شناسه خبر:90352
1403/10/9 10:00:00

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی گفت: غیر مسلمانان زیادی در طول سال‌های گذشته راجع به حضرت زهرا(س) نوشتند و آنان ایشان را الگوی خویش معرفی می‌کنند.


رهبر معظم انقلاب در خصوص ویژگی‌های منحصر به فرد بانوی دو عالم می‌گویند: زندگی حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها به خاطر عظمت و شگفتی‌های فراوانی که در آن هست، شبیه اسطوره‌های تاریخ است. همه افتخارات، کارهای بزرگ و مقامات عالی معنوی و دست‌نیافتنی و همچنین همه آن صبرها و ایستادگی‌ها، موقع شناسی‌ها و کلمات پرباری که در این زمان‌ها از حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها، صادر شده است در دوران کوتاه جوانی این بانوی یگانه عالم اتفاق افتاده است.چگونه یک انسان در دوران کوتاه زندگی، از مبدأ کودکی به بعد تا زمان شهادت این همه معارف و این همه علوّ مقامات معنوی را به دست آورد این، حاکی از یک تربیت فوق‌العاده فوق بشری است. آن زمان که در شعب ابی‌طالب همه‌ی راه‌های عافیت بر مسلمانان و وجود مقدس پیامبر اعظم صلّی اللَّه علیه و آله و سلم بسته شده بود؛ در چنین وضعیت سرشار از سختی و محنت و فشار و ناراحتیِ ناشی از دعوت در راه خدا و صبر در راه او، پیامبر، تنهای تنهاست و حضرت فاطمه زهرا که حدود پنج، شش سال داشتند تنها کسی است که پیامبر با این عظمت به او تکیه می‌کند. او مثل مادر از پدر بزرگوار خود پذیرایی می‌کند، که این قضیه‌ی «فاطمة ام ابیها» مربوط به این‌جاست.
در ادامه با حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه به گفتگو نشستیم که حاصل آن را می‌خوانید:
حجت الاسلام و المسلمین ناصر رفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها یک سری القاب دارد که هر یک بیانگر یک بعد از شخصیت حضرت است گفت: یکی از این القاب مبارکه نام دارد؛ مبارکه به معنای با برکت است. برکت به معنای آن است که یک چیزی کم است اما اثر آن زیاد و فراوان است. گاهی برکت در زمان است مثلاً شب قدر چند ساعت بیشتر نیست اما ثواب درک این شب به اندازه هزار ماه است به همین منظور شب قدر را لیلة المبارکه می‌نامند.
رفیعی ادامه داد: گاهی نیز برکت در مکان است برای مثال مسجدالحرام تنها بخشی از زمین است اما ثواب اقامه دو رکعت نماز در این مکان مقدس صد هزار برابر است برای همین آن مکان را مبارکه می‌نامند. گاهی نیز برکت در فرد است برای مثال حضرت عیسی یک نفر بود و فرزندی نیز نداشت اما شخصیتی با برکت بود و مرده زنده می‌کرد و در طول قرن‌ها افراد زیادی مسیحی شدند برای همین حضرت در گهواره فرمود من همیشه با برکت هستم. گاهی نیز برکت در باران معنا می‌شود برای مثال وقتی باران می‌بارد بر پشت بام مؤمن و غیر مؤمن می‌می‌بارد، قرآن نیز کتاب مبارک است به طوری که در طول چهارده قرن نور افشانی می‌کند؛ بنابراین برکت با کثرت تفاوت دارد.
این استاد حوزه علمیه بیان کرد: پروردگار می‌فرماید اگر کسی مرا منکر شد من به او چیزهای زیادی می‌دهم اما اگر کسی تقوا داشت و مرا قبول داشت به او نعمات با برکتی می‌دهم؛ قارون ثروت دنیا را داشت اما ثروت او برکت نداشت تا جایی که نهایتاً خودش و ثروتش در زمین فرو رفتند از این رو هر پول و عمری با برکت نیست. نکته مهم این است که یک سری امور باعث برکت و یک سری مسائل مانع برکت است برای مثال گفته می‌شود در منزلی که فرزند نباشد، قرآن در آن خوانده نشود، در آن شرب خمر شود و در آن خیانت صورت گیرد برکت نیست.
