شناسه خبر:93458
1404/1/18 18:49:00
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان:

همدان ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت را دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: همدان ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت را دارد.


بهروز کارخانه‌ای در جلسه هماهنگی برگزاری اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در همدان که خردادماه برگزار خواهد شد، با اشاره به نقش کلیدی حوزه سلامت در توسعه گردشگری، اظهار کرد: همدان ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت را دارد.
وی ابراز کرد: بسیاری از ظرفیت‌های علمی و درمانی دانشگاه در این خصوص می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: تحول نیاز به استمرار، پیگیری و برنامه‌ریزی دارد، دانشگاه باید به‌سرعت نسخه انگلیسی وب‌سایت خود را درخصوص این همایش بزرگ فعال کرده و برنامه‌های علمی، تقویم ورزشی و همایش‌های آتی را به‌طور شفاف معرفی کند.
وی افزود: تمام این تلاش‌ها درصورتی موفق خواهد بود که پیوستگی و استمرار داشته باشد. ما نباید اجازه دهیم جلسات و طرح‌ها به‌صورت مقطعی اجرا شده و بدون تداوم رها شوند. امروز فرصتی تاریخی پیش روی دانشگاه و استان همدان است؛ فرصتی که اگر با تدبیر و مشارکت عملیاتی شود، می‌تواند همدان را به مقصدی معتبر در حوزه گردشگری سلامت تبدیل کند.
* همایش بین‌المللی گردشگری سلامت، فرصتی بزرگ برای دیار هگمتانه
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز همایش بین‌المللی گردشگری سلامت را فرصتی بزرگ برای دیار هگمتانه دانست‌.
محسن معصوم‌علیزاده اظهار کرد: همایش بین‌المللی گردشگری سلامت، فرصتی بزرگ برای همدان در سال 1404 است که می‌توان افق‌های نوینی در حوزه‌های گردشگری و سلامت پیش روی استان باز کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان افزود: در این رویداد میهمانانی از کشورهای مختلف حضور دارند، از هر کشور وزیر گردشگری، وزیر بهداشت و تعدادی از جامعه گردشگری دعوت می‌شوند که حضور این افراد برای تبلیغ گردشگری و توریسم‌ سلامت، دستاورد بزرگی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: در قالب این همایش، چهار پنل تخصصی داریم و برای یک نصف روز نیز نشست و بازدید از مراکز درمانی استان را درنظر گرفته‌ایم. این بازدیدها می‌تواند جلوه‌ای از توانمندی‌های سلامت و درمان استان همدان را برای میهمانان خارجی به نمایش بگذارد.
معصوم‌علیزاده تصریح کرد: کشورهای هدف این همایش درمجموع 400 میلیون نفر جمعیت دارند که این عدد شامل حدود 40 درصد گردشگران سلامت ایرانی بوده؛ این یک فرصت طلایی برای معرفی ظرفیت‌های همدان است.
* نقشه راه گردشگری سلامت همدان ترسیم شود
در ادامه معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز در این جلسه با تأکید بر لزوم نگاه جامع، تخصصی و سیاست‌محور به موضوع گردشگری سلامت، بر طراحی نقشه راهی دقیق برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های بالقوه استان در این حوزه تأکید کرد.
حسین عرفانی افزود: علم پزشکی از دیرباز جایگاه والایی در تمدن ایران داشته است. از شیخ‌الرئیس بوعلی سینا گرفته تا افتخارات امروز جامعه پزشکی، ایران همواره در این عرصه پیشتاز بوده، اما باید بدانیم که علم طب، یک علم تجربی و روزآمد است.
وی گفت: کتاب‌های پزشکی هر چهار سال یک‌بار بازنویسی می‌شوند و ما نیز باید با نگاه به نیازهای امروز، دانش خود را به‌روزرسانی کنیم.
* پیشنهاد پنل تخصصی ویژه شرکت‌های خدمات‌رسان سلامت
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز اظهار کرد: گردشگری سلامت یک موضوع ملی است که نمی‌توان آن را صرفاً محدود به ظرفیت‌های استانی دانست. وزارت بهداشت و به‌طور مشخص معاونت درمان آن، ساختار مستقلی برای مدیریت گردشگری سلامت دارد و باید هماهنگی کاملی میان این بخش و دانشگاه‌ها برقرار باشد.
علیرضا سلطانیان تأکید کرد: اگر قرار باشد سالانه صدها یا هزاران بیمار خارجی برای دریافت خدمات درمانی وارد ایران شوند، باید از اکنون ساختار لازم برای خدمات باکیفیت، تعرفه‌های رقابتی، سیستم‌های مدیریت ایمنی بیماران (PMS)، ترانسفر بیمار، تسهیل صدور روادید و هماهنگی با مراکز گردشگری و جاذبه‌های فرهنگی فراهم شود.
وی افزود: این همایش باید علاوه‌بر رویکرد علمی، با نگاه بازاریابانه و حرفه‌ای نیز برگزار شود تا بتواند مسیر ورود ایران به بازار جهانی گردشگری سلامت را هموار کند؛ چراکه این یک پروژه تفکری و زیرساختی است که دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و نهادهای حاکمیتی باید هم‌راستا و همدل در آن مشارکت کنند.

شناسه خبر 93458