شناسه خبر:4849
1397/10/24 09:42:58

سپهرغرب، گروه خبر: حضور در میان مردم و تلاش برای رفع مشکلات روستاها بدون هرگونه تبلیغ و جلوه‌های نمایشی، ازجمله مواردی هستند که فرماندار قروه در جریان بازدید از روستاهای این شهرستان نسبت به آن تأکید دارد.

شهرستان قروه دارای چهار بخش، 9 دهستان به همراه 133 روستاست که 122 روستا دارای سکنه و 11 روستا نیز خالی از سکنه است. 

حال با این تعداد روستا، قطعاً رسیدگی به امور مردم و رفع مشکلات مرتبط از دور و تنها با جلسات اداری ممکن نیست و از طرفی مردم روستاها نیز همیشه و هروقت امکان حضور در ادارات و بیان مشکلات خود با مسؤولان را ندارند. در همین راستا بازدید از روستاها بهترین فرصت برای رفع مشکلات روستایی است.

البته این بازدیدها نباید تنها در قالب سخنرانی و تبلیغ باشند، بلکه بررسی موارد و تلاش برای رفع آن‎ها نیاز اصلی روستانشینان است. درست همان کاری که فرماندار شهرستان قروه نسبت به آن تأکید و از حضور صوری اجتناب می‌کند.

موحد امان‎اللهی از اجرای این طرح در شهرستان طی نوبت‌های مختلف خبر داد؛ یعنی ابتدا مسؤولان از روستاهای هر چهار بخش یک روز در هفته را به‎صورت ثابت بازدید کرده و مشکلات و حرف‌های مردم را می‌شوند و بعد از پایان بازدیدها نشست هماهنگی، برگزار و ارائه گزارش کار توسط مدیران دستگاه‌های اجرایی صورت می‌گیرد.

پس از آن، دور دوم بازدیدها برای رصد پیشرفت در کارها و اینکه چه میزان از مشکلات رفع شده‌است، انجام می‌شود.

بیشتر مشکلات روستاها در حوزه‌های آب، راه، مخابرات، فرسوده بودن مدارس، طرح هادی و موارد دیگر است که با حضور مسؤولان دستگاه‌های اجرایی، بررسی و تا جایی که امکان داشته باشد در رفع آن‌ها کار می‌شود.

     اولویت‌بندی مسائل در بازدید اول

دور نخست بازدیدهای مسؤولان قروه از روستاهای شهرستان در حالی به پایان رسید که به گفته فرماندار قروه، مردم با بسیاری از مسؤولان دیدار داشته‌اند و برایشان قضاوت راحت‎تر است و می‌توانند تشخیص دهند که چه کسی برای کار آمده یا چه کسی صرفاً قصد تبلیغ دارد.

امان‌اللهی در نشست بررسی و تدوین برنامه‌های کارشناسی در خصوص مشکلات روستاها که شامگاه شنبه برگزار شد، اظهار کرد: سرکشی از روستاها و اینکه به مردم مراجعه کنیم، وظیفه ما بوده و باید به جاهایی برویم که مردم نمی توانند یا برایشان سخت است سراغ ما بیایند. 

به گفته فرماندار قروه، حرف‌های مردم را شنیدن و میان آنان رفتن، بخشی از وظایف ما بوده و درواقع آنچه مطالبه می‌کنند حق واقعی آنان بوده و هست.

امان‎اللهی با بیان اینکه مردم وضعیت موجود در دولت را درک کرده و با وجود مشکلات قدردان هستند، افزود: باید به مطالبات مردم توجه شود و آن‎ها را بررسی کرد که اگر کاری صورت گرفته چگونه پیش رفته و یا اگر قابل انجام است چه زمانی خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه تمامی وعده‌ها در زمان بازدید باید نتیجه داشته باشد و وعده‎ای که داده می‌شود فراموش نگردد، تصریح کرد: وعده‌هایی که می‌دهیم را شاید خودمان فراموش کنیم، اما مردم هرگز فراموش نخواهند کرد.

در ادامه فرماندار قروه از اولویت‎بندی موراد لازم در شهرستان و مشخص کردن تحدید‌ها و فرصت‌ها گفت و از مدیران دستگاه‌های اجرایی خواست که کارهای انجام‎شده در بازدید اولیه از روستاها اعلام و دیگر موارد با تعیین زمان بیان شوند.

امان‎اللهی از اینکه ارتباط ادارات شهرستان با یکدیگر کم بوده و از طرفی اختیارات لازم از استان به شهرستان داده نمی‌شود انتقاد کرد.

     نگاه متفاوت فرماندار قروه

آنچه در بازدید از روستاهای شهرستان توسط فرماندار قروه، دیده می‌شود، این است که در هر روستایی نمایندگانی از مردم در مکانی تعیین‌شده حضور یافته و به بیان مشکلاتشان می‌پردازند و هر مسؤولی کار مرتبط به خود را تحویل و در راستای حل مشکلات، اقدام می‌کند.

این در حالی است که یکی دو سال قبل، تمامی بازدیدهایی که از روستاها صورت می‌گرفت فرماندار و یا مسؤولان وقت سخنران بودند و بیشتر هم جنبه تبلیغاتی داشت تا رفع نیاز مردم روستا.

از طرفی دیگر، فرماندار قروه به مشکلات روستاها ازجمله نوسازی مدارس، استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی، راه‌های ارتباطی و موارد دیگر نگاه ویژه‎ای داشته و بر بیشتر تلاش کردن در راستای کاهش مشکلات تأکید دارد.

همچنین دوری از تشریفات مختلف همانند پذیرایی کردن در جریان بازدیدهای صورت گرفته با این دید که مسؤولان برای کار و خدمت به روستاها می‌روند نه برای میهمانی و گردش، مهم‎ترین مسئله‎ای است که بسیار از چشم مردم اهمیت بالایی دارد.

اما جالب‌ترین کاری که فرماندار قروه در بازدیدها انجام می‌دهد در تعیین وسیله نقلیه عمومی برای مدیران همانند مینی‌بوس است، با این توضیح که برای فهمیدن مشکلات مردم باید از وسایل و امکاناتی بهره گرفت که مردم عادی استفاده می‌کنند.

شیوه‌ای که این فرماندار آن را به کار می‌برد از نظر مردم دارای ارزش است چراکه با استفاده از وسایل نقلیه‌ای مانند مینی‎بوس وضعیت راه‌های روستایی بیشتر مشخص و از طرفی از ریخت‎‌وپاش‌های اضافی و تبلیغات نمایشی جلوگیری می‎شود.

با این وصف امید می‌رود این نگاه متفاوت فرماندار جوان قروه الگو و انگیزه‎ای باشد برای مدیران دستگاه‌های اجرایی تا حضور در میان مردم را بیشتر تجربه کرده و خود را از جنس مردم بدانند و در رفع مشکلات مرتبط، هر آنچه مختص به حوزه شهرستان است انجام دهند.

شناسه خبر 4849