کد خبر : 9737
تاریخ : 1398/4/15
گروه خبری : اقتصادی

اجرای سند اقتصاد مقاومتی در کرمانشاه کلید خورد

سپهرغرب، گروه خبر: شورای اقتصاد مقاومتی استان با رونمایی از برنامه‌های فاز اجرایی سند اقتصاد مقاومتی همراه بود که رویکرد اصلی آن مبتنی بر احیای واحدهای راکد است.
استاندار کرمانشاه روز پنجشنبه گذشته در این جلسه با اشاره به تعیین برنامه‌های اجرایی سند اقتصاد مقاومتی استان، گفت: در این سند به نظر می‌رسد آن‌طور که باید، نقش بانوان لحاظ نشده که امیدواریم با همکاری مدیرکل امور بانوان این کاستی جبران شود.
هوشنگ بازوند تأکید کرد: همچنین برای اجرای هرچه بهتر این سند باید گروه نظارتی تشکیل شود.
استاندار کرمانشاه بر لزوم تدوین سند اشتغال استان تا هفته آینده تأکید کرد و افزود: این سند قرار است در سفر رئیس سازمان برنامه‌وبودجه به استان ارائه شود تا اگر به لحاظ تأمین منابع مالی به مجوزی نیاز دارد، بتوانیم مجوزهای لازم را در این سفر بگیریم.
      ظرف 3 سال آینده بیکاری و درآمد استان به میانگین کشوری می‌رسد
رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان کرمانشاه نیز با اشاره به تدوین کلیات سند اقتصاد مقاومتی استان در جلسه گذشته این شورا، گفت: امروز از سند اجرایی این طرح رونمایی شده که برحسب آن تکالیف تمام دستگاه‌ها در زمینه اجرایی کردن سند مشخص شده است.
حبیب‌الله وفایی افزود: درحقیقت این سند برشی از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بوده که با سیاست‌ها و برنامه‌های استانی تلفیق شده است.
وفایی دو رویکرد اصلی این سند را افزایش درآمد و کاهش نرخ بیکاری استان عنوان کرد و گفت: بر اساس هدف‌گذاری صورت‌گرفته در این سند طی سه سال آینده باید نرخ بیکاری استان به میانگین نرخ بیکاری کشور رسیده و از طرفی درآمد سرانه استان نیز باید به میانگین کشوری برسد.
این مقام مسئول اعتبار لازم برای اجرایی کردن این سند را هشت هزار و 800 میلیارد تومان اعلام و تأکید کرد: بخشی از این اعتبار باید از طریق مشارکت بخش خصوصی تأمین شود.
رئیس سازمان برنامه‌وبودجه استان با بیان اینکه رویکردهای متعددی برای تحقق اهداف این سند درنظر گرفته شده، گفت: ازجمله این رویکردها احیای واحدهای راکد است که طبق هدف‌گذاری صورت‌گرفته برای امسال احیای 35 واحد صنعتی بزرگ، 40 واحد کشاورزی و 20 واحد معدنی را در برنامه داریم.
      هر دستگاه باید «کمیسیون تلفیق» داشته باشد
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه نیز با تقدیر از تهیه این سند و پیگیری برای تحقق آن، بیان کرد: مشکل کار اینجاست که عمده دستگاه‌ها به‌صورت بخشی تصمیم‌گیری کرده و عمل می‌کنند؛ تلفیقی کار نمی‌کنیم.
مهرداد سالاری افزود: در همین راستا به نظر می‌رسد جهت رفع مشکلات بهتر است در هر دستگاه کمیسیون تلفیق ایجاد شود تا کارها و پروژه با هماهنگی هرچه بیشتر دستگاه‌ها پیش رود.
      احیای 55 واحد صنعتی و معدنی راکد را در برنامه داریم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این نشست به تشریح برخی اقدامات در حوزه احیای واحدهای راکد صنعتی و معدنی استان پرداخت و افزود: امسال طبق هدف‌گذاری صورت‌گرفته احیای 35 واحد صنعتی را در برنامه داریم که در سه‌ماهه ابتدایی سال هشت واحد با اشتغال برای 94 نفر و اعتبار 91 میلیارد ریال احیا شده است.
محسن دارابی افزود: در حوزه معدن نیز هدف‌گذاری برای فعال‌سازی 20 معدن لحاظ شده که در بهار امسال 9 معدن با اشتغال‌زایی برای 85 نفر فعال شده است.
به گفته دارابی اختلاف بین شرکا، نبود تجهیزات معدن و ضعف و ناتوانی پیمانکار عمده مشکل معادن استان است که با رفع آن‌ها تاکنون 9 معدن به چرخه فعالیت بازگشته‌اند.
دارابی هدف‌گذاری دیگر این سازمان را تکمیل 30 طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد عنوان کرد و افزود: تاکنون 16 طرح از این تعداد تکمیل شده است.
وی بیان کرد: در بحث بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی نیز 40 طرح هدف‌گذاری شده که در سه‌ماهه امسال تنها کار واحد صنعتی کرپ ناز با اشتغال‌زایی برای 140 نفر انجام شده است.
دارابی از عدم تخصیص اعتبارات نوسازی و بازسازی واحدهای صنعتی استان گلایه کرد و افزود: از 220 میلیارد تومانی که برای استان در این زمینه درنظر گرفته شده، کمتر از 10 درصد آن تخصیص شده است که امیدواریم رئیس سازمان برنامه‌وبودجه توجه ویژه‌ای در این زمینه داشته باشد؛ چراکه عمده تخصیص‌ها متأسفانه به استان‌های برخوردار داده شده است.
