جمعی از مردم دارالمؤمنین همدان به شکرانه بارشهای رحمت الهی در چندینماه گذشته، در محل سرریز سد اکباتان نماز اقامه کردند.
نماینده ولی فقیه در استان و امامجمعه همدان در این مراسم گفت: با توجه به بهرهگیری از آب سد اکباتان، مردم انتظار دارند در طعم و بوی آب تغییر بهوجود آید.
حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله شعبانیموثقی افزود: استفاده 50 درصدی از آب سد اکباتان و مخلوط کردن با آب مصرفی کنونی تأثیر خود را در بهبود کیفیت آب برجا خواهد گذاشت.
وی با اشاره به اینکه امسال بارشهای خوبی داشتیم، اظهار کرد: حقآبه کشاورزان نیز پرداخت میشود.
این مقام مسئول ادامه داد: آب سد اگر هم سرریز شود، هدر نمیرود، بلکه در منابع آب ذخیره میشود.
وی از تلاش دستگاههای اجرایی برای انتقال آب تالوار قدردانی کرد و گفت: کمآبی در همدان را فراموش نمیکنیم.
نماینده ولی فقیه در استان همدان پیشنهاد کرد: آب شرب و غیر شرب در شهرکهای جدیدی که ساخته میشوند، تفکیک شود.
استاندار همدان نیز با تأکید بر اینکه پروژه انتقال آب از تالوار یادگار رئیسجمهور شهید در همدان است، گفت: بارش نزدیک به 400 میلیمتری باران در همدان بعد از خشکسالیهای اخیر کمنظیر بوده است.
علیرضا قاسمیفرزاد اظهار کرد: فراموش نمیکنیم آیتالله رئیسی در طول عمر خود منشأ خدمات بسیار ارزشمندی برای نظام بودند و در طول دوران ریاست جمهوری نیز منشأ اثرات زیادی بودند که انتقال آب از تالوار به همدان یکی از یادگاریهای رئیسجمهور شهید بود.
وی با بیان اینکه یادگاران ابراهیم در ایران اسلامی بهویژه در استان همدان بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: با بحران کمآبی در سال 1401 درگیر شدیم که با دستور رئیسجمهور شهید اعتبار ویژهای به پروژه انتقال آب اختصاص یافت و توانستیم این پروژه را ظرف 6 ماه به نتیجه برسانیم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه تصفیهخانه بسیار پیشرفتهای نیز در این زمینه ساخته شده است، اظهار کرد: با نصب دستگاه اُزنزنی که وزیر نیرو قول داده است، طعم آب نیز بهبود خواهد یافت.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه اقدام فراگیر و همهجانبه باعث شد انتقال آب به همدان انجام شود، یادآور شد: بعد از بحران آب مجبور بودیم منابع آب را مدیریت کنیم؛ بهطوری که در این زمینه شرکت آبفا و آب منطقهای با هماهنگی یکدیگر، ورودی و خروجی سد اکباتان را کنترل کردند و با اقدامات بسیار خوبی که انجام دادند، توانستند منابع آبی را مدیریت کنند.
وی افزود: سال گذشته که سد اکباتان 15 میلیون متر مکعب ذخیره داشت، حدود 1.5 میلیون متر مکعب به کشاورزان منطقه اختصاص دادیم تا باغات آسیب نبیند و امسال با توجه به ذخیره خوبی که داشتیم، توانستیم از منابع آب سد اکباتان مراقبت کنیم و سهم کشاورزان هم تخصیص داده خواهد شد.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه موضوع فرهنگسازی برای مصرف آب در دستور کار ائمه جمعه، اصحاب رسانه و صداوسیما قرار گیرد، اظهار کرد: این منبع حداکثر برای چهار ماه میتواند کفایت دهد؛ بنابراین باید در طول سال مدیریت و حداکثر نصف این ذخیره استفاده شود.
قاسمیفرزاد با بیان اینکه مجلس دوازدهم شکل گرفته است، افزود: حتماً با انسجام و هماهنگی که وجود دارد، با چهار اصلی که مقام معظم رهبری فرمودند، مشارکت حداکثری، امنیت پایدار و ثبات، انتخابات را برگزار خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان نیز گفت: ظرفیت سد اکباتان بهعنوان دومین سد بزرگ استان تکمیل شد و سرریز کرد.
رضا اخلاصمند افزود: درحال حاضر سد اکباتان با حجم 32 میلیون و 500 هزار متر مکعب ذخیره سرریز کرده است.
وی یادآور شد: بارندگیهای خوب سال جاری، مدیریت منابع و مصارف و کنترل در رودخانههای بالادست سد اکباتان علت اصلی ذخیره خوب در سد اکباتان است.
اخلاصمند افزود: سد اکباتان در پنج کیلومتری جنوب شهر همدان احداث شد و با حجم مخزن 34 میلیون و 500 هزار متر مکعب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان از مردم استان خواست همچون گذشته مدیریت مصرف آب را سرلوحه برنامه خود قرار دهند و ما را در موضوع تأمین آب در تمام بخشهای کشاورزی، شرب و صنعت یاری کنند.
بارندگی استان همدان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 360 میلیمتر گزارش شده که نسبت به بلندمدت 13 درصد افزایش داشته است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 83101