سپهرغرب، گروه گردشگری: یک کارشناس گردشگری با اشاره به پیشبینی افزایش حداقل 40 درصدی سفر در تابستان پیشرو نسبت به تابستان 98 گفت: نابسامانی سفرهای نوروزی دقیقاً به جایی برمیگردد که وزارت میراث فرهنگی باید با انجام وظایف خود مانع از ایجاد مشکلات عدیده میشد.
رحیم یعقوبزاده ضمن انتقاد از عملکرد وزارت میراث فرهنگی در ارتباط با کنترل سفرهای نوروزی، مدیریت صورت گرفته در این خصوص را ضعیف دانست و با تأکید بر ضرورت توجه به توسعه زیرساختهای گردشگری ازجمله هتلها و اتخاذ تدابیر لازم برای توزیع زمانی و مکانی مناسب سفر در سطح کل کشور با توجه به افزایش سفرها در تعطیلات عید فطر و تابستان پیشرو خواستار انجام برنامهریزیها و هماهنگیهای لازم از هماکنون شد.
وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت جدید و انتصاب و انتخاب مدیران جدید در بدنه وزارت میراث فرهنگی انتظار احیای ظرفیتهای مغفول و معطلمانده در راستای توسعه و رونق گردشگری را داشتیم، گفت: متأسفانه تاکنون اقدام درخورتوجهی در راستای رونق این صنعت انجام نشده و به نوعی کورسویی از امید که در دل فعالان و دلسوزان این عرصه روشن شده بود دوباره به خاموشی انجامید.
این کارشناس حوزه گردشگری، نظام گردشگری در کشور را بسیار شلخته و به نوعی رها شده دانست و بیان کرد: به جرئت میتوان گفت مدیران مربوطه در دستگاههای متولی صنعت گردشگری همگی عملکرد انفعالی در پیش گرفتهاند به گونهای که صرفاً اهم اقدامات آنان در ارائه آمار و یا حتی آمار اغراقآمیز نیز خلاصه شده است.
یعقوبزاده با اشاره به اینکه حادث شدن سونامی سفر و افزایش بیرویه سفرها در تعطیلات عید نوروز از مدتها قبل از شروع تعطیلات محرز و قابل پیشبینی بود، تصریح کرد: متأسفانه وزارت میراث فرهنگی به هیچ وجه کارنامه قابل قبولی در مدیریت و کنترل بحران سفرها نداشت و این در حالی است که حتی افزایش میزان سفرها را نتیجه عملکرد و برنامهریزیهای خود عنوان کردند!
این مدرس دانشگاه ادامه داد: نکته قابل تأمل این است که ضعف عملکردی و نابسامانی سفرهای نوروزی دقیقاً به جایی برمیگردد که وزارت میراث فرهنگی باید با انجام وظایف ذاتی و قانونی خود که شامل مدیریت و نظارت بر تخلفات تأسیسات گردشگری، برنامهریزی و جهتدهی به سفرهای نوروزی و همچنین جلوگیری از ایجاد مشکلات اقامتی و ترافیکی بود، مانع از ایجاد مشکلات عدیده شود.
یعقوبزاده ضمن اشاره به فروکش کردن بلندای موج همهگیری کرونا و به تبع آن رفع بسیاری از محدودیتهای کرونایی تأکید کرد: لازم است به جهت جلوگیری از نابسامانیهای مجدد سفر در تعطیلات عید سعید فطر و تابستان از هماکنون ضمن اقتباس و گرتهبرداری از چگونگی برنامهریزی کشورهای پیشرو در دوران پسا کرونا، با ایجاد کمیتههایی مبتنی بر تاکتیک راهبردی و استراتژیک عملیاتی، برای تعطیلات پیشرو تدابیر لازم اندیشیده شود.
وی با تأکید بر این موضوع که در تابستان پیشرو افزایش حداقل 40 درصدی میزان سفرها نسبت به تابستان سال 98 را شاهد خواهیم بود، اظهار کرد: متأسفانه به نظر میرسد وزارت میراث فرهنگی هیچگونه برنامهای جهت افزایش تأسیسات گردشگری و مدیریت سفرهای پیشرو ندارد.
بنا به گفتههای این کارشناس حوزه گردشگری در تعطیلات عید نوروز امسال و حتی پیکهای سفر در سالهای گذشته نیز به وفور شاهد افزایش بیرویه قیمت خدمات سفر خصوصاً در زمینه ارائه خدمات اقامتی بودیم، تا جایی که بهعنوان نمونه اقامتگاهی که در سایر ایام سال به ازای هر شب مبلغ یک میلیون تومان دریافت میکرد در عید نوروز تا شبی بالغ بر سه میلیون تومان به مسافران ارائه شد.
یعقوبزاده، علت گران شدن بیحد و حصر هتلها و اقامتگاهها، خصوصاً در شهرهای مسافرپذیر را عدم اعمال نظارت کافی و لازم توسط وزارت میراث فرهنگی عنوان کرد و یادآور شد: هرچند مسافران مجبور به پرداخت مبلغ گزاف جهت اقامت خود شدند اما تداوم این موضوع در میان مدت یقیناً موجبات نارضایتی مردم را به همواره خواهد داشت.
وی با بیان اینکه متأسفانه مکفی نبودن زیرساختهای گردشگری خصوصاً در بحث اقامتگاهها و هتلها در شهرهای توریستی قطعاً خود عاملی مضاعف و تشدیدکننده برای ایجاد بحران سونامی سفر است، افزود: در همین راستا ضروری است وزارت میراث فرهنگی ضمن انجام تبلیغات و اطلاعرسانی مناسب و همچنین حمایت از برخی پایگاههای اطلاعرسانی که به معرفی مقاصد گردشگری ایران میپردازند، با توزیع مکانی سفر در تمامی مقاصد گردشگری ایران مانع از ایجاد مشکلات اقامتی و ترافیکی در شهر توریستی پرمسافر شود.
این کارشناس حوزه گردشگری با اشاره به تجربه موفق کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری خاطرنشان کرد: این کشورها همواره با برگزاری رویدادها، جشنوارهها و حتی اطلاعرسانی دقیق و منسجم به نحوی عمل کردهاند که با توزیع مطلوب مکانی سفر مانع از انباشت جمعیت گردشگران در چند مقصد محدود و به وجود آمدن مشکلات بعدی ناشی از میشوند.
شناسه خبر 54227