شناسه خبر:3916
1397/10/2 09:15:28

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر کل منابع طبیعی استان در معیت کارشناس معین دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، معاون فنی، رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان، رئیس اداره امور مراتع و بیابان و ناظر اجرای پروژه بیولوژیک طرح‌های آبخیزداری صندوق توسعه ملی شهرستان فامنین بازید کردند.
به گزارش سپهرغرب به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان: اسفندیار خزائی مدیرکل منابع طبیعی استان در معیت غزنویان کارشناس دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، بختیاری معاون فنی، علیرضائی رئیس اداره امور مراتع و بیابان وزبرجدی رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان فامنین از پروژه‌های بیولوژیک طرح‌های آبخیزداری صندوق توسعه ملی در روستای گل خندان و مرغ آباد این شهرستان بازدید کردند.
خزائی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: منابع طبیعی از ذخایر مهم و بکری هستند که خداوند در اختیار ما قرار داده و ضروری است که به نحو احسن از این نعمت‌های خداوندی بهره ببریم.
وی از اجرای طرح بیولوژیک بخش آبخیزداری در این استان خبرداد و گفت: این طرح‌ها در حدود 3000 هکتار به منظور غنی‌سازی عرصه‌های منابع طبیعی استان با کاشت بذور گونه‌های مرتعی بومی وکاشت 600هزار اصله نهال آویشن انجام می‌شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح‌های بیولوژیک آبخیزداری نقش مهمی در کنترل سیلاب دارد.
مدیر کل منابع طبیعی استان همدان از فرسایش رسوب و خاک به عنوان یک تهدید جدی نام برد و افزود: در این
راستا با اجرای طرح‌های بیولوژیک آبخیزداری در استان و با کاشت آویشن و بذر گونه‌های مرتعی و بومی از جمله بادام کوهی و ارژن می‌توان گام مهمی در جلوگیری از فرسایش خاک برداشت.
وی افزود: عملیات بیولوژیک روشی علمی، ساده و کم‌هزینه است که عشایر و روستاییان برای افزایش درآمد، ایمنی و مقابله با آثار نامطلوب سیل و فرسایش خاک می‌توانند در اجرا و توسعه آن با منابع طبیعی همکاری ومشارکت فعال داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان بابیان اینکه با عنایات مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی به سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، طرح‌های آبخیزداری در 9 شهرستان انجام می‌شود، ابرازکرد: با تخصیص اعتبار 16 میلیارد تومانی از صندوق توسعه ملی، توانستیم در 17 زیر حوزه در 9شهرستان استان پروژه‌های آبخیزداری و بیولوژیک اجرا کنیم و تا پایان آذرماه در استان همدان پیگیری ودنبال می‌شود.
وی تاکید کرد: بخش زیادی از این طرح با همکاری مردم و بهره‌برداران انجام می‌شود به گونه‌ای که با قرق مناطق نسبت به بذکاری اقدام خواهد شد.
مهندس خزائی همچنین از پیشرفت فیزیکی بالای 85درصدی طرحهای بیولوژیک آبخیزداری در 9شهرستان خبر داد و یادآور شد: طرح‌های بیولوژیک شامل بذرکاری، بذرپاشی، کپه‌کاری و اجرای طرح مرتع‌داری بوده که در راستای تقویت پوشش گیاهی اجرا می‌شود که امیدواریم بتوانیم با اجرای این طرح‌ها پوشش گیاهی را تقویت کرده و از فرسایش خاک جلوگیری کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان گفت: یکی از برنامه‌های منابع طبیعی توانمندسازی جوامع محلی، بهره‌برداران واشتغال‌زایی مولد برای روستائیان در راستای حفظ وتوسعه منابع طبیعی است
خزائی با اشاره به توانمندسازی جوامع محلی و توجه به مشکلات مردم در مناطق اجرای طرح‌های مختلف آبخیز داری گفت: چندین تسهیل‌گر با منابع طبیعی استان همکاری می‌کنند تا مشکلات مردم در این حوزه‌ها حل شود.
حسن زبرجدی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری فامنین در حاشیه این بازدید اظهار کرد: اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری(نهالکاری) و مکانیکی آبخیزداری در حوزه‌های آبخیز گل‌خندان ومرغ‌آباد از محل اعتبارات پروژه صندوق توسعه ملی در حال اجراست.
وی بیان کرد: اجرای عملیات بیولوژیک آبخیزداری(نهال کاری) حوزه گل‌خندان ومرغ‌آباد طی قراردادی از محل اعتبار صندوق توسعه ملی در سطح 532 هکتار در حال اجراست وپیشرفت قابل ملاحظه بالای 95درصدی نیز داشته است و در حال حاضر نیز مشغول فعالیت هستیم.
وی، هدف از اجرای عملیات بیولوژیک را حفاظت از آب و خاک در اراضی شیب‌دار و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و ترسیب کربن و افزایش درآمد صاحبان اراضی با استفاده ازغرس درختان مثمر از قبیل گردو، وگیاه آویشن... بیان کرد.

شناسه خبر 3916