شناسه خبر:86306
1403/6/20 13:08:00

یک کارشناس رسانه گفت: بخشی از چالش‌های موجود در تربیت رسانه‌ای فرزندان، آگاهی ناکافی والدین و معلمان از روش تربیت همه‌جانبه فرزندان و راهکارهای کنترل استفاده آن‌ها از رسانه‌ها است، بنابراین نیاز است برای این امر آموزش‌های لازم در حوزه سوادرسانه‌ای به فرزندان و والدین ارائه شود.

محمدحسن عبدالصمد اظهار کرد: بخشی از چالش‌های موجود در تربیت رسانه‌ای فرزندان، آگاهی ناکافی والدین و معلمان از روش تربیت همه‌جانبه فرزندان و راهکارهای کنترل استفاده آن‌ها از رسانه‌ها است، بنابراین نیاز است برای استفاده کودکان از فضای رسانه و شبکه‌های اجتماعی آموزش‌های لازم در حوزه سواد رسانه‌ای به فرزندان و والدین ارائه شود.
وی با اشاره به امنیت ابزارهای رسانه‌ای افزود: باید الگوریتم ابزارهای رسانه‌ها مبتنی بر رشد انسان باشد، چراکه استفاده از الگوریتم‌های لغزنده موجب ایجاد اختلال و مشکلاتی در افراد خواهد شد، علاوه بر دو اصل آموزش و استفاده از ابزار ایمن، توجه به زیرساخت‌های مناسب از اهمیت بسزایی برخوردار است.
این کارشناس رسانه عامل دیگر محیط رسانه‌ای ایمن برای کودکان را خودکنترلی دانست و عنوان کرد: اگر به سه اصل آموزش، ابزار ایمن و زیرساخت‌ها توجه شود، عامل مهم خودکنترلی افراد در استفاده از فضای مجازی و محتواهای رسانه‌ای ضروری است.
عبدالصمد کسب اطلاعات کافی و آموزش مهارت‌های سوادرسانه‌ای را از وظایف والدین برشمرد و بیان کرد: لازم است والدین با شرکت در دوره‌های آموزش تربیت فرزند، علاوه بر افزایش آگاهی و مهارت لازم با کارشناسان تربیت فرزند بگیرند و بتوانند به ابعاد مختلف تربیت که تربیت رسانه‌ای و مجازی نیز یکی از این ابعاد است، توجه ویژه داشته باشند و بر اساس آن برای فرزند خود برنامه‌ریزی کنند.
وی ادامه داد: تأثیر فضای مجازی بر کودکان به‌صورت یادگیری مشاهده‌ای است، در واقع ‏کودکان رفتارها و الگوهای زندگی خود را بر اساس آنچه می‌بینند، انتخاب می‌کنند و سبک‌‬ زندگی والدین در تعیین الگو و رفتار کودکان تأثیر بسزایی دارد.
کارشناس رسانه با بیان اینکه طرح صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است، گفت: در حال حاضر‏‬ قوانین مشخصی برای استفاده کودکان از فضای مجازی وجود ندارد و با نشر محتواهای ناسالم برخورد جدی صورت نمی‌گیرد؛ با استفاده کودکان از فضای رسانه‌ای، زیست آن‌ها شکل گرفته و ایجاد تغییر و تحول در مراحل بعدی رشد آن‌ها و استفاده از فضای رسانه‌ای دشوار خواهد بود، بنابراین لازم است والدین، معلمان و مربیان در حوزه سوادرسانه‌ای به‌صورت تخصصی آموزش ببینند تا بتوانند از فرزندان و کودکان در مقابل آسیب‌های موجود مراقبت و محافظت کنند.
عبدالصمد با اشاره به اینکه کودکان می‌توانند با استفاده صحیح و مفید از فضای مجازی، تهدیدات این فضاها را به فرصت تبدیل کنند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های مناسب فراهم و قوانینی بر اساس نیازهای کودکان تصویب شود، اینگونه عملکرد بهتری در ایمن کردن فضای رسانه‌ای برای استفاده کودکان خواهیم داشت.


منبع: ایمنا

شناسه خبر 86306