شناسه خبر:18813
1399/1/4 11:04:17

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی با اشاره به برخی از راهکارهای شکست کرونا بر حفظ خونسردی، دوری از وسواس و پرهیز از تلقین تاکید می‌کند.

اخیرا با هر اتفاق و رخدادی حجم صاحب نظران روز به روز سیر صعودی دارد و کرونا هم از این قاعده مستثنی نبوده و با افزایش شیوع این بیماری تعداد متخصصان این حوزه هم افزایش می‌یابد و هر روز مخلوطی از اطلاعات صحیح و غلط را منتشر می‌کنند که غالبا هم دردسرساز می‌شوند. 

در این بین اشخاصی که با قصد و غرض اخبار و اطلاعات جعلی را نشر می‌دهند و از هر آب گل آلودی برای اهداف خود ماهی می‌گیرند به کنار اما افرادی که ناخواسته سوار بر این موج می‌شوند باید بدانند که جنایت بزرگی را در حق همنوعان خود مرتکب می‌شوند و به نقل از سید شهیدان اهل قلم تخصص از تقوا هم برتر است.

در این مجال سعی شده تا در حد تخصص و علم خود خلاصه‌ای از اطلاعات صحیح از این بیماری بیان شود.

۱- حفظ خونسردی:

قبل از هر مساله‌ای، موردی که بسیار اهمیت دارد حفظ روحیه و خونسردی در شرایط بحرانی است، تحقیقات نشان داده اند در مراحل درمان بیماری‌ها حتی بیماری‌های سخت و پیشرونده‌ای چون سرطان، افرادی که دیدگاه مثبت و امید به بهبودی داشته‌اند موفق‌تر بوده‌اند و بالعکس بیماری، اشخاصی که روحیه خود را باخته‌اند را حتی زودتر از سیر طبیعی از پای درآورده است‌.

این بیماری نیز وضعیتی مشابه دارد و اگر کرد، یا اطرافیانمان به این بیماری دچار شدند قبل از هر چیز باید از ناامیدی و ایجاد ترس و دلهره جلوگیری کرد و توجه داشت استرس سیستم ایمنی را تضعیف کرده و توانایی مقابله را کاهش می‌دهد.

۲- عدم تلقین:

مورد مهم بعدی مساله تلقین است، تلقین همچون دو لبه تیز یک شمشیر است که هم می‌تواند تاثیر مثبت و هم منفی داشته باشد، از تلقین علائم بیماری کرونا به شدت باید پرهیز کرد و از آنجا که علائمی مشترک و مشابه با سایر بیماری‌ها همچون سرماخوردگی، آلرژی و حتی خستگی دارد نباید بلافاصله به وجود این بیماری مشکوک شد.

۳- پرهیز از گسترش شبهه، ترس و تهدید (پاندمی رخ نداده):

نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد این است که برخلاف گفته بسیاری هنوز این بیماری به وضعیت پاندمی نرسیده است و سازمان بهداشت جهانی معتقد به این مساله نبوده و ممکن است گسترش این ویروس در جهان مهار شود، افراد بهتر است اخبار را از منابع موثق پیگیری کنند تا از ایجاد شبهه، ترس و تردید جلوگیری شود.

۴- دوری از اجتماع:

در این بیماری همیشه تمامی علائم در یک فرد وجود ندارد و همچنین تعدادی از مبتلایان تا مدت‌ها هیچ کدام از این علائم را بروز نداده‌اند و ویروس در دوران نهفتگی قرار گرفته و با وجود عدم مشاهده علائم فرد می‌تواند ناقل بیماری باشد پس مطمئنا بهترین راه پیشگیری از شیوع جلوگیری از حضور در اجتماع است.

۵- قرنطینه خانگی:

 همچنین در برخورد با علائم واضح این بیماری در ابتدا از مراجعه به بیمارستان‌ها خودداری کنید چرا که ممکن است در شرایط عفونی بیمارستان مبتلا شوید و وقت و انرژی کادر درمان هم به جای رسیدگی به مبتلایان حقیقی هدر رود. بهترین و موثرترین کار  قرنطینه خانگی، جدا کردن وسایل فرد بیمار همچون لیوان، ظرف غذا و وسایل شخصی از سایر افراد، استراحت و مراقبت خانگی است.

۶- پرهیز از مصرف خودسرانه دارو:

از مصرف خودسرانه دارو باید جلوگیری کنند چرا که بسیاری از این داروها اثر منفی در روند این بیماری داشته و یا حتی با تضعیف سیستم ایمنی زمینه ابتلا به کرونا را فراهم خواهند کرد، به خصوص آنتی بیوتیک‌ها که این طیف دارویی فقط آنتی باکتریال هستند و تاثیری بر ویروس‌ها نخواهند داشت.

باید توجه داشت هیچگونه دارو و واکسنی تحت عنوان درمان و یا پیشگیری از این بیماری تا کنون وجود ندارد و موارد اعلام شده در اخبار در مرحله تحقیقاتی بالینی قرار دارد و فریب افراد سودجو در این زمینه را نخورید و بدانید بهترین و موثرترین راه پیشگیری رعایت بهداشت فردی، ماندن در خانه و عدم حضور در تجمعات است.

۷- دوری از وسواس:

باید دقت داشت در بحث بهداشت نیز نباید درگیر وسواس شد. بهترین روش شستشو با مایع دستشویی و آب گرم است، بهتر است از صابون جامد نیز استفاده نشود چرا که آلودگی‌ها را در خود نگه می‌دارد.

۸- رقیق کردن وایتکس:

از استفاده کردن وایتکس به صورت غلیظ جدا خودداری شود چرا که باعث بروز مشکلات تنفسی و پوستی جدی خواهد شد، برای ضدعفونی سطوح، دستگیره‌های در، کلیدها و ... می‌توان از محلول رقیق شده وایتکس با آب استفاده کنید.

۹- پختن کامل مواد غذایی:

مواد غذایی خام و نیم پخته استفاده نشود و تا حد امکان کامل پخته شوند و حرارت ببیند چرا که ویروس می‌تواند بافت موادغذایی همچون انواع گوشت‌ها را آلوده کرده و منتقل شود.

۱۰- پرهیز از تماس با حیوانات به ویژه پستانداران:

در این روزها درگیر استرس تهیه دستکش و الکل و شلوغی داروخانه‌ها نشوید چرا که ویروس توانایی نفوذ از پوست سالم را ندارد اما از تماس با دهان، بینی و چشم باید پرهیز کرد و از تماس با حیوانات به خصوص پستانداران به شدت خودداری شود چرا که این بیماری بین انسان و حیوان می‌تواند مشترک باشد.

کلام آخر و مهم‌تر از همه این عوامل هم اینکه امید و توکل خود را از دست ندهید و به دنبال حواشی نباشید، کرونا خطرناکترین چالش این زمانه نبوده و نخواهد بود و تنها با رعایت نکات ساده می‌توان از بروز فاجعه جلوگیری کرد.

 


منبع: خبرگزاری فارس

شناسه خبر 18813