شناسه خبر:4358
1397/10/12 09:38:11
سپهرغرب در پی گفتگو با امام‌جمعه شهر گیان مطرح کرد:

امام‌جمعه گیان، شاه‌بیت مثنوی حل مشکلات مردم

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: با محوریت امام‌جمعه گیان، اقشار مختلف مردم از جوانان و ریش‌سفیدان تا اعضای شورا و معتمدین جلساتی برای بررسی مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی این شهر برگزار کرده و برای آن‌ها راهکارهای عملیاتی ارائه می‌دهند.

به گزارش سپهرغرب، «به گفته حجت‌الاسلام علی‌مراد کیانی در گفتگو با ایکنا، مردم شهر گیان از توابع شهرستان نهاوند در اقدامی شایسته با هدف ترویج فرهنگ ازدواج آسان به سبک اسلامی با تنظیم عهدنامه‌ای اقدام به حذف برخی از آداب‌ورسوم غلط کرده‌اند تا با حذف بدعت‌ها و آئین‌های غلط ازدواج، مسیر را برای ازدواج آسان جوانان شهر گیان هموار کنند.»

انتشار این خبر بهانه‌ای شد تا اقدام مهم مذکور که به‌زعم نگارنده از مصادیق آتش به اختیار فرهنگی است، به سوژه بخش فرهنگی ما تبدیل شده و از آنجایی که محور این سنت پسندیده حجت‌الاسلام‌والمسلمین مراد امیدی‌میرزایی امام‌جمعه این شهر است، پای صحبت‌های وی بنشینیم؛ بی‌پیرایه و بدون تکلف حرف می‌زند و در حین مصاحبه با همان طمأنینه‌ای که در کلام دارد از روزنامه، نحوه چاپ و توزیع آن می‌پرسد؛ برای همه جملاتی هم که می‌گویم یک عبارت تحسین‌برانگیز بر زبانش جاری می‌شود! می‌گوید: «کار شما خیلی ارزشمند است، خدا به شما خیر دهد. به همه همکارانتان سلام برسانید.» شاید خالی از لطف نیست که پیش از خواندن متن مصاحبه بدانید حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیدی‌میرزایی در زمینه فضای مجازی نیز فعال بوده و موفق به کسب رتبه یک برترین‌های کشور و برترین‌های استان همدان در فضای مجازی شورا شده، آنچه در ادامه می‌خوانید گفتگوی خبرنگار سپهرغرب با امام‌جمعه گیان است:

     مردم گیان بسیار مهربان و نوع‌دوست هستند

امام‌جمعه گیان با بیان اینکه شهر ما و مردمش شاخص‌هایی دارند که منجر به شهرت آن‌ها شده است، عنوان کرد: سراب و تپه تاریخی گیان از این شاخص‌ها هستند که سالیانه میزبان گردشگران بسیاری است؛ هم‌چنین زبان خاص مردم این خطه که با بقیه گویش‌های لری متفاوت است و درنهایت اخلاق اجتماعی مختص مردم آن که بسیار خونگرم، مهربان، مهمان‌نواز و نوع‌دوست هستند، در مردم این دیار خصایص قابل توجهی ایجاد کرده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مراد امیدی‌میرزایی خاطرنشان کرد: به‌واسطه اخلاق اجتماعی مردم گیان و ارتباط خوبی که به لطف خدا با بزرگان این دیار برقرار کردیم، جلسات ماهیانه‌ای با حضور بزرگان، ریش‌سفیدها، معتمدین و جوانان خوش‌فکر پیرامون مسائل اجتماعی و فرهنگی تشکیل می‌شود که مسائل گوناگونی را در آن مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم.

     حل آسیب‌های اجتماعی توسط مردم

وی تأکید کرد: به اعتقاد بنده اگر قرار است آسیب‌های اجتماعی حل شده و یک کار فرهنگی خوب انجام شود، باید توسط مردم صورت گیرد؛ چراکه این مسائل در بطن زندگی مردم بوده و خود آن‌ها باید دراین‌باره تصمیم گرفته و راهکارهایش را هم ارائه دهند؛ وقتی خود مردم به میدان آمده و راهکار دادند، آن‌ها را اجرایی هم می‌کنند.

     جلسات بحث با مردم، از طرح آن در نماز جمعه موفق‌تر است

امام‌جمعه گیان با تأکید بر اینکه طرح مشکلات و ارائه راهکار توسط مردم به‌مراتب قوی‌تر از ذکر این مباحث در تریبون نماز جمعه است، گفت: گیان شش مسجد دارد و به همین علت ما اینجا را به شش محله تقسیم کرده‌ایم و بزرگان تصمیم می‌گیرند که چه کارهایی انجام شود.

     مردم پای کارند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیدی ابراز کرد: طی برگزاری نخستین جلسه‌ با حضور افراد، بنا بر این شد که آن‌ها دردهای خود و جامعه را گفته و درمان آن را هم بگویند؛ بنابراین نخستین موضوعی که مطرح شد، مشکل مهریه بالا و جهیزیه‌های سنگین بود که همه روی آن اتفاق نظر داشتند. پس از سه جلسه به این نتیجه رسیدیم تا برای موضوع مذکور عهدنامه‌ای تنظیم کرده و با ذکر جزییات، بسیاری از رسوم اشتباه را حذف کنیم.

