شناسه خبر:5640
1397/11/14 10:45:07

سپهرغرب، گروه خبر: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی می‌توان با اقتدار به شهرها و روستاهایی که در این 40 سال روشن شدند نگاه کرد. روشن شدن هزاران خانه‌، مغازه، کارخانه‌ و غیره که همه با توسعه نیروگاه‌ها و شبکه انتقال و توزیع برق در سال‌های بعد از انقلاب انجام شده‎است.

طی 40 سالی که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد در صنعت برق کشور تحول قابل توجهی ایجادشده که کرمانشاه نیز از این تحول بی‌نصیب نبوده‌است.

وضعیت تولید و توزیع برق اصلاً با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و میزان برقی که اکنون در اختیار مناطق شهری و به‌خصوص روستایی، صنایع، واحدهای صنفی و خدماتی قرار دارد چند برابر سال‌های قبل از انقلاب است.

علاوه بر بهبود وضعیت تولید و توزیع، میزان پایداری برقی که در اختیار مشترکان قرار دارد نیز بسیار بهتر شده و دیگر خبری از قطعی‌های مکرر نیست.

در سال‌های قبل از انقلاب تعداد بسیار کمی از روستاهای استان کرمانشاه برق داشتند، اما اکنون روستای بالای 20 خانواری در کرمانشاه نداریم که از برق بهره‌مند نباشد و حتی برای روشن شدن برخی از روستاهای کم جمعیت‌تر و صعب‌العبور نیز از روش‌های متفاوتی مانند سلول‌های خورشیدی و غیره استفاده می‌شود.

وضعیت خطوط و شبکه‌ها نیز در این چهار دهه بسیار متفاوت شده و استفاده از تجهیزات نوین و پیشرفته باعث شده میزان هدر رفت برق در مسیر کاهش یابد.

توسعه صنعت برق در وحله نخست مرهون افزایش نیروگاه‌های تولید برق بوده، چنانکه چندین نیروگاه بزرگ نیز طی این سال‌ها در کرمانشاه تأسیس شده و ظرفیت تولید را بالا برده‎است.

به گفته مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب، ظرفیت تولید برق در استان کرمانشاه طی 40 سال اخیر رشد 19 برابری داشته‎است.

علی اسدی با اشاره به رشد 19 برابری ظرفیت تولید برق نصب‌شده در استان، گفت: این ظرفیت از 87.4 مگاوات به 1623.6 مگاوات رسیده‎است.

وی با بیان اینکه در این مدت تعداد مشترکان صنعت برق نیز رشد چشمگیر حدود یازده برابری داشته، عنوان کرد: میزان انرژی مصرفی مشترکان نیز 17 برابر و اوج بار مصرفی حدود 15 برابر شده‎است.

اسدی از توسعه قابل توجه شبکه تولید برق در استان هم خبر داد و افزود: طول خطوط انتقال و فوق توزیع از 335 کیلومتر مدار در سال 57 اکنون به بیش از سه هزار و 363 کیلومتر رسیده که 10 برابر بیشتر شده‎‏است.

وی با بیان اینکه تعداد ترانسفورماتورهای انتقال و فوق توزیع نیز از هفت دستگاه با ظرفیت 195 مگاوات آمپر اکنون به 54 دستگاه با ظرفیت پنج هزار و 656 مگاوات آمپر رسیده‎است، تصریح کرد: در این بخش نیز از نظر تعداد ترانسفورماتور رشد هشت برابری و از نظر ظرفیت آن‌ها رشد 29 برابری داشته‎ایم.

به گفته این مقام مسؤول، اقدامات خوبی نیز برای جذب بیشتر سرمایه‌گذاران به این حوزه در دستور کار است.

     رشد یازده برابری مشترکان

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه نیز درباره وضعیت حوزه توزیع برق استان کرمانشاه، گفت: هم‌اکنون بیش از 766 هزار مشترک برق در استان داریم درحالی‌که این عدد در سال 57 فقط حدود 68 هزار و 800 مشترک بوده‎است.

امیدعلی مرآتی میزان برق مصرفی این مشترکان را بیش از سه میلیون و 480 هزار مگاوات ساعت اعلام و یادآوری کرد: میزان مصرف برق مشترکان در 40 سال قبل حدود 214 هزار مگاوات ساعت بوده‎است.

وی به بهبود توزیع برق در روستاهای استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: هم‎اکنون بیش از 166 هزار مشترک برق روستایی در استان داریم که این عدد در سال 57 حدود 12 هزار مشترک بود.

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه، هم‎اکنون 153 هزار خانوار روستایی استان دارای برق هستند که این عدد قبل از انقلاب 11 هزار خانوار بود.

وی تعداد روستاهای برخوردار از نعمت برق‎ استان را نیز دو هزار و 543 مورد اعلام کرد و ادامه داد: 40 سال قبل فقط 102 روستای کرمانشاه برق داشتند.

مرآتی با بیان اینکه روستاییان در زمان قبل از انقلاب حدود 10 هزار مگاوات ساعت مصرف برق داشتند، اظهار کرد: این عدد اکنون به بیش از 443 هزار مگاوات ساعت رسیده‎است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کرمانشاه از رشد قابل توجه مشترکان صنعتی و کشاورزی استان نیز خبر داد و عنوان کرد: طی 40 سال اخیر تعداد مشترکان صنعتی از 64 مورد به دو هزار و 869 مورد و مشترکان کشاورزی از 43 مورد به بیش از هفت هزار و 500 مورد رسیده‎است.

وی در خصوص توسعه تأسیسات توزیع برق استان کرمانشاه نیز یادآوری کرد: طول خطوط فشار متوسط و فشار ضعیف درمجموع از حدود سه هزار کیلومتر در سال 57 اکنون به بیش از 18 هزار کیلومتر رسیده‎است.

شناسه خبر 5640