شهر همدان خلأ نظارت دارد؛
سازمان بازرسی بهخاطر ضعف نظارتی خود پاسخگو باشد
روز پنجشنبه گذشته حجتالاسلام احمدحسین فلاحی طی جلسهای با کوهنوردان همدان و با حضور نماینده اداره کل منابع طبیعی، حفاظت محیطزیست، ورزش و جوانان و میراث فرهنگی با سرفصل تعیین حدود و ثغور شرکت تلهکابین گنجنامه، پیگیری شکایات اداره کل منابع طبیعی درخصوص تخریب کوهستان الوند، صدور سند برای پناهگاههای کوهنوردی استان، ساماندهی میدان میشان و جلوگیری از ساختوسازهای بیمورد توسط سازمانهای دولتی و خصوصی، به بررسی موضوعات پرداخت.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تخریب محیطزیست در همدان متأسفانه یکی دو مورد نیست و شاهد بروز خیلی از اتفاقات در این حوزه هستیم که دستگاهها باید پاسخ بدهند، اظهار کرد: معتقدم در این شهر خلأ بازرسی داریم و متأسفانه نظارت صفر است.
حجتالاسلام فلاحی با تأکید بر لزوم پاسخگویی سازمان بازرسی، گفت: مجموعهای که در وهله نخست باید پاسخگوی این موضوعات باشد، سازمان بازرسی است؛ ارگانی که باید چشم بیدار و ناظر کشور بوده و مسائل را زیر نظر بگیرد، سازمان بازرسی است، اما در این حوزه ضعف داریم.
وی با اشاره به اینکه ما تخلفات گسترده و خلأ نظارتی اداره کل بازرسی را پیگیری میکنیم، تخریب باغات و زمینهای اطراف همدان را یک آسیب و خطر بزرگ عنوان کرد و افزود: در مجلس در این زمینه به وزیر نیرو اخطار دادم و گفتم که یکی از عوامل تخریب محیطزیست شما بودید که البته خود او نیز اعتراف کرد که مجموعه آنها کوتاهی کرده است؛ به وزیر گفتم هرجا ساختوساز غیر مجاز و تخریبی شده، این مجموعه امکانات به آنها داده است.
فلاحی یادآور شد: بعضی دستگاهها که خود باید از تخریب محیطزیست جلوگیری کنند، مخرب محیطزیست شدند و رفتهرفته فضای سبزی که در همدان شاهد هستیم، درحال از بین رفتن است.
وی با تأکید بر اینکه تخریب، زمینخواری و کوهخواری موضوع تازهای نیست و باید با حساسیت با آن برخورد شود، افزود: رهبری نیز بر عدم تخریب طبیعت تذکر دادهاند، بهطوری که فرمودند حتی اگر برای ساخت حوزه علمیه هم باشد، نباید در طبیعت تخریب صورت گیرد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درختی که از بین میرود چند سال باید دوباره پرورش دهیم تا به اینجا برسد بنابراین نباید مجوز تخریب باغات داده شود، گفت: تخلف گسترده است و باید پیگیری شود، متأسفانه تخریب به سمت درهمرادبیگ امتداد داشته و تمامی ندارد.
وی با اشاره به اینکه برخی دستگاههای نظارتی خود در باغات ساختمان ساختهاند، تصریح کرد: این را هم باید گفت که تفکر غلطی از اول توسط برخی در شهر ایجاد شده که اداره شهر با تفکر اشرافیگری صورت گیرد که همین موضوع باعث شده تمام دستگاههای دولتی هم به سمت بالای شهر و تخریب باغات رفتهاند.
فلاحی با تأکید بر اینکه تخریب باغات نگاه غلطی بوده که باعث شده سرمایههای این مملکت نیز از بین برود، افزود: بعضی مسائل جای تأسف دارند، بهطوری که موردی داشتیم که در عدم فهم یک بخشنامه از سوی دستگاهی اجرایی، میلیاردها تومان پول کشور بر باد رفته است.
وی با بیان اینکه در همدان بُعد مطالبهگری و نظارتی باید تقویت شود، اظهار کرد: اینروزها بُعد نظارتی مردمی نیز ضعیف شده و امر به معروف به معنای مطالبهگری جایگاهی ندارد؛ درحالی که اوایل انقلاب وضع بهتر بود، چون همه مردم احساس مسئولیت میکردند.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ابزار نظارتی نمایندگان مجلس دیوان محاسبات است، گفت: این درست نیست که هر مشکلی ایجاد میشود سراغ دیوان محاسبات برویم، دیگر سازمانهای نظارتی باید وظایف خود را بهدرستی انجام دهند که مجبور نشویم تمام موضوعات را به دیوان محاسبات ارجاع دهیم، آنهم در شرایطی که محدوده فعالیت و ورود دیوان نیز مشخص است.
وی با اشاره به اینکه باید مطالبه امر به معروف و نظارت عمومی بهصورت یک فرهنگ باشد، تأکید کرد: شهرداری و شورای شهر نیز در طول چند سال گذشته در کوهستان با ایجاد جادهها محدوده فعالیت را مشخص نکردند، وقتی محدوده جاده مشخص نمیشود، تخلفات بعدی را هم منجر میشود.
فلاحی با بیان اینکه آبادانی یک منطقه به کوهها، تپهها و دشتهای آن است، افزود: بروز حوادث طبیعی مانند سیل بهخصوص در سالهای اخیر بهدلیل تخریب محیطزیست بوده است.
وی با تأکید بر لزوم تقویت آبخیزداری و ایجاد جنگلکاری در کوهها، اظهار کرد: محیطزیست وضعیت استراتژیک پیدا کرده و باید به آن بهعنوان پدافند غیر عامل نگاه کرد و صیانت از آن باید یک موضوع مهم باشد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه البته گردشگری نیز یکی از راههای پُردرآمد استان است اما در این خصوص باید ستادی تصمیمگیری شود، گفت: اگر کار ستادی باشد، تمام دستگاهها همه جوانب را درنظر گرفته و در این زمینه تصمیم درستی میگیرند.
وی با بیان اینکه در مواردی شاهد هستیم زمینهای دولتی آمار درست ندارند و حتی برخی از ادارات نمیدانستند که چقدر زمین دارند، تصریح کرد: متأسفانه سازمان اوقاف هم نمیداند چقدر زمین دارد و این موضوع باعث شده هم مردم سرگردان باشند و هم امکانات از بین برود که در این خصوص جلسهای طی این هفته با رئیس سازمان اوقاف خواهم داشت.
فلاحی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه جلوگیری از بروز تخلف و محدوده فعالیت سرمایهگذاران در کوهها و محیطزیست باید یک بار برای همیشه حلوفصل شود، گفت: برای همیشه باید این دغدغه تمام شود و دستگاههای نظارتی هم بُعد نظارتی خود را تقویت کنند.
شناسه خبر 28705