شناسه خبر:6626
1397/12/15 10:48:51

سپهرغرب، گروه خبر - طاهره ترابی‌مهوش: در نشستی که با اعضای جامعه اسلامی بازار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و تنی چند از رؤسای اتحادیه‌ها و صنوف برگزار شد، بر ضعف نظارت اتاق اصناف تأکید شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در جلسه با بیان اینکه بنده اعتقادی به فضای بگیروبند برای کنترل قیمت و بازار ندارم، گفت: بر اثر کم‌لطفی همکاران بازاری این روزها سامانه 125 که تا چندی پیش در بدترین حالت به‌طور میانگین 25 مورد شکایت را ثبت می‌کرد، اکنون به‌صورت میانگین پاسخگوی 120 تماس است.

حمیدرضا متین با گلایه‌مندی از فضای سیستم نظارت اتحادیه‌ها بر صنوف زیرمجموعه خود، عنوان کرد: چرا بنده باید بر اثر این ضعف برای نظارت بیشتر بر بازار مجبور به دعوت از ارگان‌های دیگر جهت تشدید نظارت‌ها شوم.

وی با تأکید بر اینکه فضای موجود از سوی بازار شکل گرفته، تشریح کرد: اگر بازایان در صنوف مختلف تنها اقدام به نصب برچسب قیمت کنند، بخش اعظمی از این نارضایتی‌ها را نخواهیم داشت.

این مقام مسئول در پاسخ به شائبه‌ای مبنی بر اینکه برخی بازرسان عنوان می‌کنند از ما خواسته شده تعداد مشخصی از فرم‌های جریمه را هرروز تحویل دهیم، گفت: بنده به‌هیچ‌عنوان این مسئله را قبول ندارم، این فضا نشأت‌گرفته از فرافکنی است.

متین با بیان اینکه بنده از شما به‌عنوان رؤسای برخی از اتحادیه‌ها این سؤال را دارم که عدم نصب برچسب قیمت به چه معناست؟ اذعان کرد: تنها ملاک همکاران بنده در بخش بازرسی‌ها نصب برچسب قیمت است.

وی با اشاره به لزوم نصب برچسب قیمت بر روی کالا‌ها، ابراز کرد: این امر اعتماد را در بین مردم افزایش می‌دهد؛ به‌واقع حضور من بازرس را غیر ضروری می‌کند، زیرا این مردم هستند که با دیدن قیمت تصمیم به خرید می‌گیرند.

متین با تأکید بر اینکه بیشترین تماس‌ها با سامانه 125 بر اثر عدم نصب برچسب قیمت است، اظهار کرد: آنچه به بنده منعکس می‌شود، بیانگر وجود تنش در بازار و گرفتاری مردم است.

وی با تصریح بر اینکه معتقدم گران شدن کالا با گران‌فروشی متفاوت است، گفت: بارها این مباحث را در کمیسیون‌های مرتبط متذکر شده‌ام، اما اگر شما بازاریان درج قیمت کالا داشته باشید، در این جلسات زبان بنده برای بیان مشکلات شما بلندتر خواهد بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه ما در فضای امروز اقتصادی جامعه نباید روبه‌روی هم بایستیم بلکه باید باهم همکاری داشته باشیم، اذعان کرد: باید با همکاری صنوف التهاب موجود در بازار را از بین ببریم.

وی درخصوص مباحث مرتبط با مسئله ادغام اتحادیه‌ها نیز عنوان کرد: باید به‌صورت مفصل دراین‌باره جلسه‌ای را داشته باشیم، اما درکل مبحث ادغام‌ها در راستای انسجام بیشتر و رفع مشکلات است که اگر دلایل شما برای عدم اجرای آن قانع‌کننده باشد، این مسئله وحی منزل نیست.

متین با بیان اینکه مطمئن باشید ادغام اتحادیه‌ها برای ما منفعتی ندارد بلکه برای جلوگیری از موازی‌کاری‌هاست، خاطرنشان کرد: ما در جنگ اقتصادی قرار داریم؛ بنده از همه شما تقاضا دارم رو به یکدیگر نایستید، بلکه در کنار هم قرار بگیرید تا جامعه از التهاب بیفتد.

