در همین راستا در جلسهای که هفته گذشته تولیدکنندگان مرغ تخمگذار با محمدرضا کلامی؛ دبیر ستاد تنظیم بازار کشور داشتند، مسئولان حاضر در جلسه به تولیدکنندگان وعده دادند که دولت بخش عمده نهادههای موردنیاز مرغداران را با نرخ مصوب تأمین خواهد کرد تا قیمت مصوب 12 هزار تومان برای هر کیلوگرم تخممرغ درب مرغداری برای تولیدکنندگان بهصرفه باشد و منجر به زیان آنها نشود.
در این جلسه تولیدکنندگان به اعمال قیمت دستوری و وضعیت نابسامان بازار نهادههای دامی بهشدت اعتراض و عنوان کردند که ادامه روند فعلی، منجر به تولید محصولات ناسالم و ورشکستگی صنعت میشود.
اعمال قیمت دستوری برای مرغ و تخممرغ علیرغم شرایط ناآرام بازار نهادههای دامی نارضایتیهای فراوانی را بهدنبال داشته و تولیدکنندگان میگویند قیمتهای مصوب و دستوری دولت براساس نرخ مصوب نهادهها تعیین و اعلام شده و این در حالی است که فقط حدود 30 درصد نهادهها با نرخ مصوب، بهدست تولیدکنندگان میرسد و واحدهای تولید تخممرغ ناچار هستند مابقی نیاز خود را از طریق نهادههایی که به قیمت آزاد خریداری میکنند، تأمین کنند.
در همین زمینه ناصر نبیپور؛ رئیس هیئتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران با بیان اینکه بهدلیل کمبود و گرانی نهادههای دامی بهویژه کنجاله سویا، تولیدکنندگان مجبور به استفاده از پودر گوشت در جیره غذایی طیور هستند که ارزش غذایی ندارد، گفت: قیمت مصوب 12 هزار تومان برای هر کیلوگرم تخممرغ موردتأیید ما نبود، اما قرار شد که دولت 100 درصد ذرت و 70 درصد کنجاله سویای موردنیاز تولیدکنندگان را تأمین کند که اگر دولت به این وعده خود عمل کند، نرخ 12 هزار تومان برای هر کیلوگرم تخممرغ درب مرغداری نیز قیمت معقولی خواهد بود.
وی تصریح کرد: آنطور که مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور اعلام کرده، توزیع نهادههای مذکور از ابتدای مهرماه آغاز شده و در اختیار تولیدکنندگان قرار میگیرد که امیدوار هستیم این کار عملیاتی شود.
افزایش شدید قیمت نهادههای تولید تحتتاثیر تورم عمومی کشور در کنار قیمتگذاری دستوری دولت برای کالاهای مختلفT طی ماههای گذشته فشار شدیدی را به تولیدکنندگان وارد کرده و تولید مرغ و تخممرغ نیز از این رویه غلط مستثنا نبوده است.
براساس این گزارش بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت داموطیور کشور، درباره تشدید چالش در حوزه تولید با ادامه روند نابسامانی بازار نهادههای دامی هشدار دادهاند و عنوان کردهاند: اگر دولت هرچه سریعتر تدبیری برای این مسئله نیندیشد، در مهرماه دچار کمبود عرضه و افزایش قیمت در این حوزه خواهیم شد.
کما اینکه طی هفتههای گذشته نیز قیمتگذاری دستوری در این حوزه، نتوانسته منجر به کنترل شرایط بازار شود و قیمت هر شانه تخممرغ در روزهای گذشته تا حدود 40 هزار تومان نیز افزایش یافت. در حالیکه تخممرغ باید یک منبع پروتئین ارزانقیمت برای قشر متوسط جامعه باشد، در حال تبدیل شدن به کالای لوکسی است که هرکسی توان خرید آن را ندارد و بنابراین احتمال حذف آن از سبد مصرف خانوار وجود دارد.
البته وزیر جهادکشاورزی دو روز قبل وعده داده بود که قیمت این کالا طی روزهای آینده به نرخ مصوب در بازار خواهد رسید و باید منتظر ماند و دید که آیا قیمت این محصول پروتئینی، این روزها بهقدری معقول خواهد شد که به جایگاه قبلی خود در سبد مصرف خانوار بهعنوان یک ماده پروتئینی پرمصرف بازگردد یا قرار است جایگاه خود را بهعنوان یک کالای لوکس تثبیت کند.
منبع: خبرگزاری مهر
شناسه خبر 29029