در یک نشست تخصصی مطرح شد؛
تبیین نقش غذا بهعنوان بخشی از میراث فرهنگی ملتها
سپهرغرب-گروه گردشگری:سمینار علمی «آب، غذای سالم و تندرستی» در تبیین نقش غذا بهعنوان بخشی از میراث فرهنگی ناملموس ملتها به همت معاونت فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد.
این سمینار که پیشرویداد جشنواره ملی «خوان پارسی» غذای فراموششده و گردشگری خوراک ایران است، در قالب چهار پنل تخصصی با حضور پژوهشگران و علاقهمندان این حوزه در محل پژوهشگاه برگزار شد.
معاون فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه در این نشست گفت: غذا در کنار سایر مؤلفههای فرهنگی مانند آداب و رسوم و زبان یکی از عناصر اصلی جاذبههای فرهنگی و گردشگری بهشمار میآید، با این وجود به جاذبههای گردشگری غذا در برنامهریزی مقاصد گردشگری کمتر توجه شده و این درحالی است که گردشگری غذا میتواند چشمانداز ظرفیت توسعه گردشگری ناحیهای را تغییر دهد.
مهدیه بُد با بیان اینکه گردشگری غذا یکی از راهکارهای جذب گردشگری در جهان است که بهعلت جذابیتها نقش بسزایی در اشتغالزایی دارد، تصریح کرد: در ایران بهخصوص در مناطق روستایی هنوز به گردشگری غذا توجه نشده، درحالی که رشد و توسعه آن میتواند به تحرک، پویایی و توسعه همهجانبه کمک کند.
در ادامه این نشست و در نخستین پنل با نام «روز جهانی غذا 2023 از دیدگاه محققین»، چرایی انتخاب شعار «آب زندگی، آب غذا از سوی سازمان جهانی غذا در سال 2023»، توسط فرناز نیکخواه دبیر علمی سمینار و مدیرعامل شتابدهنده فاخر بوم دانشگاه علم و فرهنگ به بحث نهاده شد و سیدرضا نورانی، رئیس انجمن ارگانیک ایران موضوع «آب، غذای ارگانیک و سلامتی» را مطرح کرد.
پنل دوم این سمینار با عنوان «غذا از دیدگاه مردمشناسی» برگزار و طی آن علیرضا حسنزاده رئیس پژوهشکده مردمشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری موضوع «غذا از دیدگاه مردمشناسی و فرهنگ» را به بحث نهاد، «جامعهشناسی غذا، فرهنگ و جامعه» از سوی مجتبی عارضی جامعهشناس و مدیرعامل شرکت عارضی مطرح شد و روشن باباییهمتی، عضو هیئتعلمی دانشگاه گیلان موضوع «رشت، نخستین شهر خلاق خوراکشناسی ایران در یونسکو» را عنوان کرد و به تشریح ابعاد آن پرداخت.
در پنل سوم تحت عنوان «غذا از دیدگاه طب ایرانی و سبک زندگی سالم» موضوعات «اصلاح عادات غذایی و تغذیه سالم در منظر طب ایرانی و مکمل» و «نقش تغذیه و غذای سالم در سبک زندگی سالم» بهترتیب توسط نفیسه حسینییکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کوروش جعفریان عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران مطرح شد.
در آخرین و چهارمین پنل که با موضوع «نقش آموزش در طبخ غذای سالم» برگزار شد، «اصول و رویکردهای آموزشی در طبخ غذای سالم در صنعت گردشگری و هتلداری» از سوی حسین شکوهی دبیر کمیته ارتباط با صنعت اتحادیه علمی گردشگران و هتلداری ایران مطرح و به بحث نهاده شد و «اهمیت آموزش و مهارتافزایی طبخ غذای سالم در رستورانها» توسط محمد صارمی محقق و سرآشپز بینالمللی بررسی شد.
در پایان این سمینار پوستر جشنواره ملی «خوان پارسی» با حضور مهدیه بُد، معاون فناوری و کاربردیسازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سیدسعید هاشمی رئیس انجمن علمی گردشگری ایران و رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، لیلی کاظمپور مدیر امور فناوری، مراکز رشد واحدهای فناوری معاونت و غیره رونمایی شد.
شناسه خبر 75234