مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان:
1400 هکتار زراعت چوب در استان همدان صورت گرفته است
به گزارش سپهرغرب و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان، اسفندیار خزایی بیان کرد: یکهزار و 400 هکتار زارعت چوب تاکنون در این استان انجام شده است و تا پایان سال جاری نیز 550 هکتار جدید زراعت چوب صورت میگیرد.
خزایی اظهار کرد: با توجه به اینکه توزیع نهال از اسفندماه صورت میگیرد نیز ادارات منابع طبیعی شهرستانها درحال شناسایی متقاضیان و طرحهای تهیهشده از سوی آنان هستند.
وی اضافه کرد: مهمترین مزیتهای زارعت چوب، توسعه فضای سبز، درآمدزایی و تأمین مواد اولیه مورد نیاز کارخانهها است و در این راستا سالهای گذشته 400 هکتار زارعت چوب صورت گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اظهار کرد: به دنبال مطرح شدن طرح تنفس جنگلهای شمال کشور، زارعت چوب در سایر نقاط با هدف کمک به اجرای این طرح اجرایی شد.
خزایی با بیان اینکه یکسری گونههای چوبده نظیر اُکالیپتوس، گز و صنوبر برای زارعت پیشبینی شده است، ابراز کرد: گونه صنوبر بیش از سایر گونههای جنگلی با شرایط اقلیمی این استان مطابقت دارد و دارای رشد سریع است.
وی گفت: پرداخت تسهیلات بانکی ارزانقیمت از دیگر حمایتهای دولت برای توسعه و رونق زراعت چوب است و در این راستا بهازای هر هکتار زراعت چوب 78 میلیون ریال تسهیلات پرداخت میشود؛ همچنین این تسهیلات بین چهار تا پنج سال دوره تنفس دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: نهال مورد نیاز برای انجام زراعت چوب در نهالستان قدس ملایر به تعداد یک میلیون و 200 هزار اصله تولید میشود.
خزایی اظهار کرد: طرح توسعه زراعت چوب کاری اقتصادی و محیطزیستی است و این طرح علاوهبر تأمین بخش زیادی از چوب مورد نیاز جامعه، یک نوع توسعه جنگل و فضای سبز محسوب میشود.
وی گفت: امسال نزدیک به 27 فقره آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی استان همدان رخ داد که حدود هشت هکتار آن در جنگلهای استان بوده است؛ هرچند این جنگلها دچار آسیب جدی نشدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی استان همدان درصدد ترویج و توسعه نهالکاری و زراعت چوب و حمایت از بهرهبرداران بهعنوان اولویت مهم و محوری است.
خزایی خواستار حمایت مسئولان از طرح ملی توسعه زراعت چوب در دوران اقتصاد مقاومتی و جهش تولید در قالب پرداخت تسهیلات و بستههای تشویقی شد.
نزدیک به نیمی از اراضی استان همدان را عرصههای ملی تشکیل میدهد که از این میزان 822 هزار هکتار مرتع و افزونبر 46 هزار هکتار آن عرصههای جنگلی، جنگل دستکاشت و ذخیرهگاه جنگلی است.
شناسه خبر 32462