وی با اشاره به اینکه ایستادگی در این جنگ ما را به رشد چشمگیر خواهد رساند، ابراز کرد: وقتی خودمان به دوست ترامپ بدل شویم، نمی‌توان انتظار پیشرفت داشت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه در مقابل متخلف با کسی تعارف ندارم و جناحی عمل نمی‌کنم، اذعان کرد: درخصوص مبحث شکر هم باید بگویم هیچ مشکل نداریم، فقط دراین‌بین تعداد معدودی از افراد به‌صورت ناجوانمردانه با پلمپ انبارها در بازار التهاب ایجاد کرده‌اند.

وی ادامه داد: با این وجود ما پیگیر ایجاد آرامش در بازار شکر هستیم، بنابراین از روز گذشته تزریق شکر را به بازار آغاز کرده‌ایم.

متین با تأکید بر اینکه در بحث تأمین گوشت قرمز نیز این مردم هستند که التهابات را دامن می‌زنند، گفت: اینکه عنوان می‌شود گوشت را از طریق اتحادیه قصابان توزیع کنیم، ما مخالف این فضا نیستم؛ اما تجربه‌ می‌گوید گوشت تحویلی به اتحادیه و قصابی‌ها به‌جای سفره مردم سر از رستوران‌ها درمی‌آورد! بنابراین ما برای مدیریت بازار مجبوریم فضای کنونی را پیش ببریم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان در پاسخ به سؤال خبرنگار مبنی بر اینکه اگر بازار به لحاظ کالاهای اساسی اشباع بوده پس این صف‌های طولانی بر درب فروشگاه‌های توزیع‌کننده برنج و گوشت به چه معناست؟ گفت: بنده در پاسخ به سؤال شما به مستندات موجود اشاره می‌کنم، سهم برنج همدان 220 تن بود اما با حضور آقای سیف برای کلنگ‌زنی کارخانه شکر نهاوند و رایزنی استاندار، بازهم یک سهمیه ‌هزار تنی برنج به ما اختصاص یافت؛ با این وجود به میزان مذکور نیز بسنده نکردیم و نامه‌نگاری شد تا اینکه سهمیه به دو هزار تن رسید، پس در مرحله نخست سهمیه همدان دو هزار و 220 تن شد.

وی خاطرنشان کرد: در مرحله بعدی سهمیه یک‌هزار و 500 تنی دریافت کردیم؛ بنابراین اگر مقایسه منصفانه داشته باشیم برای مثال سهمیه مشهد طی این مدت یک‌هزار و 600 تن شد در حالی که مساحت آن 6 برابر همدان بوده، حال آنکه ورود 700 تنی برنج به بازار برای شب عید هم پیش‌بینی‌ شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه متأسفانه امروز جو روانی بین مردم آسیب‌زا است، خاطرنشان کرد: گرچه دشمنان نظام همواره به دنبال دسیسه هستند، اما باید در این شرایط مردم مراعات حال یکدیگر را بکنند؛ زیرا آن‌ها در پی فرصت برای ایجاد هرج‌ومرج هستند.

وی درخصوص افزایش قیمت پرتقال نیز گفت: پرتقال با صادرات بی‌رویه به این وضعیت دچار شد، چراکه ما تا پیش از دی‌ماه کمبود پرتقال نداشتیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه دچار تحریم داخلی هستیم، افزود: خود ما چنین فضایی را ایجاد کرده و هرکدام به ترامپی در داخل تبدیل شده‌ایم، وگرنه تحریم خارجی نمی‌تواند چنین شرایطی را ایجاد کند.

وی در واکنش به برخی گلایه‌مندی‌ها مبنی بر ضعف هیئت‌مدیره اتاق اصناف همدان، گفت: قبول کنید که خود شما این افراد را انتخاب کرده و به اتاق فرستادید؛ با این حال اگر در شرایط فعلی خطا، اشتباه و یا سهل‌انگاری از اعضای اتاق می‌بینید، باید نسبت به رفع مشکل از طریق تذکر اقدام کنید.

