دنبال عادی‌سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی یا آشکارسازی روابط خود با این رژیم نامشروع بودند تا اقداماتی را انجام دهند، از ترس این حکم پرونده را خواهند بست و شاهد آشکارسازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی و اسلامی! نخواهیم بود؛ درعین‌حال فرصتی ایجاد خواهد شد تا بایکوت سیاسی و دیپلماتیک رژیم صهیونیستی آغاز شود.

آغاز بایکوت اقتصادی و تحریم‌های اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی

وی اضافه کرد: قطع روابط کشورها با رژیم صهیونیستی ازجمله اقداماتی است که در دستور کار قرار خواهد گرفت و دیگر کشورهای مختلف نمی‌توانند بگویند ما با رژیمی ارتباط دیپلماتیک داریم که حکم جنایت جنگی و نسل‌کشی را دارد؛ این مسئله (محکومیت نتانیاهو و گالانت در دادگاه بین‌المللی) عملاً دست حکام دنیا را (برای حمایت) خواهد بست و فضا را برای بایکوت اقتصادی و تحریم‌های اقتصادی علیه رژیم صهیونیستی باز خواهد کرد و اقداماتی نظیر عملیات‌ انصارالله در یمن که شاهرگ اقتصادی رژیم صهیونیستی را قطع کرده، توسط دیگر کشورها نیز امکان انجام دارد.

حیات رژیم صهیونیستی دیگر مثل سابق نخواهد بود

دبیر حزب سبز ایران در پایان سخنان خود تأکید کرد: از آنجایی که کشورهای غربی عضو دیوان ملزم به رعایت احکام صادرشده هستند، طبعاً حیات رژیم صهیونیستی دیگر مثل سابق نخواهد بود. ضمن اینکه با وجود تهدیدهای مکررِ قضات دادگاه از سوی آمریکا، این اتفاق درنهایت رخ داد و رژیم غاصب محکوم شد. اگرچه آمریکایی‌ها به‌ دنبال این بودند که دادگاه را نیز تحریم کنند که این امر محقق نشد و همه می‌دانند تحریم یک مجمع بین‌المللی جز آبروریزی در سطح جهان، آورده‌ای نخواهد داشت؛ بنابراین اوضاع قطعاً مثل سابق نخواهد بود و باید منتظر حوادث جدید با محکومیت رژیم باشیم.

در خاتمه باید گفت، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری یک ضربه حیثیتی به رژیم صهیونیستی بود و حتی اگر این حکم به‌طور کامل اجرا نشود، برای اسرائیل و نتانیاهو یک ننگ تاریخی خواهد بود. این حکم نقطه عطفی تاریخی در مبارزه، برای پاسخگو کردن در مورد جنایات جنگی بوده و به چندین دهه معافیت از مجازات سران غاصب رژیم صهیونیستی، پایان می‌دهد و آنچه را که منتقدان «سپر مصونیت دیرینه اسرائیل» توصیف می‌کنند، به چالش می‌کشد.

البته همان‌طور که انتظار می‌رفت، نتانیاهو این حکم دیوان را محکوم کرد و آن را «یهودستیزانه» خواند! اما اکنون نتانیاهو و گالانت عملاً امکان ورود به 124 کشور عضو دیوان کیفری بین‌المللی را ندارند و اگر پا به یکی از کشورهای عضو که شامل انگلیس و بیشتر اروپا می‌شود، بگذارند، با خطر دستگیری روبه‌رو خواهند شد.

اکنون که شجاعت قضات دیوان لاهه با وجود تهدیدها و فشارها با صدور حکم به اثبات رسید، آزمون 124 کشور عضو دیوان که به‌طور قانونی موظف به دستگیری متهمان و انتقال آن‌ها به لاهه هستند، آغاز شده است که اگر این کشورها اقدامی نکنند، قوانین بین‌المللی را به یک امر ظاهری تنزل داده، اعتبار آن را تضعیف می‌کنند و به طرف‌های قدرتمند و متحدان آن‌ها اجازه می‌دهند تا عدالت را بدون مجازات زیر پا بگذارند.

بدون تردید این انزجار که در صدور محکومیت نسبت به مقامات اسرائیلی آشکار شده، چیزی نیست که صرفاً بعد از هفتم اکتبر شکل گرفته باشد، بلکه نفرتی است که از این رژیم طی دهه‌ها شکل گرفته و رخدادی است که به‌شدت افکار عمومی جهانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

متأسفانه رویه برخورد مدعیان دموکراسی در دنیا با آرای دیوان به این شکل است که اگر حکمی علیه پوتین صادر کند، این رأی خوب است و باید از آن حمایت شود، اما وقتی درباره نتانیاهو صادر می‌شود، آن رأی را محکوم می‌کنند! بنابراین آمریکا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حامیان اسرائیل به‌لحاظ مالی و نظامی که مدعی رهبری دموکراسی در جهان است نیز باید مشمول این حکم قرار بگیرد و به‌عنوان یک کشور جنایتکار معرفی شود و رهبرانشان نیز محکوم شوند. رأی دیوان بین‌المللی دادگستری دیگر بر حمایت ایران، سوریه و لبنان از فلسطین و غزه اصرار ندارد، بلکه یک آبروریزی برای اسرائیل و حامیان آن در سطح دنیا است. باید منتظر بود و دید از این پس در جهان چه اتفاقی رخ خواهد داد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/89191