مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک گفت: بسیاری از تولیدات باغبانی مثل انجیر، انار، بادام و... بهصورت سالم تولید میشود و کشت دیم به حفظ ارزشهای خاک کمک میکند.
وی افزود: به این ترتیب بدون افزایش زیرکشت باغات با عملیات بهباغی و با استفاده از ارقام مناسب، سرشاخه کاری، بهبود تغذیه، افزایش ضریب نفوذ مکانیزاسیون و تکمیل واحدهای سورت بستهبندی، زنجیرههای تکمیلکننده فرایند تولید افزایش مییابد.
مدیر کل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک ادامه داد: نفوذ فناوریهای نوین در باغبانی از دیگر برنامهها در راستای افزایش تولید است. این موضوع شامل طیف وسیعی از ماشینآلات، ادوات تجهیزات نانوفناوریها، محیطهای کنترل شده و… که در حوزه پیش آگاهی، تولید و در هنگام برداشت (بهترین زمان) میشود. تمام این برنامهها در حوزه مکانیزاسیون است.
*سلامتی خاک چگونه تأمین میشود
سالمپور درباره برنامهها در جهت سلامت خاک تصریح کرد: خاکهای کشور بیشتر قلیایی بوده و به لحاظ مواد آلی فقیر هستند. در حوزه باغبانی با توجه به رقمی که کاشته میشود در آن منطقه و نوع خاکی که وجود دارد برنامههای مختلف برای اصلاح بافت خاک و هم ساختمان آن در حال تدوین است.
وی تصریح کرد: با اضافه کردن مواد آلی، مدیریت علفهای هرز کف باغ، استفاده از کودهای ارگانیک و عوامل بیولوژیک و… که تکمیلکننده تغذیه بهشمار میرود در قالب کود شیمیایی در حال انجام است.
مدیر کل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک اظهار کرد: بسیاری از تولیدات باغبانی مثل انجیر، انار، زعفران، بادام، گردو، پسته و خیلی محصولات خشکبار بهصورت سالم تولید میشوند. کشت دیم به حفظ ارزشهای خاک و جلوگیری از فرسایش کمک میکند.
سالمپور در ادامه سخنان خود یادآور شد: همچنین «طرح توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار» از دیگر پروژههای در دست اقدام است. شیوههای مورد استفاده برای کاشت نهال به گونهای است که هم منجر به مصرف بهینه از آب باران شده و هم از به وجود آمدن سیلاب جلوگیری میکند. هر دو این موارد هم مانع فرسایش خاک میشوند.
منبع: خبرگزاری مهر
شناسه خبر 84915