کد خبر : 90311
تاریخ : 1403/10/6
گروه خبری : سلامت

مدیرکل دامپزشکی استان همدان:

دام‌های سبک و سنگین همدان بیش از 10 میلیون نوبت مایه‌کوبی شدند

سال گذشته در استان همدان تب مالت 40 درصد کاهش داشت


امیرحسین نقی‌پور روز پنجشنبه با بیان اینکه دام‌های سبک و سنگین این استان 10 میلیون و 800 هزار نوبت از ابتدای سال جاری تاکنون مایه‌کوبی شدند که نسبت به سال گذشته 14 درصد افزایش داشته است، افزود: برای پوشش صددرصدی مایه‌کوبی در استان همدان از همکاری بخش خصوصی استفاده می‌شود که تاکنون 48 مورد قرارداد برون‌سپاری در این زمینه منعقد شده و نسبت به سال گذشته 59 درصد رشد داشته است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان درباره تعداد دام‌های سبک و سنگین استان همدان گفت: دو میلیون و 400 هزار رأس دام در همدان وجود دارد که همگی زیر پوشش واکسیناسیون دامپزشکی استان همدان هستند؛ علاوه‌بر اینکه این اداره واکسیناسیون دامداری‌های همه روستاها را برعهده دارد.
وی با اشاره به اینکه 450 هزار دام از استان همدان در فصول سرد به قشلاق در استان‌های لرستان و خوزستان می‌روند، اظهار کرد: گروه‌های دامپزشکی در بیستم آذرماه برای بیماری‌یابی و واکسیناسیون دام به این مناطق اعزام شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان تصریح کرد: برای بیماری‌های استراتژیک، واکسن دام‌ها به‌صورت رایگان به پیمانکاران داده می‌شود و پس از انجام واکسیناسیون، 20 درصد دام‌ها راستی‌آزمایی می‌شوند.
وی درباره اقدامات انجام‌شده برای پاک‌سازی دامداری‌ها از بیماری‌های انگلی ادامه داد: طی 9 ماه گذشته 880 هزار متر مربع از دامداری‌ها در راستای مبارزه با انگل‌های خارجی لمپی و تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو سم‌پاشی شده است.
نقی‌پور درباره اجرای سم‌پاشی در موارد خاص نیز گفت: 188 هزار رأس دام نیز برای پیشگیری از تب کنگو سم‌پاشی شده و چندسالی است که این بیماری را در همدان نداریم.
وی در باره اجرای رزمایش‌های جهادی واکسیناسیون در روستاهای استان همدان یادآور شد: رزمایش جهادی واکسیناسیون با همکاری سپاه استان انجام شد که طی آن خدماتی که باید ظرف سه ماه به دامداری‌ها ارائه می‌شد، طی سه روز به پایان رسید.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان خاطرنشان کرد: در رزمایش جهادی واکسیناسیون 123 هزار رأس دام در 25 روستا و هفت مرتع عشایری با 27 گروه عملیاتی در برابر بیماری‌ها واکسینه شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان ابراز کرد: در رزمایش جهادی واکسیناسیون 123 هزار رأس دام در 25 روستا و هفت مرتع عشایری با 27 گروه عملیاتی در برابر بیماری‌ها واکسینه شدند.
نقی‌پور با اشاره به افزایش جوجه‌ریزی در استان همدان طی سال‌های اخیر، یادآور شد: هرگونه بروز بیماری موجب کاهش شدید جوجه‌ریزی و درنهایت کاهش عرضه محصولات گوشت سفید در جامعه خواهد شد.
* آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان همدان مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان همدان تأکید کرد: به‌دلیل نظارت و کنترل بر مراکز تولید طیور و دیگر عرصه‌های حضور پرندگان، آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که بیماری مشترک با انسان نیز دارد، با وجود اینکه در دیگر استان‌ها مشاهده شده است، در استان همدان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه استان همدان طی سال‌های گذشته رتبه هفتم تب مالت را در کشور داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این بیماری در استان‌های دیگر رو به افزایش بود، اما با تدابیر اعمال‌شده در سال گذشته تب مالت 40 درصد در استان همدان کاهش داشت که وزیر بهداشت از این مسئله قدردانی کرد.
نقی‌پور یادآور شد: پیش از این در اداره دامپزشکی به دلایل مختلف ازجمله قطع برق ممکن بود واکسن‌های دامی آسیب ببینند که با خرید موتور برق و وصل برق اضطراری در صورت قطع منطقه‌ای برق، از هرگونه آسیب به واکسن‌ها جلوگیری می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه درحال حاضر کل کشور درگیر تب برفکی است، ادامه داد: در استان همدان اگر موردی از این بیماری بوده، برطرف شده است.
وی با اشاره به اینکه درحال حاضر کل کشور درگیر تب برفکی است، ابراز کرد: در استان همدان اگر موردی از این بیماری بوده، برطرف شده است.
وی درباره سلامت آبزیان در استان همدان نیز افزود: در حوزه آبزیان 48 مجوز ورود آبزی پس از کسب اطمینان از سلامت محموله‌های وارداتی به استان صادر شد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان درباره وظایف دامپزشکی گفت: دامپزشکی اداره‌ای حاکمیتی و نظارتی است و کارکنان این اداره به‌صورت گمنام وظیفه حراست از سلامت مواد خام دامی مورد مصرف جامعه را برعهده دارند.
نقی‌پور ادامه داد: کارکنان دامپزشکی با مراجعه به همه دامداری‌های صنعتی و روستایی نسبت به بیماریابی و واکسیناسیون دام‌ها اقدام می‌کنند تا سلامت مواد خامی مورد استفاده مردم تأمین شود.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان تأکید کرد: کوچک‌ترین غفلت در زمینه بیماری‌های دامی می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیر اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی برای جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه دام سالم به معنای انسان سالم است، تصریح کرد: مهم‌ترین وظیفه دامپزشکی تأمین بهداشت و سلامت مواد خام دامی و فراهم کردن رفاه جامعه از طریق پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی است
دو میلیون و 400 هزار رأس دام در همدان وجود دارد که همگی زیر پوشش واکسیناسیون دامپزشکی استان همدان هستند.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/90311