نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه شهر سنندج نیازمند سیاستگذاری 20 ساله و برنامهریزی طولانی مدت که در آن تعریف علمی و عملی از توسعه شهر در آن وجود داشته باشد دارد.
سالار مرادی در دیدار با اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار سنندج، از مشارکت پرشور مردم استان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری تقدیر تصریح کرد: تعامل و اتحاد بین نمایندگان مردم در شوراهای شهر و مجلس میتواند بستر را برای پیگیری مطالبات مردم فراهم کند، خروجی این تعامل و اتحاد پیشبرد اهداف در حوزههای مختلف میشود.
وی افزود: برخی از مشکلات مانند نواحی منفصل شهری مثل نایسر که امروز وجود دارد میراثی است که از گذشته به ما رسیده است البته نایسرهای مختلفی در اطراف شهر سنندج در حال شکلگیری است که باید با برنامهریزی جلوی آن گرفته شود.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز ننله، حسنآباد و غیره در حال تبدیل شدن به نایسرهای جدید هستند، اذعان کرد: کسانی که در نایسر زندگی می کنند از سر فقر و مشکلات به این ناحیه منفصل شهری پناه بردهاند، باید نایسر را به صورت ویژه ببینیم و اعتبار و زمان بیشتری برای رفع مشکلات آن بگذاریم مشغول پیگیری مسائل آموزشی، بهداشتی و زیرساختی نایسر هستیم.
مرادی با تاکید براینکه قانون ملاک عمل ما است در بحث نظارت بر شهرداری ها هرآنچه وظایف قانونی باشد انجام میدهیم، افزود: یک از نهادهای که میتواند در قالب طرح پیشنهاد قانونگذاری بدهد شورای عالی استانهاست میتوانید از این کانال جلو بروید، بنده نیز به عنوان نماینده مردم در مجلس در این دوره تصمیم گرفتهام تا جایکه شرایط ایجاب کند در دسترس باشم باید از ظرفیتهای بالای مجلس به نفع شهر و شهروندان استفاده کنید.
نبود درآمد پایدار از اصلیترین چالشها و مشکلات فراروی شهرداریهاست
وی نبود درآمد پایدار را از اصلیترین چالشها و مشکلات فرآروی شهرداریها در سطح استان عنوان کرد و افزود: خیلی از شهرداریها در کلان شهرهای بزرگ صاحب صنایع و حتی ظرفیتهای خدماتی مانند هتل و غیره هستند که درآمد پایداری را برای آنها ایجاد کرده است حرکت شورا و شهرداری های استان به ویژه شهرداری مرکز استان به این سمت و سو بسیار ضروری بوده و باید در این راستا برنامهریزیهای لازم صورت بگیرد.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که شهرداریهای استان به سمت ایجاد درآمد پایدار با اجرای طرح های مختلف سرمایهگذاری حرکت کنند ما نیز تمام توان خود در جذب تسهیلات کم بهره از طریق صندوق توسعه ملی بکار خواهیم گرفت.
مرادی با بیان اینکه جذب تسهیلات برای شهرداری ها تنها زمانی ارزشمند است که این تسهیلات در مسیر اجرای پروژههای سرمایهگذاری که درآمد پایدار برای این نهاد ایجاد کند هزینه شود، گفت: ایجاد پارکینگهای طبقاتی، پارکها با رویکرد اقتصادمحوری، پروژههای تجاری و غیره از طریق دریافت این تسهیلات باید مورد توجه قرار گرفته و برنامهریزیهای مناسب در این خصوص انجام گیرد.
وی خاطرنشان کرد: شهر سنندج به لحاظ ظاهر، معابر، ترافیک و غیره قواره مرکز استان را ندارد، مدیریت یکپارچه شهری که برنامه و ریلگذاری طولانی مدت داشته باشد راه حل رفع مشکلات در این شهر است.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه شهر سنندج نیازمند سیاستگذاری 20 ساله و برنامه ریزی طولانی مدت دارد، عنوان کرد: سیاستگذاری 20 ساله که در آن تعریف علمی و عملی از توسعه شهر سنندج وجود داشته باشد مانع از ایجاد نواحی منفصل شهری و مشکلاتی مختلفی خواهد شد که امروز گریبان این شهر را گرفته است.
مرادی با بیان اینکه نبود ریلگذاری و برنامه طولانیمدت در حوزه مدیریت شهری موجب می شود نقاط منفصل شهری و ساخت و سازهای غیرمجاز هر روز گسترش بیشتری پیدا کند، اذعان کرد: در راستای منافع مردم حاضر با تعامل با بخش های مختلف هستیم انتظار داریم شورا و شهرداریها از ظرفیت مجلس و نمایندگان مجلس در راستای تحقق اهداف در حوزه مدیریت شهری بهره بگیرند.
وی اضافه کرد: ترافیک شهر، کمبود فضاهای اداری و تجاری، ساخت و سازهای غیرمجاز، نبود پارکینک در مرکز شهر، وضعیت نیروهای شهرداری، ضعیف بودن بدنه کارشناسی شهرداری ها و غیره از مشکلات و نقاط ضعفی است که برای رفع آن آمادگی هر نوع کمکی به مجموعه شهرداری ها در سطح استان را داریم.
وی گفت: در مورد مطالبات شهرداری سنندج از دستگاههای اجرایی به ویژه راه و شهرسازی آماده هر نوع همکاری هستیم.
بستر صدور مجوز ساخت زمینهای قولنامهای در سنندج فراهم شود
شهردار سنندج گفت: رفع مشکل و موانع سد راه صدور مجوز ساخت و ساز برای زمینهای قولنامهای راهکار اصلی مقابله با ساخت و ساز غیرمجاز است انتظار داریم نمایندگان مردم در مجلس به این مسئله مهم به صورت ویژه ورود پیدا کنند.