وی اضافه کرد: حضرت زهرا سلام الله علیه بعد از پیامبر اکرم عمر مبارکشان بسیار کوتاه بود اما در همین ایام عمری با برکت داشتند. حضرت زهرا سلام الله مادر یازده امام معصوم است تا جایی که همه امامان معصوم می‌فرمایند فاطمه الگوی ماست و به آن افتخار می‌کنیم؛ یا در طول قرن‌ها خلفای جور سادات بسیاری را قتل عام و شهید کردند اما امروز می‌بینیم که سادات فراوانی در اقصی نقاط جهان زندگی می‌کنند؛ این برکتی است که در نسل حضرت زهرا سلام الله وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی درباره آثار و برکات تسبیحات حضرت زهرا سلام الله گفت: ثواب تسبیحات حضرت زهرا سلام الله برابر با اقامه هزار رکعت نماز است؛ روایت است در گرفتاری‌ها ذکر تسبیحات حضرت زهرا را بگویید تا گره گشایی کند این برکت است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: بدون تردید اگر حضرت زهرا سلام الله بعد از پیامبر نبودند و از ولایت دفاع نمی‌کردند و به ایراد خطبه نمی‌پرداختند قطعاً امروز اثری از شیعه وجود نداشت؛ بنابراین اگر امروز ما متنعم به امر ولایت هستیم به برکت وجود مقدس حضرت زهرا سلام الله است. تشیع بالاترین نعمت است.
حجت الاسلام و المسلمین رفیعی به برکت حضرت زهرا سلام الله در میان غیر شیعیان و غیر مسلمانان اشاره کرد و ادامه داد: غیر مسلمانان زیادی در طول سال‌های گذشته راجع به شخصیت حضرت زهرا نوشتند و آنان ایشان را الگوی خویش معرفی می‌کنند. همچنین حضرت زهرا سلام الله مصحفی دارند که از نظر حجم از قرآن کریم بزرگ‌تر است اما یکی از منابع اهل بیت علیهم السلام به شمار می‌رود این برکت علم حضرت است.
این استاد حوزه علمیه گفت: انسان اگر می‌خواهد برکت به او روی آورد نباید اهل دروغ باشد بلکه باید با قرآن و اهل بیت انس داشته باشد تا به برکت این مهم در زمره اولیای الهی قرار گیرد؛ یکی از عوامل برکت در زندگی انسان یاد خدا و اقامه نماز اول وقت است.
وی با اشاره به اینکه راضیه یکی از صفات حضرت زهرا سلام الله است عنوان کرد: هر یک از انسان‌ها در طول عمرشان با مشکلات و سختی‌های خاصی مواجه می‌شوند چنانچه انسان از تقدیر و خواست پروردگار راضی باشد و شکوه نکند خدا هم از این فرد راضی باشد می‌تواند در زمره کسانی که صاحب نفس مطمئنه هستند قرار گیرد. حضرت زهرا راضیه بودند و در طول عمر مبارکشان با مشکلات و حوادث زیادی مواجه شدند اما هرگز شکایت نکرد و به تصمیم پروردگار راضی بود. هر چیزی که برکت را از زندگی انسان می‌گیرد باید کنار گذاشته شود.
رفیعی در پایان گفت: در روایت است که پرداخت خمس و زکات برکت زندگی را افزایش می‌دهد نقل شده فردی نزد مرحوم آیت الله نخودکی آمد و گفت روستای پایینی ما را ملخ زده است من نیز کشاورزی دارم چکار کنم تا آسیبی به کشاورزی من وارد نشود؟ مرحوم نخودکی گفت آیا زکات مال خود را می‌دهی؟ فرد گفت نه! مرحوم فرمودند قول بده زکات محصول خود را بدهی؟ فرد کشاورز قول داد!؛ وقتی لشکر ملخ به این روستا رسید هیچیک از این ملخ‌ها به سمت جو و گندم این کشاورز نرفت و تنها علف‌های هرز زمین را خوردند آنان نه تنها آسیب نزدند بلکه آفت زدایی هم کردند. به این برکت می‌گویند.

شناسه خبر 90352