شناسه خبر:5853
1397/11/24 09:16:50
سپهرغرب در 40 سالگی انقلاب اسلامی با نگاهی به خدمات سپاه مطرح کرد:

سپاه پاسداران، پیش‌قراول حافظان انقلاب

سپهرغرب، گروه خبر - سمیرا گمار: امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است. با توجه به نظریه چرخش انقلاب‌ها و اظهارنظرهایی که در خصوص انقلاب اسلامی انجام می‌شود، بررسی وضعیت انقلاب در 40 سالگی بسیار مهم است. اینکه آیا انقلاب اسلامی دچار بازگشت به عقب شده و حرکت آن به سمت آرمان‌ها متوقف‌ شده‎است یا با حفظ ماهیت، بر اساس مبانی، اصول و شعارهای اصلی، حرکتش به سمت آرمان‌ها و اهداف بی‌وقفه ادامه دارد؟ دشمنان خارجی و عده‌ای نیز در داخل کشور با انگیزه‌های مختلف، از ختم انقلاب در چهل‌سالگی آن سخن می‌گویند، اما باید توجه داشت که هیچ‌یک از نظریه‌‌های معروف مربوط به انقلاب‌ها تا مقطع پیروزی انقلاب اسلامی قادر به تبیین و تحلیل انقلاب بزرگ ملت ایران نبوده‌اند که بی‌شک ناتوانی این نظریه‌ها برای تحلیل و تبیین انقلاب اسلامی، به ماهیت متفاوت آن با انقلاب‌های پیشین برمی‌گردد.

در 40 سال گذشته، ملت ایران بر همین مبنا و اساس بر توطئه‌هایی چون کودتاها، غائله تجزیه‌طلبی، تروریسم داخلی مورد حمایت بیگانه، جنگ تحمیلی، تحریم‌ها و جنگ اقتصادی، فتنه‌های بزرگی چون فتنه 88 و جنگ‌های نیابتی و گروهک‌های تروریستی تکفیری در منطقه، غلبه کرده‌است. اکنون شعارهای اصلی انقلاب و ارزش‌های بنیادین آن پس از 40 سال نه‌تنها فراموش نشده، بلکه مورد توجه جدی نظام، رهبری و توده‌های مردم است. اگرچه مشکلات و نارسایی‌هایی وجود دارد و مردم از رفتار برخی از مسؤولان گله دارند؛ لکن مردم نسبت به اصل انقلاب، شعارهای اصلی، آرمان‌ها و اهداف انقلاب، با گذشت چهل سال از زمان پیروزی آن، همچنان وفادار و معتقد هستند.

یکی از شاخص‌های توفیق انقلاب نگاهی به دستاوردها و اقدامات ارکان مختلف نظام است که سپهرغرب از ابتدای بهمن‌ماه در سلسله گزارش‌های خود به بررسی و واکاوی آن‌ها از زبان مسؤولان مختلف پرداخته‌است، نگارنده در ادامه گفت‌وگو با مسؤولان سپاه انصارالحسین (ع)، بخش پایانی این گفت‎وگوها را در میزبانی سردار مظاهر مجیدی با عنوان «گفت‌وگو با فرمانده» منتشر خواهد کرد که در ادامه می‌خوانید:

     سردار لطفاً به‌عنوان نخستین سؤال، ماهیت انقلاب اسلامی را تبیین کنید.

ماهیت این انقلاب را باید در عامل پیروزی آن جستجو کرد؛ یعنی وحدتِ میان امت، امام و قیام علیه طاغوت. با نگاهی اجمالی به تاریخ می‌توان دریافت که بعد از حکومت امیرالمؤمنین (ع) هیچ حاکمی در کشورهای اسلامی زمام امور را به دست نگرفته بود، اما انقلاب اسلامی نشان داد دین قدرت ورود در همه عرصه‌ها را دارد، چنانکه با ظهور انقلاب اسلامی این اتفاق بزرگ رخ داد و حاکمیت اسلام در همه عرصه‌های اجتماع برقرار شد. مردم به دنبال برپایی حکومت اسلامی بوده و این از به ستوه آمدن از حاکمیت طاغوت در انگیزه الهی آنان، شعارها و آرمان‌هایشان موج می‌زد که امام با نفی طاغوت و ارائه الگوی جدیدی از حاکمیت، انقلاب اسلامی را رقم زد.

