سپهرغرب، گروه خبر: پروژه فولاد ازنا پس از گذشت حدود 17 سال از عملیات اجرایی همچنان بلاتکلیف است، پروژهای که تکمیل آن علاوهبر اشتغالزایی رونق اقتصادی شهرستان را هم به دنبال دارد.
حکایت پروژههای نیمهتمام و بلاتکلیف لرستان حکایتی تکراری و تمامنشدنی است، شهرستان ازنا نیز از این قضیه مستثنا نیست، فولاد ازنا یکی از دهها پروژهای بوده که با گذشت سالها تکمیل نشده است.
عملیات اجرایی فولاد ازنا سال 84 آغاز شد، اما تاکنون تکمیل نشده است؛ مشکلات حقوقی و قضائی سرمایهگذار، اختلاف سهامداران و تحریم از مواردی است که سبب شده سرنوشت این پروژه همچنان در هالهای از ابهام قرار داشته باشد.
چندین استاندار، فرماندار و نماینده مجلس آمدند و رفتند و هربار هم وعدههایی مبنی بر رفع مشکل و باز شدن گره کور پروژه فولاد ازنا را مطرح کردند، اما هیچکدام راه به جایی نبرد؛ بهطوری که با گذشت 17 سال هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
ظرفیت اسمی این واحد تولیدی یک میلیون و 200 هزار تُن انواع ورقهای فولادی در فاز نخست و تولید حدود 700 هزار تُن شمش فولادی در فاز دوم تعریف شده است؛ ظرفیتی که اگر به مرحله تولید برسد، اشتغالزایی و رونق اقتصادی را به دنبال دارد.
درحالی فولاد ازنا هم مانند دهها پروژه دیگر استان بلاتکلیف است که تأخیر در راهاندازی آن سبب میشود ماشینآلات و قطعات نصبشده مشمول زمان شده و سرمایه قابل توجهی هدر رود.
طبق صحبت مسئولان تاکنون یکهزار میلیارد تومان برای این پروژه آن هم زمانی که تورم به این میزان نبود، هزینه شده؛ بنابراین رها کردن این پروژه به حال خود هدررفت سرمایه ملی است.
مسئولان استان یکی از راهکارهای رفع مشکلات فولاد ازنا را ورود شرکتهای بزرگ فولاد مانند فولاد مبارکه اصفهان عنوان میکنند و حتی مذاکرات و پیگیریهایی را نیز در این خصوص انجام دادند، اما با بروز مشکل قضائی برای مالکان فولاد ازنا، توفیق نهایی حاصل نشد.
با توجه به اینکه صنعت فولاد یکی از صنایع مهم و حیاتی محسوب میشود و علاوهبر اشتغالزایی، خودکفایی، رونق تولید، ارزآوری و صادرات را به دنبال دارد، تکمیل آن ضروری است.
پیگیری برای رفع مشکلات فولاد ازنا
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت با بیان آنکه این پروژه یکی از پروژههای کلیدی شهرستان است، عنوان میکند: متأسفانه مالک و سرمایهگذار این پروژه با مشکلات قضائی و حقوقی دست به گریبان بوده و همین امر مشکلات متعددی را ایجاد کرده است.
بهزاد منصوری میگوید: با آغاز کلنگزنی پروژه شاهد اعمال تحریمها و جلوگیری از ورود ماشینآلات بودیم، پس از برداشته شدن تحریمها هم که مالکان با مشکل مالی مواجه شدند، درحال حاضر هم مشکل قضائی سرمایهگذار سبب شده پروژه متوقف باشد.
وی بیان میکند: مدیریت ارشد استان بهصورت متمرکز در حوزه وزارت و قوه قضائیه پیگیریهای جدی را درخصوص رفع مشکل فولاد ازنا دنبال میکند و امیدواریم این واحد تولیدی در سریعترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد.
فرماندار ازنا نیز با اشاره به اینکه راهاندازی فولاد ازنا اشتغالزایی مستقیم یکهزار و 500 نفر و اشتغال غیر مستقیم سه هزار را به دنبال دارد، بیان میکند: بهرهبرداری از فولاد ازنا با تولید سالانه یک میلیون و 200 هزار تُن فولاد نقش مهمی در رونق و توسعه اقتصادی شهرستان ازنا دارد، بنابراین باید از همه توان خود برای رفع مشکلات آن استفاده کنیم.
حشمت بهمنی میگوید: این پروژه که مدتها تعطیل بود، درحال حاضر از پیشرفت فیزیکی 90 درصدی برخوردار بوده و خطوط تولید و مونتاز آن خریداری و نصب شده است.
وی میافزاید: مشکلات قضائی و حقوقی که مالک و سرمایهگذار پروژه با آن مواجه بوده، چالش عمدهای است که مانع بهرهبرداری از این واحد تولیدی شده و این موضوع در دست بررسی و اقدام است.
دستور رئیس قوه قضائیه برای تعیین تکلیف پروژه
فرماندار ازنا میگوید: رایزنیها با فولاد مبارکه و شرکتهای دیگر که در زمینه تولید فولاد فعالیت دارند، انجام شده است؛ اما هنوز سرمایهگذاری پیدا نشده که پای کار بیاید.
بهمنی با اشاره به اینکه بخشی از مشکلات فولاد ازنا در خارج از استان و بخشی در خود استان تصمیمگیری میشود، میافزاید: در سفر آقای رئیسی دستورات لازم درخصوص رفع مشکل این واحد داده شده است و امیدواریم بهزودی شاهد تعیین تکلیف این واحد تولیدی باشیم.
شناسه خبر 41724