غلامرضا ملکی با اشاره به لزوم تامین نان سبوسدار در سفره مردم از احیای نهضت نان کامل در استان خبر داد. وی تصریح کرد: با مصوبه شورای سیاستگذاری نهضت احیا و ترویج نان کامل در استان نقشه راه برای احیا و ترویج نان کامل مشخص شد. مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی با بیان اینکه بیش از 55 نانوایی در سطح استان ذیل این طرح به پخت نان سبوسدار (آرد کامل) مبادرت میکنند، گفت: مصرف نان کامل در کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو اهمیت بالایی دارد. ملکی بیان کرد: نان قوت اصلی اکثر مردم است و بیش از 50 درصد پروتئین و انرژی موردنیاز بدن را تامین میکند که سلامت آن از اهمیت به سزایی برخوردار است. وی ادامه داد: سبوس نان از یبوست پیشگیری میکند و علاوه بر این سبوس از مواد غذایی مورد نیاز باکتریهای روده است که علیه بیماریهای میکروبی روده عمل میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میسازد. وی با بیان اینکه در سالهای گذشته نیز اجرای این طرح مطرح اما با جدیت دنبال نشد، گفت: لازم است با حمایت کارگروه امنیت غذایی و دستگاههای اجرایی متولی این طرح در سطح تمامی نانواییهای استان اعمال شود. به گزارش فارس آمارها بیانگر آن است که 216 هزار تن گندم برای مصارف آرد و نان و صنوف این استان سالانه اختصاص مییابد که یک هزار و 913 واحد نانوایی و شبه نانوایی از آرد تولیدی این استان استفاده میکنند.
|