کد خبر : 89912
تاریخ : 1403/9/27
گروه خبری : سلامت

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

رونق خانه‌های بهداشت در اولویت دانشگاه علوم پزشکی همدان قرار بگیرد ‌


احمد آریایی‌نژاد در نشست با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان که در محل دانشکده علوم پزشکی ملایر به‌منظور بررسی مشکلات عمرانی، ساختاری و آموزشی حوزه بهداشت و درمان شهرستان برگزار شد، ابراز کرد: مدت‌ها در حق ملایر به‌عنوان دومین شهر استان همدان، اجحاف بسیار زیادی شده است.
وی با بیان اینکه سال‌های قبل دانشکده پرستاری در این مکان تأسیس شد اما در اثر غفلت برخی مسئولین جایگاه آن نادیده گرفته شد، تصریح کرد: هدف ما ارتقای جایگاه دانشکده علوم پزشکی ملایر، جذب هیئت علمی و پزشکان متخصص و فوق تخصص و دریافت مجوز رشته‌های متعدد در این زمینه است.
آریایی‌نژاد با تأکید بر اینکه ملایر قطب سلامت استان همدان به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: بیماران نهاوند، تویسرکان و خنداب برای درمان به مراکز درمانی و بیمارستان‌های شهرستان ملایر مراجعه می‌کنند؛ بنابراین ارتقای جایگاه بهداشتی و درمانی ملایر در جنوب استان بسیار ضروری است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ما همیشه آرزو می‌کنیم مردم در سلامت کامل باشند و نیاز به درمان نداشته باشند، خاطرنشان کرد: متأسفانه براساس سیاست‌های غلط، 85 درصد بودجه صرف امور اجرایی و 15 درصد آن صرف امور عمرانی می‌شود.
وی با بیان اینکه در سطح جامعه یک‌سری نیازها براساس سیاست‌های اشتباه پیش آمده است، افزود: همین امر سبب می‌شود که مردم را محتاج درمان کنند، از سوی دیگر پرداختن به بحث بهداشت و درمان نیازمند هزینه‌کرد زیاد در حوزه تأمین کارکنان، امور عمرانی و تأمین تجهیزات است.
آریایی‌نژاد بر لزوم دریافت مجوز رشته مامایی برای دانشکده علوم پزشکی ملایر و ارتقای این مکان علمی-آموزشی تأکید کرد و گفت: درحال حاضر در شرایطی به‌سر می‌بریم که پزشکان و پرستاران ما به کشورهای حوزه خلیج فارس و اروپا مهاجرت کرده و ما را با بحران کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان مواجه کرده‌اند.
نماینده مردم ملایر در بخش دیگری از سخنان خود از کمبود پزشک و برخی خدمات چون تزریقات و غیره در درمانگاه‌ها و خانه‌های بهداشت روستاهای شهرستان گلایه کرد و افزود: در بازدیدهای خود عمدتاً روستاییان از کمبود امکانات در درمانگاه‌های ازندریان، سامن، زنگنه، علی‌آباد، حسین‌آباد اسلامشهر و غیره گلایه می‌کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید مشکل کمبود نیروی حوزه بهداشت و درمان و تجهیزات و امکانات رفع شود، ابراز کرد: از دانشکده علوم پزشکی استان همدان انتظار هم‌افزایی و همکاری بیشتری در این زمینه داریم.
* برای ارتقای وضعیت ساختاری و بهداشتی بیمارستان‌ها تلاش می‌کنیم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: برای افزایش ماندگاری متخصصان و پزشکان در شهرستان ملایر، ارتقای ظرفیت‌های حمل‌ونقل، هتلینگ و گردشگری ضروری است؛ همچنین با بهبود امکانات رفاهی، می‌توانیم نیروهای متخصص را جذب کنیم.
بهروز کارخانه‌ای افزود: نباید اجازه دهیم مشکلات و موانع سد راه پیشرفت شوند، همکاری همه‌جانبه برای حل مشکلات عمرانی دانشکده علوم پزشکی ملایر ضروری است.
وی با اشاره به موقعیت ویژه شهرستان ملایر در حوزه درمان و بهداشت استان همدان، تأکید کرد: حوزه سلامت شهرستان ملایر به‌دلیل موقعیت ویژه جغرافیایی باید مورد توجه ویژه مسئولین استانی و نمایندگان مجلس قرار گیرد.
کارخانه‌ای با تأکید بر جایگاه مهم دانشجو و استاد در دانشگاه‌ها، گفت: نظم و ساختار مناسب ساختمان‌ها و فرآیندهای خدمت‌رسانی، اساس اعتماد مردم به بیمارستان‌ها است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تصریح کرد: «پیش‌بینی»، نخستین شاخصه‌ اخلاق سازمانی است و مجموعه‌ دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تمام تلاش خود را برای ارتقای وضعیت ساختاری و بهداشتی بیمارستان‌ها و حفظ شأن مردم در استان همدان، به‌کار خواهد گرفت.
وی درخصوص استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد برای آموزش دانشجویان پزشکی گفت: می‌توان از این ظرفیت برای تربیت دانشجویان پزشکی بهره برد و پس از فارغ‌التحصیلی، از آن‌ها در بیمارستان‌های استان استفاده کرد که این امر کمک شایانی به حل مشکل کمبود نیروی پزشک در استان می‌کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به ظرفیت خیرین جهت حل مشکلات درمانی و آموزشی شهرستان ملایر اشاره کرد و افزود: این شهرستان ظرفیت بسیار خوبی در حوزه خیرین دارد که باید از آن بهره‌برداری کنیم.
وی با تأکید بر حفظ کرامت انسانی، اظهار کرد: در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی باید با همراهان بیمار، بیماران و دانشجویان با احترام و اخلاق برخورد شود و باید به تمام عقاید و تفکرات احترام گذاشت.
* بررسی وضعیت ارائه خدمات درمانی در بیمارستان امام حسین (ع) ملایر
گفتنی است؛ بهروز کارخانه‌ای، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همدان به همراه محمدرضا عبادیان، مشاور اجرایی رئیس دانشگاه با حضور در شهرستان ملایر، آخرین وضعیت ارائه خدمات درمانی به بیماران را بررسی کردند.
سرپرست دانشگاه همچنین در این بازدید با حضور در بیمارستان امام حسین (ع)، از نزدیک با بیماران، همراهان، پزشکان و کادر درمان به گفت‌وگو پرداخت.
همچنین بازدید از بخش درحال تکمیل آنژیوگرافی ملایر و بررسی روند پیشرفت این پروژه به‌عنوان یکی از خدمات ارزشمند حوزه سلامت برای دسترسی عادلانه مردم جنوب استان به خدمات تخصصی، از دیگر برنامه‌های حضور سرپرست دانشگاه در این شهرستان بود.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/89912