وی با بیان اینکه جلسات منحصر در موضوع ازدواج نبوده و موضوعات آتی نیز به اقتضای نظرات افراد مشخص شده، افزود: دیدگاه دوستان در دفتری گردآوری شده و درنهایت همه آن را امضا می‌کنند و اجرایی می‌شود، مردم نیز تبلیغات خوبی برای این کارها می‌کنند، حتی در فضای مجازی.

امام‌جمعه گیان در ادامه با تأکید بر اینکه جلسات نتایج خوبی داشته، تصریح کرد: یکی از خصوصیات مردم گیان این است که اگر تصمیمی با محوریت امام‌جمعه و بزرگان گرفته شود، احترام خاصی برای آن قائل شده و در عمل اهتمام می‌ورزند.

     اثر کار گیانی‌ها روی مردم سایر روستاها و شهرستان‌ها

حجت‌الاسلام‌والمسلمین امیدی‌میرزایی اضافه کرد: مردم گیان در شهرستان نهاوند شهرت خاصی دارند و وقتی اتفاقی در اینجا میافتد، سایر شهرستان‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند؛ کما اینکه برخی روحانیون به بنده گفته‌اند که در روستاهای بزرگ نیز خواهان این شده‌اند که طوماری نظیر طومار گیانی‌ها امضا کنند.

     محور جلسه بعدی کاهش هزینه‌های اضافی مجالس اموات است

وی در خاتمه با اشاره به اینکه بازخوردهای مثبت این حرکت تبعات قابل توجهی داشته و ما را برای ادامه کار در این مسیر دلگرم می‌کند، اظهار کرد: موضوع بعدی جلسات ما بررسی هزینه‌های سنگین مراسم اموات است تا این موضوع را نیز آسیب‌شناسی و برای برخی رسومات غلط چاره‌اندیشی کنیم.

گفتنی است؛ اینکه اقدامات ساده‌ای در راستای حل مسائل و مشکلات با محوریت طلاب و روحانیون به‌ویژه امام‌جمعه انجام شود، مترتب منافع بسیاری خواهد بود؛ از حل دغدغه‌های مردم که به‌واسطه سبک زندگی غلط بر زندگی خانواده‌ها چنبره زده تا نقش‌آفرینی فعال و پویای طلابی که مردم انتظارات زیادی از آن‌ها دارند.

مردم حق دارند از مسئولان جامعه توقع داشته باشند که در گرفتاری‌ها آن‌ها را تنها نگذارند، کسی که می‌تواند گره‌ای از کار مردم باز کند باید، خود را در موقعیت فرد گرفتار تصور کند تا بتواند مشکل او را حل کند؛ کاری که در گیان نیز انجام شده است. مسئولی که نفس خود را عادت به گره‌گشایی از کار بندگان خدا دهد، فرمانروایی او «بگذرد از حد جهان، بی‌حدواندازه شود»، چراکه این وعده پیامبر رحمت به امت خود است.

مسئولی هم که به نیاز مردم پاسخ شایسته بدهد، فرقی نمی‌کند در چه جایگاه و منصبی باشد، در نزد مردم محبوب شده و مردم هم پشتیبان او می‌شوند؛ امیرالمؤمنین (ع) ضمن فرمانی برای یکی از مسئولین خود می‌نویسد: «ازجمله حقوقی که بر تو لازم شده، حفظ نفس و تلاش در امر مردم است.»

این‌گونه عمل کردن‌ها که یک امام‌جمعه بین مردم روابط انسانی برقرار کرده و در این روابط مردم با همت دور یکدیگر جمع شده و مشکلاتشان را حل می‌کنند، باید بیش‌ازپیش مورد توجه قرار گیرد تا هم مردم دلگرم شوند و هم مسئولان و سایر ائمه جمعه و جماعت با توجه بیشتر به خصیصه مردمی بودن، از نفوذ فرهنگی دشمن جلوگیری کنند.

البته ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که با توجه به شرایط اقتصادی موجود انتظار می‌رود همه مردم با الگوگیری از مردم شهر گیان نسبت به حذف هزینه‌های غیرضروری و سخت‌گیری‌های بی‌مورد بستر ازدواج آسان را برای جوانان هموار کنند.

اگرچه در خصوص آسیب‌های اجتماعی نمی‌توان نسخه‌ای واحد برای تمامی آسیب‌ها در تمامی مناطق درنظر گرفت، اما می‌توان این شیوه را به‌عنوان یک الگوی موفق تحسین کرد و به پیوند مردم و روحانیت به‌عنوان یک کار تمیز فرهنگی مؤثر نگاه کرد.

شما نیز به این سؤال پاسخ دهید؛ مسائل و چالش‌های اجتماعی و فرهنگی شهر شما چیست و چگونه می‌توان به‌عنوان مهم‌ترین چالش برشمرد و برای آن چه راهکارهایی را پیشنهاد می‌کنید؟

شناسه خبر 4358