سپهرغرب، گروه خبر: معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی گفت: بیش از یک هزار نوجوان در استان زیرپوشش طرح مانا قرار میگیرند.

مهناز سالاروند اظهار کرد: رویکرد و راهکارهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نشان میدهد که برنامه مشارکت اجتماعی و ظرفیت سازی برای حمایت و توانمند سازی مخاطبان و ذینفعان در طراحی و اجرای برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی موجب افزایش و کارایی و اثر بخشی برنامه میشود.
وی هدف از اجرای طرح مانا را ارتقاء سلامت روان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی توسط نوجوانان در محلات در معرض آسیب و کم برخوردار استان دانست و گفت: تلاش این اداره کل نهادینه کردن سلامت اجتماعی و بهبود وضعیت سلامت روان نوجوانان و جوانان است.
وی با تاکید بر اینکه مشارکت نوجوانان در یک همگرایی کیفی از گسترش معضل اعتیاد در جامعه جلوگیری میکند، تصریح کرد: این برنامه در سالهای 97 و 98 اجرا و در سال 99 به دلیل بیماری کرونا اجرا نشد و در سال 1400 برنامه هم به صورت حضوری و هم به صورت مجازی در شهرهای اراک، اشتیان، خمین، محلات، شازند، دلیجان، فراهان و کمیجان برای 725 نوجوان اجرا شد.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی با اشاره به اهمیت ویژه پیشگیری در بحث آسیبهای اجتماعی، افزود: غنی سازی اوقات فراغت یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه مسوولان به ویژه در حوزههای فرهنگی و اجتماعی قرار گیرد زیرا استفاده درست و بهینه از فرصتها میتواند زمینه و بستر مناسب برای رشد و شکوفایی اجتماعی، جلوگیری از آسیبها و حفظ نشاط و شادابی افراد به ویژه جوانان و نوجوانان را فراهم کند.
وی بیان داشت: نوجوانان در این طرح مهارتهای کار گروهی و مشارکتی را آموزش میبینند و به تقویت مهارتهای اجتماعی، تقویت اعتماد به نفس و افزایش قدرت خلاقیت میپردازند.
این مقام مسئول ادامه داد: مهمترین رویکرد این طرح توجه به مقطع سنی نوجوانان و استفاده از ظرفیتهای این سنین در مشارکت و برنامه ریزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه است.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی بیان کرد: امیدواریم رویکرد محلهمحوری که در این طرح در نظر گرفته شده، بتواند الگوی موفقی در کاهش آسیبهای اجتماعی توسط جوانان داشته باشد.
به گفته وی در سال جاری 1140 نوجوان زیرپوشش برنامه قرار میگیرد و این طرح در تمام شهرهای استان مرکزی اجرا میشود.
شناسه خبر 55983