سپهرغرب، گروه خبر: مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، داروهای کوآموکسیکلاو، آزیترومایسین و آموکسیسیلین را که در بازار دارو پر مصرف هستند، ازجمله اقلام کمیاب دارویی ذکر کرد و گفت: انواع شکلهای خوراکی و سوسپانسیون این اقلام دارویی در بازار با کمبود مواجه است، اما میتوان از شکل کپسولی آزیترومایسین استفاده کرد که در همه داروخانهها موجود است.
ابراهیم ابراهیمی، در رابطه با کمبود برخی آنتیبیوتیکهای خوراکی کودکان و داروهای مخصوص بیماریهای فصل سرما اظهار کرد: کودکان به یک سری داروها هم برای درمان علامتی و هم به آنتیبیوتیک نیاز دارند که در واقع در حال حاضر با کمبود یک سری داروهای آنتیبیوتیک کودکان در سطح استان کردستان همچون سایر استانهای کشور مواجه هستیم.
وی افزود: ورود دولت و دستور رئیس جمهور برای حل این مشکل طی هفته گذشته موجب شد که اولین محموله 50 تنی داروهای خوراکی کودکان، وارد کشور شود که توزیع آن در انبار شرکتها و سراسر استانها کمی وقتگیر بهنظر میرسد.
مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، بیان کرد: اگر چه بهنظر میرسد که این مشکل تا چند روز آینده رفع میشود، اما میتوان با همکاری داروسازان و پزشکان، یکسری نوبت دوزهای دارویی ایجاد کرد، که راه حل شدنی و سریعتری است.
به گفته ابراهیمی، در حوزه آنتیبیوتیکهای کودکان، دارو وجود دارد، اما کمیاب است و برخی داروخانهها که حجم نسخ بالایی داشته و یا میان تجمع پزشکان قرار دارند و یا در اورژانسها که با تجمع مردم روبرو بود، این داروها زودتر تمام میشود و کمیاب تر است. به همین دلیل ممکن است افراد برای پیدا کردن آنتی بیوتیک در داروخانهها با مشکل مواجه شوند.
وی، کمبود استامینوفن برای تب کودکان را یکی دیگر از مسائل مطرح شده در هفتههای اخیر ذکر کرد و ادامه داد: در توزیع این دارو مشکلی در استان نداریم و همه انواع خوراکی، قطره، قرص و شیاف آن در داروخانهها یافت میشود و مقدارکمی شکل شربت آن کمبود دارد که رفع میشود.
وی داروهای کوآموکسی کلاو، آزیترومایسین و آموکسی سیلین را که در بازار دارو پر مصرف هستند، ازجمله اقلام کمیاب دارویی ذکر کرد و افزود: انواع شکلهای خوراکی و سوسپانسیون این اقلام دارویی در بازار با کمبود مواجه است، اما میتوان از شکل کپسولی آزیترومایسین استفاده کرد که در همه داروخانهها موجود است.
مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان اعلام کرد: سرم در استان کردستان با هیچ گونه کمبود و بحرانی مواجه نشد و علاوه بر گرفتن سهمیه ها، 30 هزار سرم دیگر را نیز در سطح استان توزیع شد، اما چون حجم توزیع پایین بوده، پاسخگویی نیاز مردم نبوده است.
ابراهیمی دلیل کمبود سرم شست و شو در بیمارستانها را متوقف شدن خط تولید کارخانههای سازنده ذکر و عنوان کرد: در موارد اورژانسی میتوان از سرمهای تزریقی استفاده کرد، چراکه تفاوتی بین سرمهای نمکی تزریقی و شست و شو وجود ندارد.
شناسه خبر 62042