سپهرغرب، گروه خبر: یکی از مهمترین برنامههای دولت در شهرستان سقز در سال 1402، تکمیل پروژه نیمهتمام فرودگاه سقز است که در حال حاضر 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
یکی از مهمترین کارهایی که توسط دولتهای مختلف با توجه به نیاز و توانمندی هر استانی انجام میشود؛ اجرای پروژههایی در بخشهای گوناگون عمرانی، خدماتی، اقتصادی و کشاورزی است.
بیشک یکی از نیازهای اساسی در هر منطقهای برای توسعه آن و رفاه بیشتر شهروندان اجرای طرحهایی متناسب با استعداد و ظرفیتهای آن است ولی گاهی هم به دلایل متعددی پروژههایی بدون برنامهریزی مناسب و سنجش نیاز منطقه و یا عدم تأمین منابع لازم، به اجرا درآمدند که نهتنها منجر به پیشرفت نشدند بلکه خود عامل ایجاد مشکل هم شدند.
این موارد افزون بر مسائل دیگری هم دست به دست هم دادند تا امروز یکی از چالشهای پیش روی هر استان و شهرستانی وجود پروژههای نیمهتمام در آن باشد.
شهرستان سقز بهعنوان دومین شهرستان پرجمعیت کردستان؛ دارای پروژههای نیمهتمام حائز اهمیتی همچون فرودگاه است که کلنگ احداث آن سال 1384 بر زمین زده شد و هنوز هم بعد از گذشت 18 سال به بهرهبرداری نرسیده است.
تأخیر در اجرای پروژههای نیمهتمام در طول سالیان گذشته بار هزینهای زیادی را بر دولت بهویژه دولت سیزدهم تحمیل کرده ولی با این وجود همتی برای اتمام پروژههای اولویت دار شکل گرفته است به گونهای که یکی از برنامههای اساسی دولت در شهرستان سقز برای سال 1402 اتمام پروژه فرودگاه و چند پروژه نیمهتمام دیگر در این شهرستان است.
*تکمیل فرودگاه سقز و هتل ورزش اقدام اساسی دولت در سال 1402
فرماندار ویژه شهرستان سقز اظهار کرد: تکمیل فرودگاه سقز با پیشرفت فیزیکی 75 درصد، ادامه احداث بزرگراه سقز- بانه با پیشرفت فیزیکی 30 درصد، کریدور سقز- بوکان با پیشرفت فیزیکی 20 درصد و تکمیل پروژه خوابگاه ورزشی (هتل ورزش) با پیشرفت فیزیکی 70 درصد از برنامههای دولت در سال جدید است.
جعفر توان افزود: برای تکمیل فرودگاه سقز 320 میلیارد تومان، برای بزرگراه سقز- بانه 350 میلیارد تومان و برای احداث کریدور سقز- بوکان 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی ادامه داد: برای تکمیل پروژه خوابگاه ورزشی (هتل ورزش) سقز، 20 میلیارد تومان و برای تکمیل پیست دو میدانی سقز (پیست تارتان) و تکمیل سالن سقف بلند ورزشی شهر صاحب هم هر کدام به ترتیب 5 و 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
فرماندار ویژه شهرستان سقز افزود: تکمیل پیست دو میدانی (پیست تارتان) با پیشرفت فیزیکی 10 درصد، تکمیل سالن سقف بلند ورزشی صاحب با پیشرفت فیزیکی 15 درصد و همچنین پروژههای بهسازی و آسفالت راه روستایی با برخورداری 25 روستا با پیشرفت فیزیکی 10 تا 90 درصد از دیگر طرحهای نیمهتمام شهرستان سقز است.
توان اضافه کرد: ساختمان پلاتو هم دارای 85 درصد پیشرفت فیزیکی است که برای اتمام و تجهیز آن چهار میلیارد و 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وی یادآور شد: اتمام مجتمع آبرسانی کوچه طلا که دارای 80 درصد پیشرفت فیزیکی است از دیگر برنامهها است که برای اتمام آن بیش از 15 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و افزون بر این احداث و آغاز به کار مجتمعهای آبرسانی باغلوجه، خورخوره و اوباتو نیز در دستور کار قرار دارد.
فرماندار سقز اظهار کرد: اجرا و تکمیل طرح هادی در 56 روستا با پیشرفت فیزیکی 20 تا 60 درصد، احداث خط تولید سیگارت دخانیات سقز با 20 درصد پیشرفت فیزیکی و 73 میلیارد تومان اعتبار، احداث سردخانه نگهداری فرآوردههای خونی با دو میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز، روکش آسفالت صاحب- گلتپه با 200 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز از دیگر طرحهای نیمهتمام این شهرستان است.
توان به سایر طرحهای در دست ساخت و اتمام در این شهرستان اشاره کرد و گفت: زمین چمن مصنوعی تپه مالان، زمین ورزشی روستای سرا، احداث خانه جوان، توسعه سالن وزنه برداری، احداث شهرک صنعتی شماره دو، احداث فاز دو ناحیه صنعتی صاحب، تکمیل زیرساختهای فاز یک ناحیه صنعتی صاحب، تامین آب پایدار شهرک صنعتی شماره یک، احداث ساختمان پارک علم و فناوری، احداث هشت مدرسه از محل اعتبارات دولتی از دیگر طرحهای در دست ساخت، تکمیل و اتمام است.
وی احداث استخر سرپوشیده مدارس، اتمام سالن ورزشی شهید ترکمن، احداث موزه سقز، احداث مرکز آموزشی فنی و حرفه ای شماره دو، احداث باسکول شرکت تعاونی سنته و سیلوی 15 هزار تنی گلتپه، گلخانه مجتمع چاغرلو، راهاندازی ایستگاه کاشت و فرآوری گیاهان دارویی، ایستگاه تکمیل و ارتقای مهارت، احداث سرای توسعه محله شماره دو و اتمام جاده جایگزین روستاهای بالادست سد چراغ ویس را از دیگر طرحهای در دست ساخت، تکمیل و اتمام در این شهرستان برشمرد.
فرماندار سقز در بخش دیگری از سخنانش به مصوبات سفر تیرماه سال 1401 رئیس جمهور به کردستان اشاره کرد و یادآور شد: احداث کارخانه طلای شهرستان سقز، آبگیری کامل سد چراغ ویس، افزایش دیماند برق شهرک صنعتی قهرآباد، تکمیل فرودگاه سقز و بازگشایی بازارچه سیف ازجمله مصوبات سفر تیرماه سال 1401 رئیس جمهور و هیئت دولت به شهرستان سقز است که با جدیت در دست پیگیری قرار دارد.
توان گفت: 150 هزار و 580 مترمربع، املاک مازاد دولتی سازمانها و ادارات مختلف در این شهرستان شناسایی شده که برآورد ارزش کارشناسی آنها در دست بررسی و انجام است.
شناسه خبر 67642