      علل اهمیت 40 سالگی انقلاب اسلامی و لزوم پرداختن به آن را چه می‎دانید؟

برخی‌ گمان می‌کردند این انقلاب نیز نظیر انقلاب‌های دیگر دنیا بوده و با رسیدن به سن 40 سالگی از هم فرومی‌پاشد، اما نگاهی به هویت انقلاب اسلامی نشان می‌دهد این مسئله که برگرفته از یک نظریه اجتماعی مطرح است در مورد این کاملاً برعکس بوده و انقلاب باقدرت به راه خود ادامه می‌دهد. در کلام رهبر انقلاب (دام‌ظله) در ابتدای سال جاری نیز شاهد بودیم که معظم له فرمودند: چهل‌سالگی انقلاب دوران پیری انقلاب نیست، دوران عقب‌گرد انقلاب نیست، دوران پختگی و نشاط انقلاب است. انقلاب در چهل‌سالگی بحمدالله با قدرت، با حفظ شعارها و با برافراشته بودن پرچم‌های اصلی، همچنان دارد به پیش می‌رود؛ پس نگاه به نظرات امام راحل و رهبر معظم انقلاب و سیر تحولات داخلی و خارجی همگی حکایت از ماندگاری و البته اهمیت این فصل از انقلاب دارد و برگزاری جشن سالگرد انقلاب که با توجه ویژه همراه بود، نشان داد دشمن در پیش‌بینی خود مانند همیشه دچار خطای راهبردی شده‎؛ بر اساس فرمایشات رهبری معزز، انقلاب موجودی زنده بوده و برگزاری جشن‌های باشکوهی که در سطوح مختلف شاهد آن بوده و هستیم گویای پویایی و تحرک انقلاب است.

     انقلاب اسلامی مسیر پرفرازونشیبی را طی کرده و شما در همه مقاطع حضورداشته‌اید؛ کمی ازآنچه بر انقلاب گذشته برایمان بگویید.

دشمنان قسم‌خورده ایران که با شکل‌گیری انقلاب اسلامی منافع خود را در خطر دیدند با توسل به حربه‌های مختلف شروع به سنگ‌اندازی کردند. استکبار جهانی از همان اوایل انقلاب، تهدیدها و تحریم‌های ظالمانه را دستاویز خود قرار داد؛ از تقویت احزاب و گروه‌های معاند برای حاکم کردن نگاه‌های ضد دینی گرفته تا پناه بردن به حیله‌های نظامی و تحمیل جنگ بر کشور. بعد از پایان جنگ، دشمن در مرحله سازندگی نیز مشکلاتی را برای کشور به وجود آورد و به طرق مختلف مانع دسترسی ما به امکانات و فناوری‌های نوین شد که با توکل به خدا و بهره‌گیری از تفکرات نسل جوان انقلابی از این مرحله نیز عبور کردیم تا جایی که ایران که پیش از پیروزی انقلاب برای تجهیزات نظامی به خارج وابسته بود به خودکفایی کامل رسید. 

دشمنیِ دشمنان قسم‌خورده انقلاب اسلامی به همین‌جا محدود نشده و ترور و شهادت دانشمندان این مرزوبوم در دستور کار قرار گرفت، اما این اقدامات نه‌تنها قطار انقلاب را متوقف نکرد که پویاتر و مصمم‌تر به راه خود ادامه داد، به‌طوری‌که با تدابیر رهبر انقلاب، تلاش ارکان نظام اسلامی و ایستادگی مردم پای آرمان‌های خود، نقشه‌های دشمن برای چهلمین سال پیروزی انقلاب نیز ناکام مانده و آن‌ها را زمین‌گیر کرد.

     اگر از شما بپرسم در انبوه دستاوردهای انقلاب اسلامی مهم‌ترین آن چیست، چه پاسخی خواهید داد؟

بدون شک تربیت انسان‌های کامل و طراز انقلاب که در تعیین مناسبات مختلف ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی نقش تعیین‌کننده و اثرگذار داشته‌اند؛ از جوانان و نوجوانان معتقد به آرمان‌های امام و رهبری تا تلاش افراد گمنام برای معرفی و صدور انقلاب در نقاط مختلف دنیا مهم‌ترین دستاورد انقلاب بوده‎است.

     بسیار خوب؛ لطفاً در ادامه به اقدامات سپاه انصارالحسین (ع) در طول این 40 سال بپردازید.

عمده فعالیت‌ها و اقدامات با اتکا به مردم و سازمان‌دهی این اقدامات با سپاه بوده‌است. اعزام بیش از 10 هزار و 100 گروه جهادی در قالب بسیج دانشجویی، دانش‌آموزی، جامعه پزشکی، مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی، جامعه زنان، ورزشکاران، کارمندی، کارگری و غیره با هدف محرومیت‌زدایی متشکل از 90 هزار آقا و 60 هزار خانم، از برجسته‌ترین اقدامات سپاه بوده‎است. 

برپایی اردوهای راهیان نور یکی از مهم‌ترین اقدامات فرهنگی بوده و نقش بسیار مؤثری در معرفی دفاع مقدس داشته و تاکنون یک‌میلیون دانش‌آموز و 40 هزار دانشجو همدانی در قالب طرح هجرت به مناطق جنگی اعزام‌شده‌اند. یک‌میلیون و 500 نفر نیز در قالب بسیج محلات راهی این مناطق شده‌اند و در طول این سال‌ها قریب به 234 هزار خدمت پزشکی و 20 هزار خدمت فرهنگی به مردم ارائه شده‎است. 

