سپهرغرب، گروه خبر: فرماندار دهگلان گفت: روستای کاکو این شهرستان بهعنوان روستای گلیمبافی و توسعه و تقویت زیرساختهای صنایع دستی ثبت ملی شد.
فرزاد شمس روز دوشنبه در دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اظهار کرد: ثبت ملی شدن صنایع روستاها براساس استاندارد صورت میگیرد و توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال پایدار، ورود به بازارهای جهانی و (نشان تجاری) برای صنایع دستی شاخص یک شهر یا روستا از مهمترین اهداف ثبت ملی شدن است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مناطق روستایی دهگلان در یک رشته صنایع دستی شاخص هستند، گفت: زمانی که روستایی در رشتهای از صنایع دستی ثبت ملی میشود، میتوان از این فرصت برای حمایت هرچه بیشتر از هنرمندان، توسعه کارگاههای صنایع دستی و ایجاد و ثبت برند جهت فروش و صادرات محصولات استفاده کرد.
فرماندار دهگلان عنوان کرد: ثبت ملی شدن روستای کاکو مطالبه مردم آن مناطق محسوب میشود و با همگرایی مردم توسعه اقتصادی را نیز در پی خواهد داشت.
وی ادامه داد: در سالی که با نام تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها مزین شده است، این فرمانداری تمام توان خود را برای رفع مشکلات در تمامی بخشهای اقتصادی این شهرستان بهویژه حوزه گردشگری و صنایع دستی و همچنین مرمت و احیای آثار تاریخی بهکار خواهد بست.
شمس حمایت از سرمایه گذاران در بخش خصوصی برای رونق گردشگری و صنایع دستی شهرستان را مهم ارزیابی و اظهار کرد: معرفی توانمندیها و پتانسیلهای شهرستان دهگلان از طریق ارگانهای ذیربط و بخش خصوصی را پیگیری خواهیم کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این دیدار گفت: با توجه به ثبت ملی روستای کاکو بهعنوان روستای ملی گلیمبافی، نیاز است در راستای توسعه زیرساختها و معرفی هرچه بهتر این روستا اقدامات لازم انجام شود.
یعقوب گویلیان با اشاره به وجود مقبره تاریخی «شیدای نازار» در این شهرستان، اظهار کرد: این اداره کل برای ساماندهی، مرمت و توسعه فضاهای جانبی این اثر تاریخی نیازمند همکاری بیشازپیش فرمانداری دهگلان و سایر ارگانهای ذیربط است.
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان، دهگلان را یکی از شهرستانهای توانمند استان بهلحاظ فرهنگ و تاریخ غنی برشمرد و افزود: صدور مجوز برای اقامتگاههای بومگردی، شناسایی روستاهای دارای قابلیت گردشگری و صنایع دستی در شهرستان دهگلان، در دستور کار این اداره کل است.
استان کردستان دارای یکهزار و 520 اثر تاریخی شناساییشده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که 878 اثر ثبتشده استان در فهرست آثار ملی شامل 773 اثر غیر منقول (آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، 20 مورد میراث طبیعی، 62 مورد میراث معنوی و 23 مورد میراث منقول است.
شناسه خبر 39826