سیدانور رشیدی در مورد شفافیت در عملکرد شهرداری سنندج گفت: دربهای شهرداری سنندج به روی صاحبنظران و افرادی که جایگاه نظارتی دارند، کاملا باز است و در این زمینه برای نظارت بر مباحث مالی و غیره اعلام آمادگی میکنیم و هیچ مشکلی نداریم.
وی گریزی هم به پروژه شهرداری الکترونیک زد و خاطرنشان کرد: با هدف تسهیل در امور مردم، شفافیت بیشتر و جلوگیری از فساد اداری در شهر سنندج شهرداری الکترونیک را راهاندازی کردهایم تاکنون حدود 80 درصد این پروژه در قالب چندین سامانه راهاندازی و در حال تکمیل شدن است.
رشیدی با بیان اینکه شهرداری الکترونیک گام اصلی شهرداری سنندج در راستای اجرای پروژه عظیم شهر هوشمند است، گفت: در راستای ایجاد زیرساختهای هوشمندسازی شهر سنندج قراردادی با شرکت مبیننت برای ایجاد شبکه فیبرنوری به طول 200 کیلومتر صورت منعقد شده و پروژه در حال انجام است، 45 ساختمان شهرداری با اجرای این طرح به فیبر نیوری مجهز می شود.
شهردار سنندج اصلاح قانون محدوده و حریم شهر سنندج را ضروری دانست و عنوان کرد: نواحی منفصل شهری همچون نایسر نیازمند بازنگری در تقسیمات کشوری و بازنگری قبل از موعد سرشماری هستند این مهم میتواند در ارتقای شهر سنندج به کلان شهر کمک کند.
رشیدی تصریح کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز از مشکلات و چالشهای مهم و رو به رشد در شهر سنندج است، بهترین راهکار برای مقابله با این ساخت و سازها رفع مشکل زمینهای قولنامهای است، موضوعی که امیدواریم نمایندگان مجلس در قالب طرح مطرح و زمینه تحقق آن را فراهم آورند.
وی با بیان اینکه مصوبه مجوز واردات خودرو به شهرداریها درهیأت دولت گرفته شده است، گفت: این مهم به خاطر اختلاف نظراتی که بین وزارت صمت و وزارت کشور وجود دارد اجرایی نشده است امیدواریم این مسئله توسط نمایندگان مجلس پیگیری شود.
پروژه بلوار اسلام آباد سنندج از دیگر نکاتی بود که شهردار سنندج به آن اشاره کرد و افزود: این پروژه در طول بیش از 12 سال حدود 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است، اما با پیگیری و تلاشی که صورت گرفت در کمتر از یک سال پیشرفت آن به 88 درصد رسیده است، امیدواریم بتوانیم در هفته دولت زمینه بهره برداری از آن را فراهم سازیم.
رشیدی به طلب شهرداری از ادارات مختلف استان هم گریزی زد و با گلایهمندی از عدم بازپرداخت این مطالبات از سوی آنها عنوان کرد: شهرداری 500 میلیارد تومان از دانشگاه علوم پزشکی طلب دارد و حکم قطعی یافته از سایر ادارات نیز بیش از 240میلیارد تومان و به صورت غیرقطعی، ادارات حدود دو همت به شهرداری سنندج بدهکار هستند.
وی تصریح کرد: ستاد اربعین اعتبارات خوبی دارد با توجه به اینکه کردستان از دو سال پیش یکی از استانهای محل تردد زائران اربعین حسینی به مرز باشماق است اختصاص بودجه از محل اعتبارات ستاد اربعین به شهرداری سنندج می تواند در توسعه زیرساخت ها که نتیجه آن خدمت هرچه بیشتر به مردم و زائران اربعین است بسیار مثمرثمر باشد.
نواحی منفصل شهری پاشنه آشیل مدیریت شهری در سنندج است
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج گفت: نواحی منفصل شهری پاشنه آشیل مدیریت شهری در سنندج است کار مطالعات ورودی نایسر در این دوره از فعالیت شورا و شهرداری انجام شده است امیدواریم با اختصاص اعتبارات ویژه زمینه رفع مشکلات این نواحی فراهم شود.
عزت رضایی تصریح کرد: ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده و کمبود ماشینآلات لازم یکی از مشکلاتی اصلی شهر و شهرداری سنندج است، اگر مشکل ماشینآلات رفع شود میتوانیم شاهد اجرای مگاپروژهها عمرانی مختلف و تاثیرگذار در سطح شهر باشیم.
وی اضافه کرد: با توجه به مرزی بودند استان امکان ورود ماشینآلات از طریق مرز باشماق برای ما وجود دارد، باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده شود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج از نواحی منفصل شهری به عنوان پاشنه آشیل مدیریت شهری و از مشکلات کلان در شهر سنندج نام برد و خاطرنشان کرد: کار مطالعات ورودی نایسر در این دوره از فعالیت شورا و شهرداری انجام شده است، اجرای این طرح در کنار پروژه کمربندی بخش زیادی از مشکلات این ناحیه را حل خواهد کرد برای رفع مشکلات نواحی منفصل شهری نیازمند اعتبارات ویژه هستیم.
وی گفت: دیگر نواحی منفصل شهری مانند ننله، حسنآباد و گریزه نیز درگیر مشکلاتی همچون آسفالت نبودن معابر، نبود زیرساختهای لازم برای مدیریت آبهای سطحی و کارهای بنیادی اولیه هستند حل این مشکلات نیازمند اعتبارات ویژه و جهشی است.
شناسه خبر 84553