محمودرضا رسولی با اشاره به اینکه امروزه دامپزشکی در بهداشت و سلامت فرآوردههای خام دامی سهم قابل توجهی از سبد غذایی خانوادهها را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: درحال حاضر تمام کشتارگاههای استان دارای سیستم پیشسرد است و بهصورت صنعتی اداره میشود.
وی با بیان اینکه جهت راهاندازی واحدهای بستهبندی در سطح کشتارگاههای استان تلاشهای زیادی صورت گرفته است، گفت: خوشبختانه درحال حاضر زیرساختهای بهداشتی خوبی در سطح استان فراهم شده، بهطوری که اکنون در سه شهر استان آلایشهای دامی بهصورت بستهبندی به بازار عرضه میشود و درصورت مشاهده خارج از بستهبندی نیز برخوردهای لازم صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان عنوان کرد: با توجه به شناسنامهدار بودن کالاهای بستهبندی و درج مشخصات لازم در این شناسنامهها از قبیل نوع جنسیت، تاریخ تولید و انقضا که مورد بازدید بهداشتی کارشناسان و مسئولین فنی دامپزشکی نیز قرار میگیرد، استفاده از کالاهای بستهبندیشده در سطح استان از استقبال خوبی برخوردار بوده است.
وی بیان کرد: در این زمینه انواع مواد خام دامی همچون گوشت سفید، گوشت قرمز، آلایش دامی و پای مرغ در بازار استان عرضه میشود.
رسولی به بازرسی سالانه بیش از 100 هزار مورد از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام در سطح استان همدان اشاره کرد و گفت: با توجه به مصرف حجم بالای کاغذ در بازرسیها برای نخستینبار در سطح کشور اقدام به طراحی و راهاندازی سامانه آنلاین بازرسی بهداشتی مواد خام دامی کردیم که کارشناسان دامپزشکی در حین بازدید بلافاصله نتیجه بازرسی را به سرورها انتقال میدهند.
وی تأکید کرد: در این بازرسیها زمان و مکان بازرسی قابل رصد بوده و حتی امکان تصویربرداری و ارسال بهصورت آنلاین وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه سالانه بیش از 500 تُن انواع فرآوردههای خام دامی فاسد و غیر بهداشتی کشف، ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج میشود، افزود: این مهم حاصل نظارتهای مستمر و شبانهروزی کارشناسان دامپزشکی است.
وی تأکید کرد: در این راستا بیش از 600 واحد متخلف به مراجع قضائی و انتظامی معرفی شده که بیشترین موارد تخلف به تعزیرات معرفی میشود.
شناسه خبر 28295