حسین آقاعزیزی روز گذشته اظهار کرد: با استفاده از این میزان سرمایهگذاری، ضریب مکانیزاسیون کشاورزی این استان، از 1.72 اسب بخار در هر هکتار به 2.2 اسب بخار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه این شاخص پنجدهم اسب بخار از 1.7 اسب بخار میانگین کشوری بالاتر است، اضافه کرد: با توجه به این شاخص، کردستان در کشور ضریب نخست را در رتبه مکانیزاسیون دارد و 98 درصد از کشت و برداشت گندم در استان بهصورت مکانیزه انجام میشود.
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: در نتیجه این عملکرد دولت، هماکنون حدود 100 درصد عملیات خاکورزی، 98 درصد کاشت، 60 درصد داشت، 95 درصد برداشت محصولات کشاورزی (عمدتاً زراعت) در این استان، بهصورت مکانیزه انجام میشود.
آقاعزیزی با بیان اینکه بهبود وضعیت مکانیزاسیون بخش کشاورزی موجب افزایش کمی و کیفی تولید محصولات و کسب درآمد بیشتر کشاورزان میشود، یادآوری کرد: با توجه به اینکه 90 درصد تسهیلات مکانیزاسیون در راستای تثبیت اشتغال پرداخت شده است.
وی تأکید کرد: در نتیجه پرداخت سههزار و 839 میلیارد ریالی تسهیلات بانکی به متقاضیان این استان، از سال 1392 تا پایان سال 1398 چهارهزار و 34 دستگاه تراکتور، 211 دستگاه کمباین، یکهزار و 348 دستگاه ادوات خاکورزی حفاظتی، بذرکار کشت مستقیم و بذرکارهای کشت غلات خریداری و به ناوگان مکانیزه کردستان اضافه شده است.
آقاعزیزی گفت: کردستان؛ دارای 27 هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و 31 دستگاه کمباین و 60 هزار دستگاه ادوات کشاورزی است که حدود 60 درصد از این وسایل، عمری بالای 25 سال دارند و نیازمند نوسازی هستند که با توجه به این مسئله و انجام فعالیتهای ترویجی کردستان در چند سال گذشته همواره در رتبه نخست جذب تسهیلات این بخش، قرار گرفته است.
رئیس اداره امور فناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهادکشاورزی کردستان افزود: امسال نیز 920 میلیارد ریال تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون به این استان برای خرید تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی تخصیص یافته است.
منبع: خبرگزاری ایرنا
شناسه خبر 25582