شناسه خبر:69460
1402/3/3 09:59:42

سپهرغرب، گروه فرهنگی: نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت دلیل سهمیه اندک حج ایران و انتظار طولانی‌مدت برخی زائران که به 30 سال می‌رسد را توضیح داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالفتاح نواب با اشاره به اعزام حدود 87 هزار و 550 زائر ایرانی به حج و انتظار طولانی‌مدت برخی از زائران، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های حج امسال فراهم شدن شرایط برای زائرانی است که از سال‌ها قبل ثبت‌نام کرده بودند، اما به دلیل کرونا فرصت تشرف نداشتند. با روند فعلی، زمان تشرف برخی از افرادی که سال 1386 ثبت‌نام کرده‌اند تا حدود 30 سال طول خواهد کشید. ما هم‌اکنون حدود 970 هزار زائر در نوبت اعزام داریم که باید 15 سال دیگر صبر کنیم تا نوبت به همه آن‌ها برسد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت که در یک برنامه تلویزیونی سخن می‌گفت، به این پرسش که آیا این ظرفیت وجود دارد که در مذاکره با مسؤولان عبرستان، سهمیه زائران ایرانی افزایش داده شود؟ پاسخ داد: در سال‌های قبل از انقلاب، بالاترین تعداد زائری که در یک سال به حج اعزام شد 30 هزار نفر بود، اما در سال‌های بعد از انقلاب تا 150 هزار در سال هم اعزام شده‌اند. امسال هم عربستانی‌ها طبق مصوبه سازمان همکاری اسلامی متناسب با جمعیت هر کشور، تعداد زائران را به ازای هر هزار نفر یک نفر تعیین کرده‌اند.
نواب بیان کرد: امیدواریم در مذاکره و رایزنی با کشور میزبان (عربستان) بتوان سهمیه حجاج ایرانی را برای آینده افزایش داد. اگر این اتفاق رخ دهد فشار دغدغه سفر از روی زائر برداشته خواهد شد؛ چراکه تعداد زائران بیشتری اعزام می‌شوند.
عربستان، اندونزی، پاکستان، هند، بنگلادش و نیجریه، به ترتیب بیشترین سهمیه حج را دارند و ایران با 87 هزار و 550 نفر سهمیه حج پس از این کشورها قرار گرفته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه، ترکیب کاروان‌های اعزامی به حج 1402 را سه گروه اعلام کرد و گفت: یک گروه کاروان‌های شیعه هستند که حدود 510 کاروان را شامل می‌شود. گروه دوم اهل سنت هستند که حدود 66 کاروان را تشکیل می‌دهد. گروه سوم هم کاروانی مشترک از اهل سنت و اهل تشیع است که به این سفر اعزام خواهند شد.
نواب همچنین درباره توافق مثبت سیاسی با عربستان و تاثیر آن بر اولین حج بعد از این اتفاق، گفت: طبیعی است کشور عربستان هم مثل همه کشورها است؛ افرادی که همراه و هماهنگ با سایر مسؤولان نیستند. با این حال اگر عربستان شرایطی را فراهم کند که زائران ایرانی وقتی برمی‌گردند راضی باشند و دعای کمیل و سایر موارد را باب میل‌شان انجام داده باشند، یک اتفاق برد - برد برای ما و کشور میزبان رخ داده است. البته کشوری که میزبان زائران می‌شود باید مسؤولیت اتفاقاتی مثل شهید شدن تعدادی از زائران در منا را بپذیرد. این مسائل در ارتباط بین کشورها و ملت‌ها تاثیرگذار است. هر چقدر که عربستان همراهی بیشتری با زائران ایرانی داشته باشد، رضایت آن‌ها بیشتر جلب می‌شود.

شناسه خبر 69460