شناسه خبر:24674
1399/4/18 01:13:17

سپهرغرب، گروه خبر: نماینده ولی فقیه در استان همدان در بازدید از یک واحد دام‌داری در منطقه کبودراهنگ اظهار کرد: متأسفانه این واحد تولیدی به‌دلیل اختلافاتی که وجود داشته، به مدت 10 سال معطل مانده است و امیدواریم که هرچه زودتر مشکلاتش حل شود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌الله شعبانی‌موثقی صبح روز گذشته بیان کرد: راه افتادن واحد تولیدی یادشده مهم است، چراکه حدود 400 نفر می‌توانند در این واحد مشغول به‌کار شوند و این بسیار موضوع مهمی بوده، آن‌هم در سالی که به‌نام جهش تولید نام‌گذاری شده است.
وی با تأکید بر لزوم همکاری دولت و دستگاه‌های مختلف برای حل مشکل، اظهار کرد: همه باید به میدان بیایند تا هرچه سریع‌تر با شناسایی موانع، مشکل برطرف شود و به مصالحه برسیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه دغدغه مسئولان هم برطرف شدن این مشکل است، گفت: اصل برای همه ما آن است که این واحد تولیدی هرچه سریع‌تر راه‌اندازی شود و نباید اختلاف بین دستگاه‌ها یک مجموعه را 10 سال معطل کند.
امام‌جمعه همدان تصریح کرد: تصمیم قطعی باید راه‌اندازی این مرکز باشد، بنابراین با مشخص کردن یک بازه زمانی، می‌توان به این هدف رسید؛ چراکه اگر امروز ما این مشکل را حل نکنیم، 10 سال آینده هم حل نخواهد شد و همین‌طور معطل خواهد ماند.
وی با اشاره به لزوم ایجاد اشتغال برای جوانان، عنوان کرد: اگر زمینه ایجاد شغل حتی برای یک نفر هم فراهم شود، باید همه ما در آن حوزه فعالیت کنیم؛ درحالی ‌که اینجا حدود 400 نفر را می‌تواند شاغل کند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی با بیان اینکه در واحد تولیدی یادشده هم بانک ضرر کرده، هم تولیدکننده و هم کسی که می‌توانست در اینجا سال‌ها مشغول به‌کار شود، اذعان کرد: ادامه دادن جریان به شیوه گذشته ضرر بیشتر این افراد را به دنبال دارد.
وی ادامه داد: همه ما طرفدار و مدافع بیت‌المال هستیم، اما اگر حفظ بیت‌المال باعث شود سرمایه عظیم یک نفر سالیان سال از بین برود، اینجا حفظ بیت‌المال خیلی ازنظر حقوقی و شرعی معنا پیدا نمی‌کند.
امام‌جمعه همدان با تأکید بر اینکه بحث ما روی شخص نیست، گفت: خوابیدن سرمایه تولیدکننده طی 10 سال در اینجا، ضرر به بیت‌المال است.
وی مطرح کرد: می‌توان با مشخص کردن بازه زمانی به این مشکل 10 ساله پایان داد و در همین‌جا آن را حل کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان نیز اظهار کرد: بنایی ساخته شده و تجهیزات موجود در این مکان نیز نصب شده، حال حمایت صادقانه و دلسوزانه همه مسئولان را طلب می‌کند تا این واحد راه‌اندازی شود.
ظاهر پورمجاهد با تأکید بر اینکه منابع یادشده در اصل متعلق به استان و کشور است، بیان کرد: امروز باید ضمن حمایت از تولید‌کننده این طرح، در جهت احیای آن قدم برداریم و سریع‌تر به مرحله تولید برسیم.
پورمجاهد با اشاره به مشکلات به‌وجودآمده در سال‌های گذشته بین بانک و این واحد تولیدی، تأکید کرد: از ابتدای سال 98 موضوع به‌صورت شفاف مطرح و در آن مالک 26 شعیر، بانک ملی اعلام شد.
