کد خبر : 90153
تاریخ : 1403/10/3
گروه خبری : اقتصادی

تأمین آرد با کیفیت همدان از قزاقستان و خوزستان


سیدحسین خوانساری اظهار کرد: امسال 706 هزار تُن گندم از کشاورزان همدانی خریداری شد که این میزان در مقایسه با سال‌های گذشته رکورد محسوب می‌شود و رشد خرید گندم 72 درصد بود که با همکاری ادارات جهاد کشاورزی و تعاون روستایی انجام گرفت.
وی بیان کرد: در مورد تهیه آرد و نان کامل که از دغدغه‌های مسئولان استان است، هم‌اکنون 15 نانوایی با آرد کامل در همدان فعالیت دارند و دو نانوایی برای هر شهرستان پیش‌بینی شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان عنوان کرد: اوایل آرد کامل در همدان قابل استفاده نبود و در کارخانه آرد نمی‌توانستند آن را تهیه و تولید کنند که به‌ناچار از استان‌های دیگر تأمین می‌کردیم.
خوانساری گفت: اکنون نامه‌ای به کل کارخانه‌های آرد استان در مورد تأمین آرد کامل با پنج درصد سبوس‌گیری ارسال شده و تاکنون یک کارخانه آرد در نهاوند اعلام آمادگی کرده و نمونه آرد آن به آزمایشگاه ارسال شده و اگر جواب مثبت بگیریم، در این فرآیند از این به بعد آرد کامل در خود استان تهیه و تأمین می‌شود.
وی با بیان اینکه اکنون معاونت غذا و دارو نظام پزشکی استان پیگیر افزایش تولید نان کامل برای سلامتی مردم است، افزود: مصرف نان کامل برای افراد با بیماری‌های دیابت، سرطان، قند خون و دستگاه گوارش مثمر ثمر اعلام شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان همدان گفت: کیفیت گندم و آرد استان همدان در کشور خوب است و در رده 13 و 14 قرار داریم؛ اکثر گندم استان دیم است و گندم آبی کمی داریم، اما به‌دلیل افزایش کیفیت نان مردم، گندم خارجی از قزاقستان وارد و در کارخانه‌های استان توزیع کردیم؛ ضمن اینکه برای افزایش کیفیت نان در مکاتبات با استان خوزستان به شرکت بازرگانی دولتی ایران نامه زده و درخواست خرید گندم خوب از خوزستان ارسال شده است.
خوانساری تأکید کرد: گندم و سبوس باید داخل خمیر باشد، چون کیفیت خمیر فرآیند متفاوتی از تولید نان معمولی دارد که حداقل دو تا دوونیم ساعت باید خمیر بماند و تغییر رنگ نان از سفید به قهوه‌ای اتفاق می‌افتد، اما اینکه سبوس را روی نان بپاشند، اصلاً مورد تأیید هیچ جای نیست و آرد با کیفیت خوب گندم خارجی و نهاوند مورد تأیید ما است.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/90153