شناسه خبر:36762
1399/11/27 11:05:21

سپهرغرب، گروه سیاسی: محسن هاشمی، فعال چپ و رئیس شورای شهر تهران به تازگی یک گفتگوی تفصیلی با خبرگزاری ایلنا انجام داده است.

خبرنگار ایلنا در بخشی از این مصاحبه از هاشمی می‌پرسد: "با توجه به حمایت آیت‌الله هاشمی از آقای روحانی در انتخابات 92 در طول 7 سال گذشته، منتقدان و مخالفان بارها بر این گزاره تاکید کرده‌اند که «کابینه روحانی همان کابینه هاشمی است»، به عبارتی تلاش دارند این‌گونه القا کنند که اگر آقای هاشمی هم‌اکنون رئیس‌جمهور بود شرایط تغییر و تفاوتی نداشت، شما چنین نظری را چه اندازه به واقعیت نزدیک می‌دانید؟ آیا مشابهت کابینه می‌تواند به معنی شباهت عملکرد باشد؟ "

هاشمی نیز در پاسخ گفته است:

"نمی‌توان با قطعیت این ادعا را تایید کرد، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از تعدادی از اعضای هیئت دولت فعلی آقای روحانی شناخت زیادی نداشت و به تعدادی نیز بیش از وضعیت امروز آنها در دولت اختیار و حمایت می‌داد، به‌طور نمونه شاید در این هشت سال از ظرفیت اجرایی دکتر جهانگیری برای هماهنگ‌کردن دستگاه‌های اجرایی در دولت استفاده کامل نشده است، اما مهم‌تر از اشخاص، هارمونی و انسجام و فضای کلی در دولت است که به نظرم در این بخش مشکل داریم، مقداری مدیران ما دچار کم‌انگیزگی و عدم جسارت و ریسک‌پذیری شد‌ه‌اند و به‌خوبی با یکدیگر تعامل ندارند که بخشی از آن ناشی از مشکلات فرادولتی است، در دوره دوم دولت سازندگی هم بعضا شرایطی شبیه امروز چه از نظر کاهش درآمد نفتی و چه از نظر فشار روی دولت بوجود آمد که ایشان شخصا مسئولیت اقتصاد را به عهده گرفتند و تا روز آخر دولت، مدیران با تمام وجود پایکار بودند و با شرایط مناسب اقتصادی دولت را به آقای خاتمی تحویل دادند.

 می‌توان از این قضاوت بهره برد که حرف‌های امروز محسن هاشمی رفسنجانی و هم‌قطاران اصلاح‌طلب او در فرار از پذیرش مسئولیت عملکرد رئیس‌جمهور روحانی صرفاً به دلیل بد بودن کارنامه دولت است وگرنه پر واضح است که اگر دولت اعتدال، کارنامه خوبی می‌داشت امروز همین آقایان در سند زدن عملکرد دولت به نام خود از یکدیگر سبقت می‌جستند!

همان‌طور که در جریان پیروزی کم احتمال روحانی در انتخابات 92 همین کار را کردند و حتی ابوی مرحوم محسن هاشمی گفته بود: رأی روحانی 3 درصد بود که با حمایت من شد 50 درصد!

مع‌الوصف این تقلاها بی‌فایده است و آقای روحانی و اصلاح‌طلبان به مثابه لاله و لادن به یکدیگر چسبیده‌اند و در ذهن مردم یک کلیت واحد شناخته می‌شوند.

انتظار از آقای هاشمی به‌عنوان یک اصلاح‌طلب نجیب این است که در مقطع فعلی به جای شرکت در بازی بی‌سرانجام "کی‌بود، کی‌بود، من نبودم!" به مسئولیت‌پذیری روی بیاورد و درباره سهم بزرگی که خانواده ایشان در تحمیل وضع موجود به رأی مردم دارد توضیحات عاقلانه بدهد.

شناسه خبر 36762