دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری «تب دنگی» در سطح استان مشاهده نشده است، از مردم خواست درصورت داشتن علائمی مانند تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضله و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی، خونریزی از لثه یا سایر قسمتهای بدن، به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه بیماری تب دنگی از طریق انسان به انسان منتقل نمیشود، گفت: این بیماری تنها از طریق گزش پشه آئدس به انسان قابل انتقال است و ازاینرو میطلبد که مردم مراقب باشند و درصورت داشتن علائمی مانند تهوع، استفراغ، استخواندرد شدید و بدندرد درصورتی که شدید باشد، به مراکز درمانی مراجعه کنند.
کارشناس مسئول دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه پشه در آب راکد مانند کنار گلدان، ظرف کنار کولر آبی، داخل قوطیهای کنسرو یا لاستیک خودرو و نظایر آن رشد میکند، افزود: ازاینرو باید این ظروف را خالی کرد و اجازه ماندگاری آب را نداد.
بیگلری با اشاره به اینکه درصورت گزش پشه اگر فرد علائم خفیفی داشته باشد مشکلی بهوجود نمیآید، گفت: درصورت شدت بیماری و داشتن علائم ذکرشده و به جهت جلوگیری از خونریزی باید حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ همچنین کودکان، افراد سالمند و کسانی که بیماری زمینهای دارند و بدنشان دارای نقص ایمنی است، بیشتر مراقب باشند.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه بیماری تب دنگی بیشتر در استانهای جنوبی و شمالی که به دریا نزدیک هستند امکان شیوع دارد، گفت: «پشه آئدس» که ناقل بیماری تب دنگی است میتواند از طریق مسافران به سایر استانهای کشور نیز سرایت کند؛ ازاینرو مردم باید نکات بهداشتی ذکرشده را حتماً مد نظر داشته باشند و مکانهای تجمع این نوع پشه که بیشتر آب راکد است را از بین ببرند.
وی بر پیشگیری از ابتلا به این بیماری تأکید کرد و افزود: اکنون واکسن و یا داروی مرتبط با این بیماری در دسترس نیست و درمان مشخصی نیز ندارد و درخواست ما از مردم پیشگیری است.
بیگلری اظهار کرد: بیماری تب دنگی یک بیماری نوپدید در ایران است و باید سطح آگاهی مردم را از طریق رسانهها در جهت پیشگیری از ابتلا به آن، بالا ببریم.
کارشناس مسئول دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با یادآوری اینکه پشه آئدس در طول روز اقدام به گزش میکند، از مردم خواست لباس آستیندار استفاده کنند و همچنین از اسپری دورکننده حشره نیز بهره ببرند تا از گزش در امان باشند.
وی با بیان اینکه علائم خفیف گزش پشه آئدس مشکل چندانی برای فرد بهوجود نمیآورد، گفت: اما اگر گزش متوسط و شدید باشد، پلاکت خون پایین میآید و در این صورت فرد مبتلا باید در بیمارستان بستری شود و تحت سرمدرمانی قرار گیرد تا دچار خونریزی نشود.
دبیر کارگروه سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه اگر فردی برای دو نوبت مبتلا به این بیماری شود گرفتاری شدید خواهد بود، بر مراقبت افراد از پیشگیری ابتلا به این بیماری تأکید کرد و افزود: اگر مردم نکات بهداشتی ذکرشده را رعایت و پیشگیری کنند، این بیماری کنترل میشود.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 84342