وی با بیان اینکه به گفته رئیس بانک ملی همدان حل مشکل از اختیارات استان خارج بوده و در حد کشوری است، عنوان کرد: البته مدیرعامل بانک ملی کشور هم دارای نگاه مثبتی به این موضوع است، اما به‌دلیل شرایط به‌وجودآمده و کمتر برگزار شدن جلسات، جلسه این واحد تولیدی از بهمن‌ماه سال گذشته برگزار نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار همدان با اشاره به حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین شعبانی‌موثقی و مدیران استانی در این بازدید، بیان کرد: همه ما امروز به اینجا آمده‌ایم تا از منابع موجود به نحو احسن جهت تحقق جهش تولید استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: این نکته نیز حائز اهمیت است که سرمایه‌گذار پس از حل این مشکل برای راه‌اندازی نیازمند تزریق سرمایه در گردش است که در این حوزه هم همکاری مسئولان را می‌طلبد.
پورمجاهد با بیان اینکه در نخستین فرصت گزارشی از روند کار این واحد تهیه و جلسه‌ای با آقای حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی برگزار خواهیم کرد، گفت: از امروز صبح تلاش بنده و همه مسئولان در این است که با نیت حل مشکل در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه مناسب دست پیدا کنیم.
وی از حمایت‌های استاندار همدان در راه‌اندازی و کمک به واحد‌های تولیدی خبر داد و افزود: مقرر شد در بازه زمانی 6 ماهه این واحد تولیدی تعیین تکلیف شود.
مسئول این واحد تولیدی نیز با اشاره به آنکه کلنگ واحد در سال 85 زده شده اما تاکنون به بهره‌برداری نرسیده است، اظهار کرد: در کنار تجهیز مجموعه گاوداری، تعداد 70 واحد خانه پرسنلی نیز برای اسکان افراد شاغل به همراه خانواده در مجموعه ساخته شده که متأسفانه امکان استفاده از آن‌ها به‌وجود نیامده است.
وی افزود: در سال 88 با وجود سختی‌های زیاد و سرمای سخت این محدوده، پروانه بهره‌برداری را گرفتیم و با همکاری مدیر وقت بانک ملی همدان مقرر شد دو هزار رأس گاو آبستن را برای شروع کار خریداری کنیم، اما با تغییر مدیریت این مهم محقق نشد.
مسئول این واحد تولیدی با بیان آنکه اگر در سال 88 مجموعه شروع به‌کار می‌کرد امروز به حدود 11 هزار رأس گاو و در حدود 40 محصول لبنی از طریق ایجاد کارخانه در کنار گاوداری دسترسی داشتیم، گفت: مدیر وقت بانک نظر مساعدی با طرح‌های بزرگ در استان نداشت و طرح‌های بزرگ همدان نیز به سمت بانک‌های دیگر رفتند و کار خود را ادامه دادند، اما مشکل ما عدم وجود سرمایه‌ برای خرید دام بود.
وی با تأکید بر اینکه موتور محرکه ما خرید دام است اما بانک این اجازه را نداد، مطرح کرد: آن زمان مبلغ مورد نیاز برای خرید دام سه میلیون تومان بود، اما با سخت‌گیری‌هایی که صورت گرفت، ایجاد اشتغال متوقف شد.
مسئول این واحد تولیدی تصریح کرد: از آن سال تا امروز درگیر مشکل بانک برای بهره‌برداری از این گاوداری هستیم و تاکنون با وجود آنکه سه نفر از مدیران عامل بانک هم از اینجا بازدید کرده‌اند، اما اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی با اشاره به عدم رغبت ورود سرمایه‌گذاران به عرصه تولید، بیان کرد: بسیاری از افراد سرمایه‌دار علاقه‌مند به دلالی و خریدوفروش ملک و زمین هستند و کمتر وارد عرصه تولید و خصوصاً دام‌داری می‌شوند.
مسئول این واحد تولیدی با اشاره به سرمایه‌گذاری 9 میلیاردی توسط یکی از سرمایه‌گذاران در این واحد تولیدی، عنوان کرد: با وجود آنکه از طرف بانک قول مساعدت به سرمایه‌گذار داده شده بود، اما دوباره اعلام کردند که باید ارزش به‌روز ملک را برای تهاتر بررسی و قیمت‌گذاری کنیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر سرمایه‌گذار یادشده را نیز از دست دهیم دیگر کسی را برای ورود به این عرصه پیدا نخواهیم کرد، گفت: حتی اگر امروز هم این توافق صورت گیرد، نیازمند سرمایه‌ای در حدود 100 میلیارد تومان هستیم تا بتوانیم به سطح تولید 125 تُن شیر برسیم.

شناسه خبر 24674