تدوین برنامه 10 ساله؛
گیاهان دارویی ظرفیتی برای ایجاد اشتغال در لرستان
سپهرغرب، گروه خبر: با قابلیتهای منحصر بهفرد بهویژه در بخش گیاهان دارویی شناخته شده است، داشتههایی که میتواند زمینه اشتغال خوبی را برای جوانان بیکار این استان فراهم کند.
زاگرس را دیار قابلیتهای مغفول نامیدهاند، قابلیتهایی که آب و نان و حتی داروی ساکنان خود را تأمین میکنند تا ظرفیتهای این موهبت کمنظیر شگفتی همگان را به دنبال داشته باشد.
مطابق برخی آمارها بیش از 800 قلم گیاه در منطقه زاگرس میروید که از این تعداد بیش از 400 گونه آنها از جمله گیاهان دارویی منحصر بهفردی هستند که در این منطقه وجود دارند.
از سوی دیگر لرستان با موقعیت جغرافیایی خاص در مرکز رشتهکوه زاگرس یک مرکز پژوهشی بینظیر در عرصه گیاهان دارویی محسوب میشود، مرکزی که بسیاری از گونههای گیاهی این دیار پرظرفیت را در خود جای داده است.
استانی با تنوع اقلیمی منحصر بهفرد و گیاهان دارویی متنوع
لرستان استانی با تنوع گیاهی منحصر بهفرد و گستردگی و موقعیت اقلیمی هم در مناطق گرمسیری و هم در مناطق سردسیری است که این امر موجب شده گیاهان دارویی زیادی در این استان رویش پیدا کنند.
از سوی دیگر استان لرستان از نظر تنوع اقلیمی یکی از نقاط کمیاب کشور محسوب میشود که همین امر سبب تنوع گیاهان دارویی استان شده است بهطوری که مطابق برخی آمارها بیش از 120 گونه گیاهی با خواص دارویی فراوان در استان لرستان شناخته شده است.
این در حالیست که استفاده از پتانسیلهای طبیعی نهفته در منابع طبیعی استان میتواند در راستای اشتغالزایی و بهکارگیری دانشجویان و فارغالتحصیلان رشتههای مرتبط مؤثر باشد که ازایندست میتوان به ظرفیتهای موجود در بخش گیاهان دارویی اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در سخنانی با اشاره به اینکه لرستان یکی از مناطق بینظیر کشور در راستای کشت گیاهان دارویی است، اظهار کرد: تنوع گیاهی بسیار زیادی در استان داریم.
کشت 18 هزار هکتار گیاهان دارویی
اسفندیار حسنیمقدم با اشاره به سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان، عنوان کرد: حدود سه هزار و 300 هکتار انواع گیاهان دارویی در لرستان کشت میشود که 14 هزار تن از این سطح برداشت میشود.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین برنامههای ما در استان ایجاد ستاد گیاهان دارویی بوده که خروجی این ستاد منجر به تدوین یک برنامه 10 ساله برای توسعه گیاهان دارویی شد، افزود: در صورتی که این برنامه بعد از 10 سال تحقق پیدا کند، سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان 18 هزار هکتار افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در این راستا 45 هزار فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در قالب 27 هزار شغل مستقیم و 17 هزار شغل غیرمستقیم در استان ایجاد خواهد شد، ادامه داد: این امر مستلزم این بوده که سالیانه حدود 30 میلیارد تومان اعتبار و در مجموع طی 10 سال حدود 300 میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم.
کشت سه گیاه دارویی در اولویت است
حسنیمقدم با بیان اینکه با این اعتبار بخشی از هزینههای کشت به کشاورزان پرداخت میشود، گفت: کشت سه گیاه دارویی «موسیر»، «گلمحمدی» و «زعفران» در اولویت کاری ما است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم این برنامه از سال آینده عملیاتی شود، افزود: اقدامات لازم برای تأمین اعتبار این طرح صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: تقریباً اجرای این برنامه مورد تأیید استاندار و همچنین وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفته و سال 1400، سال شروع این برنامه خواهد بود.
شناسه خبر 35991