شناسه خبر:49736
1400/9/23 10:52:19

سپهرغرب، گروه اندیشه: نشست خبری پنجمین اجلاسیه آستان‌های مقدس و بقاع متبرکه با حضور اسماعیل اکبریان نماینده تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(س) برگزار شد.

اکبریان در ابتدا با توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های این اجلاسیه گفت: تاکنون جلساتی در کربلا، قم، کاظمین و مشهد یا حضور تولیت‌ها برگزار شد و نتایجی خوبی نیز به همراه داشت. اما بروز و شیوع ویروس کرونا کمی با مشکل روند برپایی آن را مواجهه کرد.

وی با اشاره به آستان‌های مشارکت کننده در این اجلاسیه گفت: آستان‌های ایران متشکل از آستان قدس رضوی،آستان حرم حضرت معصومه (س) در قم، آستان حرم احمد بن موسی شاهچراغ (س)،آستان حرم حضرت عبدالعظیم (س)، نماینده ولی فقیه در بعثه، سازمان اوقاف و امور خیریه و تولیت مسجد مقدس جمکران از جمله نهادهایی هستند که در این اجلاسیه مشارکت دارند.

اکبریان با تاکید بر اینکه طرح‌های خوبی در این اجلاسیه مورد بررسی می‌شود، اظهار کرد: پروژه‌های مشترکی قرار است برگزار شود. پیرو این مساله دبیرخانه‌ای با نمایندگان آستان‌ها راه‌اندازی شد که برنامه‌ریزی با هدف تبلیغ و گسترش معارف اسلامی را برعهده دارد.

وی با اشاره به تشکیل هفت کارگروه ذیل این اجلاسیه ادامه داد: این اجلاسیه هفت کارگروه در زمینه‌های فرهنگی، قرآنی، فناوری اطلاعات، اجتماعی، عمرانی و خانواده تشکیل داد که کارهای تخصصی با موضوعاتی در همان زمینه را انجام می‌دهند.

وی گفت: یکی از پروژه‌های پژوهشی تنظیم سند زیارت است که در حال حاضر مشغول انجامش هستیم. همچنین منشور زائر و حقوق زائر نیز از دیگر فعالیت‌های پژوهشی است که مشغول آن هستیم. تعیین تکلیف حقوق زائر و اینکه چه حقی در قانون می‌تواند داشته باشد از دیگر فعالیت‌هایی است که از سوی اجلاسیه در حال انجام است. انتقال تجربیات مثل موقوفات و بهره برداری بهتر از آن، انجام فعالیت‌هایی در حوزه قرآنی با عنوان «من قرآن را دوست دارم» از دیگر مباحث مطرح شده در این اجلاسیه خواهد بود. این طرح قرآنی با هدف فراگیری عموم مردم با قرآن و انس بیشتر آنها در حال انجام است.

نماینده تولیت آستان حرم حضرت عبدالعظیم (س) با بیان برنامه‌های دیگر این اجلاسیه گفت: طرح مهدویت یکی دیگر از طرح‌هایی است که می‌تواند برنامه‌های مشترکی با تأثیر بیشتر ارائه کند. در گذشته همه آستان‌ها برنامه‌های مهدوی اجرا می‌کردند، اما با این اجلاسیه برنامه‌ها با هماهنگی و کیفیت بهتر برگزار خواهند شد.

وی ادامه داد: بهره‌بری از موقوفات، چگونگی درآمد بهتر برای آستان‌های مقدس از دیگر مسائلی است که در این اجلاسیه‌ها مورد نظر قرار خواهد گرفت.

موضوع سوغات مسأله‌ای است که باید طراحی و بار فرهنگی خاصی و تأثیر فرهنگی خاصی روی آن مدنظر قرار گیرد. ما حدوداً در سال بیش از صد میلیون زائر داریم که سوغاتی مخصوص شهر می‌تواند به زمینه بهره‌برداری فرهنگی بیانجامد.

اکبریان در خصوص چگونگی حضور گردشگران خارجی در اعتاب مقدسه و راهکارهای این اجلاسیه برای شناسایی هرچه بیشتر فرهنگ اسلامی به گردشگران خارجی، تصریح کرد: یکی از مباحثی که مطرح می‌شود حضور گردشگران خارجی است که اگر از اهل کتاب باشند در بعضی از حرم‌های ائمه امکان حضور ندارند.

وی در خصوص حجاب بانوان خارجی گفت: در خصوص حجاب هر ملتی حجاب خاص خودشان را دارند. در خصوص اهل کتاب با هماهنگی خاصی که می‌شود آنها حضور پیدا خواهند کرد چراکه برای خود آنها از منظر فرهنگی بسیار جالب است و حتی افرادی بوده‌اند که مسلمان نبوده اما به ائمه شیعیان اعتقاد راسخ و ویژه‌ای داشته‌اند.

شناسه خبر 49736