رئیس سازمان صمت استان در ادامه از پیگیری برای ساخت 10 پروژه بزرگ در استان طی سال جاری خبر داد و بیان کرد: ازجمله این واحدها ذوب‌آهن بیستون بود که خوشبختانه اردیبهشت‌ماه امسال به بهره‌برداری رسید.
وی افزود: همچنین احداث واحد ایلیا ذرت نیز در دستور کار قرار داشت که خوشبختانه راه‌اندازی شد.
دارابی از پیگیری ساخت واحد صنعتی بیواتانول استان خبر داد و افزود: راه‌اندازی این واحد نیازمند تأمین اعتبار 400 میلیارد تومانی است که خوشبختانه با موافقت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدور)، 170 میلیارد تومان از این اعتبار تأمین می‌شود و نیاز است سهم بانک تجارت نیز از 90 میلیارد تومان فعلی به 200 میلیارد تومان افزایش یابد تا بتوان این پروژه را دهه فجر سال آینده به بهره‌برداری رساند.
وی قوطی‌سازی زمزم، ذوب‌آهن صحنه و طرح توسعه پتروشیمی اوره و آمونیاک را از دیگر پروژه‌های در دست پیگیری این سازمان عنوان کرد و افزود: بیوایمپلنت نیز در فهرست این پروژه‌ها قرار دارد که تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
      امسال 60 طرح کشاورزی راکد و نیمه‌فعال استان احیا می‌شوند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در ادامه نشست به تشریح اقدامات این نهاد در راستای اجرای اهداف سند اقتصاد مقاومتی استان با رویکرد احیای واحدهای راکد پرداخت و افزود: اکنون در استان 372 طرح دامی، 58 طرح صنایع تبدیلی، 59 طرح باغبانی و یک طرح زراعت راکد و نیمه‎فعال داریم و این آمار نشان می‌دهد عمده واحدهای راکد و نیمه‌فعال ما مربوط به حوزه امور دام است که باید توجه و رسیدگی بیشتری در این حوزه صورت گیرد.
نوربخش حاتمی با اشاره به احیای 118 طرح حوزه کشاورزی در سال گذشته، گفت: هدف‌گذاری که برای امسال داریم، احیای 40 طرح راکد و 20 طرح نیمه‌فعال بوده که تاکنون 10 طرح در حوزه دامی و هفت طرح در حوزه صنایع تبدیلی فعال شده است.
      3 «شتاب‌دهنده» دیگر در کرمانشاه راه‌اندازی می‌شود
رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به افزایش رقم فروش و حجم قراردادهای شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: این افزایش عملکرد آن‌هم در شرایط تحریم نشان می‌دهد که با سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌توان اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی تحقق بخشید.
معصومه خان‌احمدی تثبیت و توسعه شرکت‌ها را از افزایش کمی آن‌ها مؤثرتر دانست و افزود: در همین راستا تأمین منابع ارزان‌قیمت برای توسعه شرکت‌ها را در دستور کار قرار دادیم که خوشبختانه طی تفاهم‌نامه‌ای که با بنیاد برکت داشتیم، توانستیم 6 میلیارد تومان تسهیلات با نرخ سود چهار درصد که نیاز به تضمین خاصی هم ندارد، برای شرکت‌ها فراهم کنیم.
خان‌احمدی به برنامه پارک جهت راه‌اندازی سه شتاب‌دهنده اشاره و بیان کرد: این سه شتاب‌دهنده قرار است با مشارکت و حضور بخش خصوصی در سه حوزه زیست‌فناوری، گیم و پویانمایی و صنایع شیمیایی راه‌اندازی شوند که مجوزها و مصوبات اولیه در این زمینه گرفته شده است.
وی به انتخاب کرمانشاه به‌عنوان یکی از پنج کارگزار اصلی پارک‌های علم و فناوری کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس این تقسیم‌بندی توانمندسازی پارک‌های استان‌های زنجان، کردستان، اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی به کرمانشاه سپرده شده است.
وی به همکاری مؤثر پارک با دانشگاه‌ها نیز اشاره و تصریح کرد: درحال حاضر مراکز رشد مشترک با دانشگاه تعریف شده و فعال است.
خان‌احمدی به ارتباط مؤثر پارک با صنایع استان نیز اشاره کرد و گفت: بیش از 30 مورد بازدید از واحدهای صنعتی داشته‌ایم و 55 کارگاه در زمینه ارتقای این همکاری‌ها برگزار شده است.
      تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان باید به 100 مورد برسد
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز بر لزوم افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان استان به 100 شرکت تأکید کرد و افزود: یکی از معیارهای موفقیت در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان افزایش تعداد شرکت‌های آن است.
هدایت حاتمی گفت: اگر قرار است برای استانی که 130 تا 140 هزار بیکار دارد از طریق پیشبرد فناوری و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد اشتغال کنیم، باید پویاتر عمل کنیم.
حاتمی بر لزوم تعامل بیشتر بین پارک علم و فناوری و دانشگاه‌های استان نیز تأکید کرد.

  لینک
https://sepehrgharb.ir/Press/ShowNews/9737