سپهرغرب، گروه خبر: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: از سهمیه دو هزار و 27 نفری استان در طرح یارانه دستمزد، 168 نفر ثبتنام کردهاند که در بین هشت استان مشمول این طرح رتبه دوم را داریم.
حسن عزیزی روز گذشته اظهار کرد: دانشآموختگان دانشگاهی جویای کار در استان زیاد داریم، این یک واقعیت است و نمیتوان آن را کتمان کرد.
وی نرخ بیکاری استان را براساس آخرین گزارش مرکز آمار، 14 درصد اعلام کرد و افزود: اما نرخ بیکاری فارغالتحصیلان دانشگاهی خیلی بیشتر از میانگین کشوری است، نخستین استانی هستیم که بیشترین جویای کار را از طیف دانشآموختگان دانشگاهی داریم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیش از 730 نفر جویای کار داریم، اضافه کرد: 50 هزار نفر از این تعداد مربوط به دانشآموختگان دانشگاهی هستند.
وی تصریح کرد: کیفیت آموزش عالی ما متناسب با نیاز جامعه نیست، شاید به همین دلیلی است که بیشترین آمار بیکاری در همین قشر گزارش میشود، بهتر است به سمت مهارتآموزی پیش رویم.
عزیزی به طرح ملی یارانه دستمزد برای ایجاد اشتغال دانشآموختگان دانشگاهی اشاره و بیان کرد: یارانه دستمزد طرح ضربتی برای دست بهکار شدن دانشآموختگان دانشگاهی است که منتظر ورود به بازار کار هستند.
این مقام مسئول یادآور شد: دولت در طرح یارانه دستمزد برای دو سال حق بیمه نیروی کار ماهر و 30 درصد دستمزد واحدهای صنعتی را پرداخت میکند.
وی ادامه داد: این طرح از تابستان امسال در هشت استان (کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و لرستان) که میزان بیکاری بالاتر از میانگین کشوری دارند، اجرا شده و از تسهیلات آن بهرهمند شدهاند.
به گفته عزیزی، سهم اعتباری استان در طرح یارانه دستمزد 28 میلیارد و هفت میلیون تومان کمک بلاعوض است.
وی اظهار کرد: با اجرای طرح یارانه دستمزد دو هزار و 27 شغل برای جوانان شغلاولی استان ایجاد میشود، اما بهعلت آشنا نبودن کارفرمایان و کارگران با این طرح، تاکنون از سهمیه دو هزارنفری استان 168 نفر ثبتنام کردهاند که در بین هشت استان مشمول این طرح، رتبه دوم را داریم.
عزیزی با بیان اینکه طرح از تیرماه امسال در استان آغاز شده است، گفت: ابتدا کارفرمایان ابهام داشتند و تصور میکردند اگر این افراد را جذب کنند، ممکن است با عکسالعمل منفی بازرسان کار و تأمین اجتماعی مواجه شوند که به آنها در این خصوص اطمینان خاطر داده شد.
وی ادامه داد: ما به کارفرمایان اعلام کردیم که اگر شما از فارغالتحصیلان (براساس ثبتنامی که در سامانه کردهاند) جذب کنید، تا 12 ماه 30 درصد از حقوق و مزایایی که براساس طرح طبقهبندی مشاغل فرضی به آن شخص تعلق میگیرد را پرداخت میکنیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اضافه کرد: اگر هم این فرصت شغلی برای آن شخص پایدار باشد و وی همچنان در آن کارگاه مشغول به کار شود، تا دو سال در قالب طرح مشوق بیمهای سهم بیمه کارفرما را اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان میپردازد.
وی تصریح کرد: اگر کارفرمایی سه نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی را جذب کند، بیمه، حقوق و مزایای یک نفر از آنها توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان پرداخت میشود.
عزیزی از کارخانهها و کارفرمایان سطح استان خواست که در این راستا به درخواست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه پاسخ مثبت دهند و فرزندان ماهر کرمانشاه را جذب کنند.
وی درخصوص شرایط اعلامشده برای دانشآموختگان در این طرح، افزود: سن دانشآموخته باید 20 تا 35 سال باشد و در دو سال گذشته بیشتر از 6 ماه سابقه بیمه تأمین اجتماعی نداشته باشد؛ یعنی بهنوعی شغلاولی محسوب شود.
عزیزی یادآور شد: کارفرمایان نیز کد کارگاهی و حداقل یک نفر نیروی بیمهشده داشته باشند.
این مقام مسئول با اظهار امیدواری، ادامه داد: زمان زیادی تا پایان سال باقی نمانده است، امیدواریم با توجه به اینکه بخش عمدهای از جویندگان کار از دانشآموختگان دانشگاهی هستند، استقبال خوبی در مدت باقیمانده سال از این طرح ملی شود.
ثبتنام 7 هزار و 179 نفر در سامانه طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی در کرمانشاه
وی در ادامه به طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی نیز اشارهای کرد و گفت: کارورزی ماهیت آن مهارتآموزی است، اگر کسی بخواهد در یک آموزشگاه آزاد یک دوره خدماتی یا فنی را بگذراند، باید شهریه بپردازد؛ اما در طرح کارورزی شهریه پرداخت نمیشود.
عزیزی از استقبال خوب دانشآموختگان دانشگاهی استان از این طرح خبر داد و افزود: سهمیه استان از این طرح پنج هزار و 500 نفر است که تاکنون هفت هزار و 179 نفر با ثبتنام در این سامانه، اعلام آمادگی کردهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه واحدهای پذیرنده این افراد را 278 مورد اعلام و بیان کرد: تاکنون 553 نفر موفق به عقد قرارداد کارورزی شدهاند.
وی درخصوص توضیح این طرح اظهار کرد: فرد در محیط کار واقعی قرار میگیرد، یک دوره مهارتآموزی را بهصورت رایگان طی میکند که در این مدت مشمول بیمه تأمین اجتماعی نمیشود؛ بهصورت متوسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان 700 هزار تومان کارورزی پرداخت میکند، حال اگر کارفرما هم هزینهای به فرد پرداخت کند، مانعی ندارد.
عزیزی ادامه داد: اگر کارفرما کارگر را که عمدتاً فارغالتحصیلان دانشگاهی هستند پس از دوره مهارتآموزی جذب کند، مشمول طرح مشوق بیمهای میشود؛ یعنی 27 درصد از سهم کارفرما را تا دو سال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان پرداخت میکند.
شناسه خبر 15909