مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت: عاملان استفاده از گوشت های حرام توسط مراجع قضایی استان به حبس، ممنوعیت از کار و جزای نقدی محکوم شدند
دکتر یونس احمدی اظهار کرد: زمستان سال گذشته در پی بازدیدهای انجام گرفته از واحدهای عرضه و مصرف گوشت خام دو مورد نگهداری از گوشت مشکوک به حرام مشاهده شد.
وی توضیح داد: یک واحد مربوط به قصابی در یکی از شهرستان های استان اقدام به ذبح و عرضه گوشت تک سُمی ها کرده بود که با گزارش های مردمی مبنی بر عرضه گوشت مشکوک، بازرسان گوشت های این قصابی را بازدید کردند.
وی ادامه داد: مورد دوم نیز یک کبابی بود که ناظران طی بازید از این واحد صنفی با لاشه گوشت مشکوک مواجه شدند.
این مسئول اضافه کرد: نمونههایی که از گوشت های مشکوک در این دو محل عرضه گوشت خام گرفته شده بود در آزمایشگاههای مجهز مورد بررسی قرار گرفت و با استخراج دیانای و تطابق نمونه های شاهد، کارشناسان به قطعیت حرام بودن گوشتها رسیدند.
احمدی یادآور شد: بعد از آزمایش های تخصصی متعدد، مشخص شد یکی از نمونهها مربوط به قصابی، متعلق به حیوانات تک سمی و گوشت واحد صنفی کبابی هم از نوع خوک سانان بوده است.
وی بیان کرد: با اطمینان از نوع گوشتها، گزارش های مربوطه به مراجع ذیصلاح داده شد و باتوجه به اهمیت موضوع، مراجع قضائی، امنیتی و اطلاعاتی ورود کردند که مایه قدردانی است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام افزود: برای این افراد باتوجه به محرز شدن جرم، جزای نقدی، حبس به مدت هشت ماه، پلمپ محل کسب و ممنوعیت فعالیت به مدت زمان تعیین شده یک سال از سوی مرجع قضائی محکوم شدند.
احمدی تأکید کرد: سال گذشته ۱۷۱ مورد بازرسی و نمونهبرداری تعیین نوع گوشت از اماکن عرضه گوشت قرمز و سفید و ۱۱۷ مورد نمونهبرداری و آزمایش برای تعیین بار میکروبی گوشتها انجام گرفت که بار میکروبی این گوشتها مناسب بود.
وی اظهار کرد: ذبح و عرضه گوشت حرام در استان ایلام بهندرت رخ میدهد و همچنین بازرسان و ناظران این اداره کل در طول سال به طور مکرر و مداوم از اماکن ذبح، عرضه و مصرف گوشتهای خام بازدید و نمونهبرداری میکنند.
حیواناتی نظیر اسب، قاطر و الاغ تَک سُمی محسوب میشوند.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 82673