حسن پیمانی اظهار کرد: امسال بخش خدمات و بازرگانی از تسهیلات پرداختی 51 درصد سهم داشته که بیشترین میزان پرداخت تسهیلات را در بر گرفته است.
وی عنوان کرد: تسهیلات پرداختی استان در چهار بخش اقتصادی مهم ازجمله کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمان، خدمات و بازرگانی 680 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به پایان سال گذشته با عدد 559 هزار میلیارد تومانی، سیر صعودی و افزایشی داشته است.
پیمانی در مورد درصد تسهیلات پرداختی به چهار بخش اقتصادی استان به تفکیک نیز گفت: در بخش کشاورزی 14.5 درصد، صنعت و معدن 11 درصد، مسکن و ساختمان 23.5 درصد و خدمات و بازرگانی 51 درصد تسهیلات پرداخت شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان با بیان اینکه در بخش کشاورزی تسهیلات پرداختی روند کاهشی داشته بهطوری که در سال گذشته 111 هزار و 92 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است، افزود: امسال تاکنون در کشاورزی 92 هزار و 711 میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده که شامل 14.5 درصد از کل سهمیههای پرداختی تسهیلات بانکی استان همدان است.
پیمانی همچنین بیان کرد: مجموع منابع به مصارف بانکی استان چه دولتی و چه خصوصی 75 درصد است که این فاصله عددی با نسبت منابع به مصارف 97 درصدی استعلامشده استان از بانک مرکزی ناشی از عدم پرداخت تسهیلات بانکهای خصوصی است که باعث شده 97 درصد نسبیت منابع به مصارف بانکهای دولتی به 75 برسد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان در بخش دیگر سخنان خود گفت: به دنبال پیگیریهای انجامشده در زمینه جذب سرمایهگذاران خارجی، یک شرکت چینی بهمنظور بهرهبرداری از کارخانه و تولید کنسانتره آهن در شهرستان اسدآباد پنج میلیون دلار سرمایهگذاری میکند.
پیمانی افزود: مجوز این سرمایهگذاری هفته آینده با حضور نمایندگان شرکت چینی و مسئولان استان صادر خواهد شد.
وی اظهار کرد: با انعقاد این قرارداد شاهد رشد میزان سرمایهگذاری خارجی و ارتقای حجم تولید کنسانتره آهن در استان خواهیم بود.
پیمانی تأکید کرد: با این قرارداد حجم سرمایهگذاری خارجی استان همدان در سال جاری به 60 میلیون دلار افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری خارجی استان در سال جاری حدود 15 میلیون هدفگذاری شده بود، ادامه داد: تا به امروز چهار برابر بیشتر از برنامهریزی صورتگرفته در استان همدان مجوز سرمایهگذاری خارجی صادر شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان همدان در رابطه با جذب سرمایهگذاران خارجی طی یکسال گذشته در استان گفت: پیش از این یک قراردارد پنج میلیون دلاری برای تولید کود کشاورزی در شهرستان کبودراهنگ و دو قرارداد بهترتیب به ارزش 20 و 30 میلیون دلاری برای تولید باتریهای لیتیومی و شارژر خودروهای برقی در منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد امضا شده بود.
وی تصریح کرد: استان همدان در حوزههای معادن و گردشگری ظرفیتهای ارزشمندی دارد که با بهرهگیری از نعمتهای الهی، به دنبال توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی در آن هستیم.
پیمانی خاطرنشان کرد: توسعه سرمایهگذاری خارجی نقش بسیار مهمی در رشد تولید و جهش اقتصادی استان همدان دارد.