شناسه خبر:90928
1403/10/22 17:40:00
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان خبر داد:

افزایش 33 درصدی جوجه‌ریزی در همدان

معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: امسال برای نخستین‌بار تمامی واحدهای مرغ تخم‌گذار استان همدان فعال بوده و در اوج تولید خود هستند.


مصطفی ترکمان اظهار کرد: تولید روزانه تخم‌مرغ واحدهای مرغ تخم‌گذار همدان 67 تُن بوده که از این میزان تولید حدود 48 تُن آن برای مصرف روزانه استان اختصاص دارد و مازاد و مابقی تولید (حدود 19 تُن) آن نیز به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.
وی با بیان اینکه با توجه به تغییرات فصول میزان مصرف تخم‌ مرغ استان ممکن است کمتر و یا بیشتر شود، افزود: به‌طور متوسط روزانه در کشتارگاه‌های مرغ استان همدان حدود 220 تا 250 تُن مرغ کشتار و عرضه می‌شود که از این میزان بخش عمده آن برای مصرف استان بوده و بخشی نیز به مصرف سایر استان‌ها اختصاص دارد.
ترکمان در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا 15 دی‌ماه بیش از 415 تُن گوشت گرم گوساله تنظیم بازاری در استان توزیع شده است، یادآور شد: طی همین مدت 152 تُن گوشت منجمد گوسفند و دو هزار و 161 تُن گوشت منجمد گوساله و دو هزار و 33 تُن برنج تنظیم بازار توزیع شده است.
وی همچنین از توزیع یک‌هزار و 700 تُن مرغ منجمد از ابتدای سال تا 15 دی‌ماه امسال در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: طی مدت فوق از طریق بازارگاه 25 هزار تُن و از طریق مباشرین و کارخانه قند بدون سامانه بازارگاه پنج هزار تُن شکر در سطح استان توزیع شده است.
معاون توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه از افزایش 33 درصدی جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری این استان از ابتدای سال تاکنون نسبت به مشابه سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای سال تا 17 دی‌ماه واحدهای مرغداری سطح استان همدان دارای 35 میلیون و 216 هزار و 746 قطعه جوجه‌ریزی بوده‌اند.
ترکمان میزان جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری سطح استان همدان را از ابتدای دی‌ماه تا 17 این ماه (طی 17 روز) افزون‌بر دو میلیون و 128 هزار و 670 قطعه برشمرد و خاطرنشان کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده پیش‌بینی می‌شود میزان جوجه‌ریزی دی‌ماه واحدهای مرغداری استان همدان تا پایان ماه به چهار میلیون قطعه افزایش داشته باشد.
وی با بیان اینکه پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شده که جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری سطح استان برای تأمین مرغ بازار شب عید و ماه مبارک رمضان در اوج تولید باشد، تصریح کرد: با جوجه‌ریزی واحدهای مرغداری سطح استان در اواخر دی‌ماه و اوایل بهمن‌ماه، مرغ تولیدی این واحدها در 10 روز پایانی سال و پنج روز اوایل سال آینده روزانه وارد بازار خواهد شد که به این ترتیب با برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های انجام‌گرفته، دیگر برای تأمین مرغ شب عید هیچ‌گونه مشکلی در استان نخواهیم داشت.
ترکمان اضافه کرد: برای تأمین بازار شب عید و ماه رمضان پیش‌بینی می‌شود میزان جوجه‌ریزی بعدی واحدهای سطح استان همدان به نسبت مرحله قبل 20 درصد افزایش داشته باشد، افزود: خوشبختانه ذخایر پشتیبانی هم‌زمان درحال افزایش بوده و ذخایر مرغ و کالاهای اساسی استان در وضعیت خوبی است؛ ضمن اینکه برای ایام عید و ماه مبارک رمضان نیز پیش‌بینی‌های لازم انجام شده که هیچ‌گونه مشکلی در مورد مرغ و کالاهای اساسی نداشته باشیم.

شناسه خبر 90928