شناسه خبر:39707
1400/2/5 09:46:02

سپهرغرب، گروه خبر: مدیر کل تبلیغات اسلامی کردستان گفت: ظرفیت‌های کردستان در بخش قرآنی می‌تواند آن را به یکی از استان‌های سرآمد تبدیل کند، اما به‌دلیل ناهماهنگی و عدم همدلی بین فعالین این عرصه، نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی برسیم.

حجت‌الاسلام احمد حاتمیان در نشست خبری با خبرنگاران رسانه‌ها در سنندج ضمن تبریک ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: اعمال محدودیت‌ها در چنین شرایطی بخش زیادی از فعالیت‌های فرهنگی، دینی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار داده است.

وی تصریح کرد: بخش زیادی از برنامه‌های تبلیغات اسلامی در کردستان صرفاً خاص مذهب تسنن بوده که در این راستا برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان در ادامه افزود: درمجموع 310 خانه قرآنی در استان فعال است که 60 مورد آن ثبت سازمان تبلیغات اسلامی شده و مابقی به‌صورت سنتی فعالیت دارند، ضمن اینکه 40 مؤسسه قرآنی هم تحت اشرافیت اتحادیه قرآنی استان هستند.

حجت‌الاسلام حاتمیان عنوان کرد: در راستای ایجاد انگیزه در مؤسسات و خانه‌های قرآنی، مدیران و فعالین 110 خانه قرآنی در کشور تجلیل می‌شوند که سهم استان کردستان از این تعداد، 17 خانه قرآنی است.

   برگزاری «افطاری وحدت و مقاومت» در چهار شهرستان

وی گفت: برنامه‌ای با عنوان «افطاری وحدت و مقاومت» در چهار شهرستان سنندج، سقز، سروآباد و مریوان در این ماه مبارک رمضان با رعایت تمام الزامات و پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود که برنامه سنندج از دیگر شهرستان‌ها فراگیرتر خواهد بود.

حجت‌الاسلام حاتمیان اضافه کرد: 45 قاری قرآن برتر استان به سازمان تبلیغات اسلامی کشور معرفی می‌شوند که با 30 نفر از این قاریان مصاحبه‌هایی گرفته شده و در رسانه‌ها چاپ خواهد شد.

وی گفت: تهیه و تدوین دو کلیپ قرآنی در دو فضای متفاوت با حضور قاریان برجسته‌ای همچون استاد امام‌قلی در دستور کار تبلیغات اسلامی کردستان قرار دارد.

   مسئله‌محوری ملاک تدوین برنامه‌های 1400 تبلیغات اسلامی

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان به برنامه‌های سال 1400 تبلیغات اسلامی در استان اشاره کرد و افزود: ما نیازمند یک نشست هم‌اندیشی برای شناخت بیشتر از مسائل کلان استان هستیم؛ چراکه اگر برنامه‌های امسال براساس مسئله‌محوری تعریف و سامان داده شود، قطعاً خروجی بهتری را خواهیم داشت.

وی اذعان کرد: ظرفیت‌های کردستان در بخش قرآن می‌تواند این آن را به یکی از استان‌های سرآمد تبدیل کند؛ اما به‌دلیل ناهماهنگی و عدم همدلی در بین فعالین این عرصه تاکنون در این حوزه نتوانسته‌ایم به جایگاه واقعی برسیم.

به گفته مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان، توجه به حاشیه شهر و اجرای برنامه‌های فرهنگی از دیگر اولویت‌های این اداره‌ کل است که در همین راستا طی سال گذشته 15 پایگاه اجتماعی در مناطق حاشیه ایجاد شده که بیشترین درصد آن مربوط به مرکز استان است.

حجت‌الاسلام حاتمیان خاطرنشان کرد: واسپاری برنامه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مردمی یعنی حمایت از فعالین قرآنی، سازمان‌های مردم‌نهاد و غیره از دیگر اولویت‌های سازمان تبلیغات در کردستان است.

   بهره‌گیری از ظرفیت چهره‌های علمی فرهنگی مؤثر

وی افزود: استفاده از چهره‌های علمی فرهنگی تأثیرگذار نیز به‌عنوان اصل بسیار مهمی مورد توجه قرار گرفته و به همین منظور در تدوین برنامه‌های 1400 نیز از ظرفیت این عزیزان بهره گرفته شده است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان به عدم انسجام در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی و آسیب‌های ناشی از آن گریزی زد و گفت: مدیریت تعاملی با سایر نهادها به‌منظور انسجام‌بخشی به برنامه‌های فرهنگی و جلوگیری از جزیره‌ای عمل کردن از دیگر اهداف تبلیغات اسلامی در سطح استان است.

حجت‌الاسلام حاتمیان اهتمام بر هدایت و راهبری زیست‌بوم فرهنگی و گفتمان‌سازی براساس ظرفیت و اقتضاهای استان را مورد تأکید قرار داد و افزود: مردم باید مشارکت جدی در نظام اجتماعی داشته باشند و حق خود را بیان کنند تا این موضوع به‌صورت گفتمان دربیاید.

وی گفت: ملاحظه بُعد نوین تبلیغی، ارتباط جدی با رسانه‌ها، اولویت‌دهی به بانوان، توسعه دایره مخاطبین و غیره از دیگر اولویت‌های اداره‌ کل تبلیغات اسلامی کردستان است.

   برگزاری مهرواره محله همدل در کردستان

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان در ادامه از برگزاری «مهرواره محله همدل» در استان خبر داد و گفت: این برنامه به همت بنیاد هدایت تبلیغات اسلامی در استان اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: ایجاد نشاط و تقویت خودباوری در جامعه و تقویت خودباوری برای حضور و مشارکت در حل مسائل توسط اقشار مختلف مردم، از مهم‌ترین اهداف برگزاری مهرواره محله همدل است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در هر کاری که مردم وارد شدند، قطعاً گشایش در آن به‌وجود خواهد آمد؛ بنابراین هدف اصلی در این برنامه ورود خود مردم به رفع مشکلات است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان افزود: جامعه هدف این طرح، مبلغین، ائمه جماعات مساجد، خانه‌های قرآنی و حتی اشخاص حقیقی هستند و همه می‌توانند در این طرح مشارکت داشته باشند.

به گفته وی گستره جغرافیای این طرح همه کشور است و همه کنشگران فرهنگی و اجتماعی می‌توانند در این طرح مشارکت داشته باشند.

   احصا و شناسایی مسائل و مشکلات در محلات

وی افزود: مسائل و مشکلات محلات به بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، تربیتی، خانواده، مذهبی، زیرساختی، اخلاقی، زنان، سبک زندگی و سلامت، حقوقی و رسانه و هویت‌بخشی تقسیم می‌شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان خاطرنشان کرد: ایجاد تحول محله‌محور و تأکید بر محور قرار دادن مساجد برای حل مسائل، به میدان آوردن زنان برای حل مسائل خود و سایر مردم منطقه، استفاده از ظرفیت بی‌بدیل ماه رمضان در برنامه‌ها و غیره، از مهم‌ترین اهداف اجرای این طرح است.

وی گفت: ساکنان محلات باید از طریق سامانه پیامکی 5000175 و مراجعه به سایت مهرواره برای آموزش نحوه حل مسائل اقدام کنند، ضمن اینکه از ظرفیت دستگاه‌ها، افراد متمکن و صاحب نفوذ در حل مسائل و مشکلات استفاده خواهد شد.

شناسه خبر 39707