شناسه خبر:25812
1399/5/7 00:23:09
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران:

مراقب علائم هپاتیت باشید

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، در مورد علل و عوامل بروز هپاتیت توضیحاتی ارائه داد.
محسن مسعودی، به عوامل بروز هپاتیت اشاره کرد و گفت: عامل بیماری هپاتیت ویروسی، یک ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز کند.

این فوق‌تخصص گوارش و کبد بزرگسالان ادامه داد: بیشتر مبتلایان به هپاتیت C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران، علائمی از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی، تهوع و بی‌اشتهایی دارند، ولی در موارد پیشرفته، علائم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم و اندام‌ها، یرقان، خونریزی‌های گوارشی و کاهش سطح هوشیاری است.

رئیس بخش گوارش بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) درخصوص روش‌های انتقال هپاتیت B، C و D تصریح کرد: این ویروس عمدتاً از طریق تماس با خون افراد آلوده منتقل می‌شود. همچنین ارتباط جنسی با فرد آلوده، استفاده از سوزن‌های آلوده به‌ویژه در افراد معتاد، سوزن آلوده‌ای مثل خال‌کوبی غیربهداشتی و استفاده از لوازم شخصی به‌صورت اشتراکی، از دیگر راه‌های انتقال ویروس هستند.

وی با عنوان این مطلب که هپاتیت C واکسن ندارد، گفت: از ریش‌تراش، مسواک، لوازم آرایشی و شخصی دیگران به‌طور مشترک استفاده نکنید.

مسعودی خاطرنشان کرد: واکسن هپاتیت B در پیشگیری از بیماری مؤثر است. هپاتیت A و E از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد مبتلا آلوده شده ‌است، گسترش می‌یابد.

وی گفت: این بیماری در مناطقی از جهان که وضعیت بهداشتی ضعیفی دارند و آب سالم به اندازه کافی در دسترس نیست، شایع‌تر است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: واکسن هپاتیت A در پیشگیری از بیماری مؤثر است. در برخی از کشورها این واکسن به‌‌طور معمول برای کودکان و افراد در معرض خطر بالای ابتلا که قبلاً واکسینه نشده‌اند، توصیه می‌شود و به‌نظر می‌رسد که به‌صورت مادام‌العمر مؤثر باشد.

وی تاکید کرد: سایر اقدامات پیشگیرانه، شامل شستن دست و پخت صحیح غذا می‌شود.

مسعودی با عنوان این مطلب که ویروس‌ها در موارد شدید و حاد، می‌توانند موجب تخریب و ازکارافتادن کبد شوند، اظهار کرد: در موارد دیگر می‌توانند مزمن شوند و به‌تدریج به کبد صدمه بزنند و طی سال‌ها منجر به سیروز کبد شوند، ولی بدن انسان اکثر عفونت‌ها را کنترل می‌کند و ویروس از بین می‌رود.

این فوق‌تخصص گوارش و کبد بزرگسالان در پایان گفت: هپاتیت قابل پیشگیری است، لذا با توجه به علائم و خطرات بیماری‌های کبدی باید توصیه‌های بهداشتی را جدی گرفت. همچنین واکسیناسیون به‌موقع انجام شود و از رفتارهای پرخطر اجتناب کرد.


منبع: خبرگزاری مهر

شناسه خبر 25812