استاندار مرکزی گفت: تغییر الگوی کشت در این استان باید در شهرستانهای مختلف و به شکل نقطهای مورد توجه قرار گیرد.
مهدی زندیه وکیلی روز یکشنبه در آیین اختتامیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان مرکزی در سالن غدیر اراک، افزود: تغییر الگوی کشت باید بر اساس کار کارشناسی صورت گیرد تا با نتایج خوبی همراه شود.
وی بیان کرد: آمار پایه برنامهریزیهای کشور است که از اهمیت ویژه برخوردار است.
استاندار مرکزی ادامه داد: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان با کیفیت خوبی برگزار شد که جای تقدیر دارد.
زندیهوکیلی گفت: زحمات زیادی در طول 45 روز برگزاری این سرشماری در استان مرکزی کشیده شد و 90 درصد آمارگیری برعهده بانوان بود.
وی تصریح کرد: بانوان نشان دادهاند در هر عرصهای که وارد میشوند، کار را به بهترین شکل انجام میدهند.
استاندار مرکزی اظهار کرد: نتایج این سرشماری باید در کارهای اجرایی به کار گرفته شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی هم در این آیین گفت: ششمین سرشماری عمومی کشاورزی این استان در استان در 10 شهر منتخب و 24 شهر غیرمنتخب انجام شد.
نوربخش عسکری افزود: آموزش سرشماری برای بیش از 170 نفر از آمارگیران قبل از اجرا برگزار شد.
وی به برخی از مشکلات این سرشماری اشاره کرد و گفت: ناکافی بودن اعتبارات با توجه به قیمت بالای کرایه آژانس و سایر اقلام هزینهای، تامین خودرو در برخی شهرستانها، شروع فصل سرما و مشکلات ناشی از آن و خانوارهای غایب از جمله مشکلات در این از سرشماری بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی ادامه داد: نتایج نهایی این سرشماری در اردیبهشت ماه اعلام میشود و بر اساس نتایج اولیه، سهم بهرهبرداران به تفکیک هر شهرستان نسبت به کل استان به ترتیب در شهرستان ساوه 18 و 48 صدم درصد، شهرستان شازند 15 و 91 صدم درصد، اراک 14 و 32 صدم درصد، خنداب 11 و هشت دهم درصد، خمین هشت و هفت صدم درصد، زرندیه 6 و 54 صدم درصد، کمیجان پنج و 73 صدم درصد، فراهان چهار و 85 صدم درصد، دلیجان چهار و 43 صدم درصد، تفرش سه و 54 صدم درصد، آشتیان سه و 52 صدم درصد و محلات 2 و 89 صدم درصد است.
عسکری عنوان کرد: بیشترین بهرهبرداران در بخش باغداری با 36 و 67 صدم درصد، زراعت با 33 و 93 صدم درصد و بخش دامداری با 17 و 65 صدم درصد بود.
وی اظهار کرد: بر اساس آخرین سرشماری حوزه آبزیپروری، گلخانه، پروش زنبور عسل و پرورش کرم ابریشم رشد داشته و نسبت بهرهبرداران به مکان فهرست شده 37 و چهار دهم درصد بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی افزود: توانستیم با همراهی فرمانداران، بخشداران، دهیاران و همکاری بهرهبرداران بخش کشاورزی که میزبان آمارگیران بودند، بدون کمترین مشکل این سرشماری را به پایان برسانیم.
وی یادآور شد: 90 درصد آمارگیران سرشماری عمومی کشاورزی استان را بانوان تشکیل دادند.
شناسه خبر 91020