در ادامه مباحث مختلفی از سوی اعضای جامعه اسلامی بازار همدان مطرح شد که مهم‌ترین آن‌ها در ادامه به حالت تیتروار ارائه می‌شود:

-این روزها تعاونی روستایی حکم دلال به خود گرفته، زیرا از دی‌ماه میوه شب عید را خریداری کرده اما قیمت نهایی را اعلام نمی‌کند! به‌طوری ‌که در پاسخ خبرنگار شبکه همدان نیز دراین‌باره عنوان شد که منتظریم قیمت میوه شب مشخص شود تا درنهایت ما 20 درصد از قیمت مشخص‌شده پایین‌تر عرضه کنیم... حال این سؤال مطرح است که آیا خرید مذکور برای تنظیم بازار بوده یا دلالی؟ لطفاً پیگیری کنید.

- نباید مباشر تهیه میوه شب عید خود توزیع‌کننده باشد، چراکه این امر ممکن است بستر را برای رانت و سواستفاده فراهم کند.

- از اردیبهشت‌ماه توسط اتحادیه‌های مرتبط، خروج دام از استان را تذکر دادیم، اما متولیان امر همچون اداره جهاد کشاورزی و دامپزشکی زیر بار نرفته و حتی درخصوص این تذکر ما را مؤاخذه کردند؛ در حالی که اگر این امر مورد توجه بود، شرایط این‌گونه نمی‌شد. البته به‌نظر می‌رسد باید در شبکه توزیع گوشت وارداتی (یک‌هزار و 280 تن) نیز بازنگری و از طریق اتحادیه حداقل روزانه پنج تن گوشت بین قصابی‌ها توزیع شود.

- گرانی در اثر کمبود، احتکار، سواستفاده و کاهش ارزش پول یا مسائل روانی جامعه ایجاد می‌شود، پس باید سرمنشأ گرانی را تشخیص داد و متولیان امر یعنی صنعت، معدن و تجارت و یا جهاد کشاورزی در حوزه کنترل وضعیت بازار ورود کنند.

- کشور با وضعیت نامطلوب اقتصادی مواجه است که 50 اتحادیه از آن متأثر شده و وضعیت خوبی ندارند و مردم به شرایط بازار و گرانی اجناس به چشم گران‌فروشی نگاه می‌کنند؛ با تشدید بازرسی بازار در شب عید مشکلی نداریم، زیرا باید با متخلفان برخورد شود. اما نکته اینجاست که بازرسی‌ها باید طبق ضوابط باشد و نه اینکه بازرسان موظف به جریمه کردن صنوف شوند!

-اتاق اصناف در پیگیری مباحث مرتبط با صنوف ضعیف عمل می‌کند، به‌طور مثال دست‌فروشان حق‌وحقوق بازاری‌ها را از بین برده‌اند؛ این روز‌ها قارچ‌گونه در همه‌جا سر برآورده‌اند و درواقع شهر به تصرف دست‌فروش‌ها درآمده است.

-از 34 حزب و تشکل‌های مردمی فعال در همدان، هیچ تشکل و صنفی به اندازه اتحادیه جامعه اسلامی بازار کار نکرده که این امر بارقه امیدی برای استان محسوب می‌شود.

-گفته می‌شود در بازار کلیه اجناس اساسی وجود دارد، اما باید دید چرا این مسائل (گرانی‌ها و کمبودها) ایجاد می‌شود؟ مگر نه اینکه اتاق اصناف باید از جنبه‌های مختلف بر بازار نظارت داشته باشد؟

-با تغییر هیئت‌رئیسه اتاق اصناف موج مثبتی در بازار وجود ندارد و درواقع این رویکرد توسط برخی خدشه‌دار شده است؛ پس در این حوزه نیازمند تغییرات اساسی هستیم، چراکه این روزها در صنوف مدیریت صحیحی نداریم در حالی که می‌بایست با دانش صحیح مدیریت را پیش برد.

شناسه خبر 6626