سپهرغرب، گروه خبر:مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: از مجموع واحدهای تخریبی ناشی از زلزله کرمانشاه، بازسازی 1487 واحد بهدلیل مشکلات حقوقی باقی مانده است.
جلیل بالایی اظهار کرد: در چند سال اخیر در کنار مسائل و مشکلات مختلف ازجمله تحریم، بیکاری و مشکلات اقتصادی با زلزله و سیل نیز مواجه شدیم که با خط مشی تعیینشده از سوی مقام معظم رهبری، خسارتها کاهش یافت.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود 1000 روز از حادثه زلزله گذشته است، عنوان کرد: طی این مدت 131 هزار واحد مسکونی، خدماتی، صنفی، تجاری و کشاورزی تعمیر یا از نو ساخته شده است.
بالایی با اشاره به اینکه از این تعداد، 41 هزار واحد تخریبی بودند و 67 هزار واحد نیازمند مرمت بود که در این مدت تعمیر شدند، گفت: 22 هزار واحد صنفی، دامی و صنعتی آسیبدیده وجود داشت که 22 هزار و 703 واحد بازسازی شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: در حوزه خدمات و صنف 15 واحد صنعتی، کشاورزی و تولیدی آسیبدیده از زلزله باقی مانده بود که اکنون مراحل پایانی را طی میکنند.
وی عنوان کرد: در بخش واحدهای احداثی 1487 واحد بهدلیل مشکلات حقوقی یا سند مالکیت باقی مانده بود که بازسازی آنها در سال 98 آغاز شد.
بالای با بیان اینکه مدارس استان بهدلیل تجمع جمعیتی جزء مراکز حساس ازنظر مدیریت بحران است، گفت: در 1000 روز بعد از زلزله، 1000 کلاس درس در شهر و روستا ساخته شد.
وی افزود: حداکثر مدارس آسیبدیده کمتر از 50 مورد بود، اما با کمک خیران 78 مدرسه تخریب شده و با 415 کلاس بازسازی شدند و 145 میلیارد تومان از طرف این خیران جمعآوری شد.
وی با اشاره به بازسازی مراکز بهداشتی، بیمارستانها و مراکز فوریتهای پزشکی عنوان کرد: در زلزله 247 مرکز بهداشتی و درمانی آسیب دید که تاکنون 240 مورد آن بازسازی شده و در حال بهرهبرداری هستند.
بالایی با اشاره به وضعیت مساکن مهر آسیبدیده از زلزله عنوان کرد: بازسازی واحدهای دارای بیمه با کمک 300 میلیارد تومانی بیمه بهسرعت آغاز شد و اکنون بازسازی دو بلوک باقی مانده است.
وی با بیان اینکه از سال 96 تاکنون 8246 مورد پسلرزه در استان ثبت شده است، گفت: 149 مورد از این تعداد بالاتر از چهار ریشتر، 16 مورد بالاتر از پنج ریشتر و یک مورد 6.4 ریشتری رخ داد و هیچیک این پسلرزهها، خسارتی را به استان وارد نکردند.
منبع: خبرگزاری تسنیم
شناسه خبر 27286