شناسه خبر:3095
1397/9/12 10:07:03
با انجام یک فعالیت پژوهشی 5 ساله انجام شد؛

تولید لباس ضد سلولیت برای نخستین‎بار در دانشگاه صنعتی اصفهان

سپهرغرب، گروه علم و فناوری: محققان دانشگاه صنعتی اصفهان برای نخستین‎بار لباس ضد سلولیت فشارنده با اثر میکروماساژ و قابلیت شارژ مجدد را طراحی و تولید کردند.

به گزارش سپهرغرب به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان، اکبر خدامی اظهار کرد: منسوجات آرایشی- بهداشتی دسته جدیدی از منسوجات با مواد فعال هستند که روشی نوین و مناسب برای استفاده از محصولات آرایشی در زندگی مدرن و پرمشغله امروزی را ارائه می‌کنند.

وی افزود: این منسوجات، عملکردی مشابه با کرم‌های آرایشی یا لوسین‌های مورداستفاده در زندگی روزانه را دارند و با توجه به اینکه قسمت زیادی از بدن را در طول روز و به مدت طولانی می‌پوشانند، پس این امر فرصتی مناسب برای انتقال راحت مواد با ویژگی‌های مراقبت از پوست با بهره‎گیری از کالای نساجی را فراهم کرده‌است.

عضو هیئت‎علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: به دلیل تماس مستقیم منسوجات با پوست، انواع مواد فعال با ویژگی‌های مراقبت از پوست ازجمله مواد ضد سلولیت و چاقی را می‌توان به کالای نساجی منتقل کرد تا این مواد در حین تماس با بدن از لباس آزاد شده و به‌طور مستقیم جذب پوست شوند.

     تولید شلوارک ضدسلولیت و چاقی

خدامی با بیان این که تاکنون لباس‌های لاغری و ضدسلولیت در کشور تولید نشده، تصریح کرد: این گروه فناور برای نخستین ‎ار اقدام به تولید شلوارک ضدسلولیت و چاقی کرده‌است.

وی اذعان کرد: استفاده از محصولات آرایشی- بهداشتی حاوی مواد چربی سوز که عموماً به‎صورت کرم، ژل، لوسیون و روغن‌های لاغری عرضه می‌شوند، از روش‌های مبارزه با چاقی و سلولیت بوده که بهره‌گیری مداوم از آن‌ها مستلزم صرف وقت و هزینه زیاد است.

عضو هیئت‎علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اثرگذاری کوتاه‎مدت کرم‌های آرایشی یا لوسین‌ها و از بین رفتن اثر مراقبت از پوست آن‌ها پس از زمانی کوتاه، بیان کرد: منسوجات تولید شده برای این منظور به‎عنوان پوست دوم انسان عمل کرده و با تماس طولانی‎مدت با بدن و رهایش مداوم و تدریجی مقادیر اندکی از ماده فعال بکار رفته، ضمن افزایش اثر مراقبت از پوست با عملکردی بسیار مؤثرتر از شیوه یک مرحله‌ای، استفاده از این مواد، مشکل چاقی و بروز سلولیت را برطرف می‌کند.

خدامی به تولید این محصول برای نخستین‌بار در کشور اشاره کرد و ادامه داد: نمونه‌های خارجی این محصول برگرفته از فناوری میکروکپسول‌های حاوی مواد شیمیایی و دارای عوارض جانبی است که به دلیل عمر محدود آن، پس از یک دوره استفاده، اثر خود را از دست خواهد داد درحالی‌که محصول تولیدی توسط این گروه فناور، امکان شارژ مجدد مواد و استفاده مکرر از لباس پس از رهایش کامل مواد را فراهم می‌کند.

وی بیان کرد: در محصول تولیدی این گروه فناور، ابتدا یک سیستم رهایش کنترل‎شده و تدریجی روی پارچه اعمال و پس‎ازآن مواد فعال چربی‎سوز طبیعی در این سیستم بارگذاری و به این ترتیب یک لباس ضد سلولیت حاوی مواد فعال چربی‎سوز تهیه شد که مواد فعال تنها با پوشیدن و در اثر اصطکاک حاصل از برقراری تماس با بدن از سیستم رهایش آزاد شده به پوست نفوذ می‌کند و اثرات لاغری و ضد سلولیت را حاصل می‌کند. 

عضو هیئت‎علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به حذف مواد شیمیایی در تولید این محصول، اذعان کرد: به دلیل سازگاری الیاف طبیعی مثل پنبه یا پنبه، لاکرا با پوست و نیز خاصیت کشسانی آن‌ها، این شلوارک با استفاده از این الیاف تولید و قسمت داخلی آن نیز به‌گونه‌ای طراحی شده که نوع بافت اثر میکروماساژ داشته و با محکم نگه داشتن اندام تحت پوشش، ضمن تسهیل چربی سوزی، ظاهری متناسب را ارائه کند.

خدامی اضافه کرد: شلوارک ضدچاقی فشارنده به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که با حرکات طبیعی بدن انسان و نسبت به شرایطی چون pH و دمای بدن، ماده فعال موردنظر را از لباس جدا کرده و به پوست منتقل می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این البسه لاغری می‌تواند به‌صورت شلوارک، شلوار، گن‌های شکمی، گن‌های سرتاسری (از نوک پا تا شانه‌ها، از زانو تا زیر سینه، از زانو تا شانه‌ها)، در هشت اندازه و رنگ مختلف تولید و به بازار عرضه شود.

گفتنی است؛ دانش فنی و تولید انبوه منسوجات آرایشی- بهداشتی در کشور و نیز لباس لاغرکننده و ضد سلولیت با اثر میکروماساژ و قابلت شارژ مجدد، حاصل فعالیت پژوهشی مشترک میان آقایان اکبر خدامی دانشیار دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان و مجید راستی‌اردکانی فوق تخصص جراحی پلاستیک به همراه چهار محقق دیگر این گروه پژوهشی است.

شناسه خبر 3095