شناسه خبر:37155
1399/12/5 09:35:57
مدیر منطقه چهار شهرداری همدان مطرح‌ کرد:

درختان میوه، میزبان شهروندان خوب همدانی در بوستان بزرگ فدک

سپهرغرب، گروه خبر: شهردار منطقه چهار شهرداری همدان از اجرای ایده‌ کاشت درختان مثمر در بوستان بزرگ فدک، حد فاصل مسیر عبور مسافران از بزرگ‌راه کربلا به همدان خبر داد.

مجید یوسفی‌نوید با اشاره به اینکه بوستان فدک در بلوار آیت‌الله نجفی و در مسیر پُر‌تردد ملی و بین‌المللی قرار دارد که دو فاز از آن بهره‌برداری شده و هم‌اکنون فاز سوم این پروژه با 50 درصد پیشرفت فیزیکی و با اعتبار 12 میلیارد ریالی درحال اجرا است، گفت: ساخت این بوستان موجب بهبود و سامان‌دهی سیما و منظر و ورودی شهر همدان خواهد شد و کاشت درختان مثمر افزون‌بر بهره‌مندی از میوه‌های درختان، تنوع دید و بصر شهری را نیز برای همه فراهم کرده است.

وی اظهار کرد: در این بوستان گونه‌های مختلف گیاهی مانند سنجد، گیلاس، عناب، زرشک، توت، شاه‌توت و غیره در قطعه‌های یک‌هزار متری کاشته می‌شود که خصوصیت هریک از این‌ گونه‌ها جاذبه‌ای خاص و منحصربه‌فرد برای عابران و مسافران ایجاد خواهد کرد.

یوسفی‌نوید با تأکید بر آنکه در انتخاب ‌این گونه‌های درخت مثمر و تناسب آن‌ها با اقلیم همدان دقت نظر خاصی وجود داشته، گفت: در پاسخ به افرادی که منتقد کاشت درخت مثمر در معابر شهری هستند و از ایجاد مشکلات برای مردم و مدیریت شهری گلایه دارند باید گفت به‌هرحال شاید هر طرحی در ابتدای اجرا با نقایص و کمبود‌هایی همراه باشد که انکار‌ناپذیر است، اما به‌مرور زمان با نهادینه شدن فرهنگ بهره‌مندی از امکانات عمومی، این مشکلات نیز برطرف خواهد شد.

وی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در اجرای طرح‌های فضای سبز شهری افزایش بهره‌وری و طول عمر فضای ایجادشده برای مردم است که در این پروژه با شیب‌بندی مناسب در معابر حاشیه این بوستان، نهایت تلاش را به‌کار بردیم که آب جاری ناشی از نزولات جوی برای همین درختان استفاده شود و به این صورت یک زهکشی طبیعی ایجاد شده است.

شهردار منطقه چهار شهرداری همدان با اشاره به اینکه قبل از اجرا حدود 800 کامیون خاک مورد نیاز را برای کاشت درختان تهیه و در این مکان تخلیه کردیم، افزود: در نوع مصالح به‌کاررفته در ساخت این بوستان، نهایت بهره‌وری و افزایش کارآیی را با کاهش ارتفاع جدول‌ها و متناسب‌سازی آن با نیاز موجود اجرا کردیم و این کار علاوه‌بر صرفه‌جویی، موجب ایجاد یک زهکشی طبیعی و استفاده از آب جاری ناشی از نزولات جوی برای آبیاری هرچه بهتر خواهد شد.

شهردار منطقه چهار همدان با یاد‌آوری اینکه بوستان فدک 3.5 هکتار وسعت دارد و دومین بوستان بزرگ منطقه‌ای در شهر همدان است، گفت: با تدابیر اندیشیده‌شده در این پروژه، هزینه‌ها را به یک‌سوم کاهش دادیم و همه مسائل برای رفاه شهروندان مانند سرویس‌ بهداشتی، استراحتگاه‌ و فضای میدانگاهی با هدف ایجاد بازارچه و ایستگاه موکب‌های اربعین پیش‌بینی‌ شده است که امیدواریم این بوستان محلی و منطقه‌ای نقش مؤثری را در ایجاد آرامش و رفاه مردم ایفا کند.

کارشناس فضای سبز شهری و علاقه‌مند به باغ‌داری نیز با تأکید بر آنکه از این شیوه حمایت و پشتیبانی کامل خواهد کرد، افزود: کاشت درختان مثمر، اقدام ارزند‌ه‌ای است که برای ایجاد فضای سبز شهری به‌کا‌ر رفته؛ چراکه هم شهروندان و هم مسافران از نعمت‌های خداوند در قالب میوه و سایه درختان بهره‌ خواهند برد.

پرویز ملک‌زاده با اشاره به کاشت انواع درختان مثمر در شهر‌های ایران مانند تویسرکان و شمال کشور، ادامه داد: باید با کاشت مداوم این درختان، فرهنگ نگهداری و استفاده از آن را در شهر نهادینه کرد، چراکه سال‌های قبل نیز درباره کاشت گلایل و اختر انتقاد‌هایی بود، اما با تداوم اجرای این ایده، مشکلات حواشی آن نیز کاسته شد و اکنون مردم خود حامی و حافظ این گیاهان زیبا شده‌اند که نقش بارزی در سیما و منظر شهری دارد.

وی به کاشت گیاهان مثمر در معابر اماکنی همچون حافظیه و سعدیه شیراز و استان‌های شمالی مانند گیلان، گلستان و مازندران اشاره و اظهار کرد: وقتی چنین ایده‌ مثمری برای شهر‌ها نتیجه داده و سابقه دارد، نمی‌توان فقط به‌دلیل برخی مخالفت‌ها منکر اجرای آن شد؛ چه‌بسا که در یادگار مردمان دور‌اندیش همدان نیز می‌توان سابقه کاشت درختان مثمر در معابر مانند گردو، توت و سنجد و غیره را که رایج بوده، دید و اخیراً نیز دیده می‌شود که مردم همدان به‌صورت خودجوش در برخی از معابر شهری درختانی مانند آلبالو، زردآلو و سیب کاشته‌اند. بنابراین کاشت درخت مثمر برای مردم همدان از دیر‌باز جایگاه خاصی داشته است.

شناسه خبر 37155