توزیع 250 هزار بسته حمایتی در میان مستضعفان، احداث حدود هفت هزار و 48 پروژه عمرانی در سراسر استان، هزینه حدود 61 میلیارد تومان در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال برای هشت هزار و 384 نفر، راه‌اندازی قرارگاه پیشرفت و آبادانی و آغاز پروژه‌های مهم روستایی، توزیع 500 فقره جهیزیه در میان نوعروسان استان و در دستور کار قرار دادن یک هزار و 40 پروژه از 40 هزار پروژه کشور در جشن چهل‌سالگی انقلاب که 50 درصد آن در دست اقدام بوده و عملیات اجرایی 50 درصد دیگر نیز از 13 بهمن‌ماه سال جاری آغاز می‌شود از دیگر اقدامات سپاه بوده؛ البته برخی از طرح‌ها نیز در دست اقدام است.

     لطفاً اشاره‎ای نیز به آن طرح‌ها داشته باشید.

تاکنون 60 خانه احداث‌شده و ساخت 30 خانه دیگر نیز در دست اقدام است که برای10 کارگاه اشتغال ایجادشده و 16 کارگاه دیگر نیز در دست اقدام است. در زمینه طرح هادی روستایی پنج پروژه در دست اقدام بوده و چهار پروژه تکمیل‌شده، پنج مجموعه فرهنگی احداث و 12 مجموعه دیگر نیز در دست اقدام است. در حوزه آب‌رسانی 20 پروژه در دست اقدام بوده و 30 پروژه دیگر نیز به‌تازگی آغازشده، لایروبی 53 قنات در دست اقدام بوده و در زمینه انتقال آب شرب، لوله‌گذاری، تسطیح زمین کشاورزی و غیره نیز 10 پروژه در دست اقدام بوده و 10 پروژه دیگر نیز آغاز شده‎است. 

پنج مدرسه روستایی احداث‌شده و 190 مدرسه دیگر نیز مراحل مختلف بازسازی را طی می‌کند. 70 سالن ورزشی در دست اقدام بوده و ساخت 6 سالن ورزشی نیز آغاز خواهد شد. 437 زمین ورزشی روباز در حال احداث و 603 مورد نیز در حال ترمیم و بازسازی است؛ ضمن اینکه احداث خانه‌های بهداشت، مساجد و خانه‌های علما از دیگر فعالیت‌هایی است که دنبال می‌کنیم.

     سردار لطفاً در خصوص برنامه‌هایی که سپاه در دهه فجر داشت نیز توضیحاتی بفرمائید.

به لطف خدا مجموعه سپاه در ایام‌الله دهه فجر با یک هزار و 800 برنامه، 40 سالگی انقلاب را جشن گرفت که برگزاری یک هزار و 200 نشست بصیرتی، 30 برنامه یادواره شهدا، برگزاری حلقه‌های صالحین محلی در این ایام با حضور قریب به پنج هزار نفر در این گروه‌ها، تقدیر از 40 مدیر انقلابی توسط بسیج ادارات، تجلیل از 40 بازاری‌های انقلابی و معتمد توسط بسیج و برپایی نمایشگاه‌های دستاوردهای انقلاب در زمره این برنامه‌ها بود. مجمع عالی بسیج نیز در 14 بهمن‌ماه با حضور دکتر زاکانی در سالن انصار سپاه تشکیل شد، ضمن اینکه تشکیل 160 صندوق قرض‌الحسنه در مناطق مختلف و فعالیت در راستای اشتغال‌زایی از دیگر برنامه‌ها بود؛ البته این را هم عرض کنم که سرمایه این صندوق توسط مردم تأمین‌شده، مجموعه بسیج این صندوق‌ها را راه‌اندازی کرده و هدایت آن با سپاه بود. 

از یک هزار و 250 پایگاه بسیجی که در سراسر استان فعال است، طرح هر پایگاه یک برنامه نیز از دیگر برنامه‌های دهه فجر بود، برپایی میزهای خدمت که از هفته دفاع مقدس آغازشده و در دهه فجر نیز ادامه داشت، با در اختیار قرار گرفتن 400 میز در شهرستان‌ها و اعلام آمادگی مدیرکل‌ها در رسیدگی به مشکلات مردم بسیار مؤثر بود.

     ممنون از وقتی‌ که در اختیار ما قرار دادید به‌عنوان کلام پایانی اگر نکته‌ای هست بفرمایید.

معرفی مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی به نسل چهارم الزامی بوده که در این بین نقش کلیه نهادها به‌ویژه آموزش‌وپرورش و رسانه بیشتر از سایران است تا اهداف و چگونگی شکل‌گیری انقلاب اسلامی را برای نسل جوان تبیین کنند. کلام پایانی بنده شعار دهه فجر امسال است «افتخار به گذشته و امید به آینده» امیدوارم این شعار پرمعنا و امیدبخش در روح تک‌تک فرزندان ولایت نفوذ کرده و آن‎ها را در ادامه مسیری که هستند موفق کند.

شناسه خبر 5853