شناسه خبر:90880
1403/10/19 18:27:00

استاندار همدان گفت: بانک‌ها برای اینکه کار مردم را راه بیندازند فعالیت می‌کنند، بنابراین درب بانکی را که فقط تابلو نصب کند و ادعا داشته باشد اما گره‌‌گشای کار مردم نباشد، تخته می‌کنیم؛ اختیار و قدرتش را هم داریم.


حمید ملانوری‌شمسی در جلسه شورای تأمین مسکن استان که روز چهارشنبه با حضور جمعی از مسئولان در سالن جلسات شهید گمنام استانداری برگزار شد، با این بیان که تعیین تکلیف زمین مهم‌ترین اولویت استان است، بر پیگیری ماده 10 تأکید و عنوان کرد: کارگروه‌ ذی‌ربط باید تک‌تک پلاک‌ها را تعیین تکلیف کند؛ برخی زمین‌ها 30 سال است به یک دستگاه تخصیص پیدا کرده، اما استفاده نمی‌شود‌. باید این زمین‌ها به‌کار گرفته شوند و به اسم «طرح آتی»، بی‌استفاده نمانند.
وی افزود: بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی مسائل مهم دیگر در همدان هستند؛ امکانات قابل توجهی برای احیا و استفاده از این بافت‌ها وجود دارد، اما بدون استفاده مانده‌اند. این بافت‌ها یا باید احیا و استفاده شوند یا در بازآفرینی مورد توجه قرار بگیرند.
استاندار همدان با ابراز انتقاد از اصرار به توسعه افقی شهر، گفت: ما امکاناتی را در قالب همین بافت‌های فرسوده و بافت‌های تاریخی داریم و باید از آن‌ها استفاده کنیم؛ ما امروز نیاز به فریز شهرها و استفاده از امکانات موجود داریم.
ملانوری‌شمسی سپس به بحث تسهیلات پرداخت و ابراز کرد: آورده متقاضیان و تسهیلات بانکی باید تعیین تکلیف شوند؛ بانک مرکزی متعهد شده ظرف یک ماه آینده تسهیلات تأمین شود، پس ملاحظه‌ای وجود ندارد و باید پیگیری کرد.
وی با این بیان که در کار تعارف و ملاحظه نداریم چون مدیر و کارگزار هستیم، توضیح داد: 20 هزار متقاضی از حیث تسهیلات تعیین تکلیف نشده‌اند؛ حساب دهیاری‌های ما در پست‌بانک است، پس اگر پست‌بانک اینجا به درد ما نخورد، آن را می‌خواهیم چه کار؟ درصورت ناکارآمدی حساب‌ها را به بانک ملی و کشاورزی انتقال می‌دهیم!
نماینده عالی دولت در استان همدان تأکید کرد: ما به‌راحتی می‌توانیم درب بانکی که گره‌گشایی نمی‌کند را تخته کنیم.؛ بله ما از بانکی که کار مردم را راه می‌اندازد حمایت می‌کنیم، اما اگر بانکی فقط نصب تابلو کند و اسمش دهان‌پُرکن باشد، خیر! ملاحظه نخواهیم کرد.
ملانوری‌شمسی با تأکید بر توجه به مولدسازی، به بانک‌ها پرداخت و یادآور شد: چراغ بانک‌ها زمانی پُرفروغ است که به مردم خدمات بدهند. در این میان اراده ما هم مهم است، بانک‌ها همکاری نکنند، زمینه را برای رونق و توسعه آن‌ها فراهم نمی‌کنیم؛ بانکی مورد حمایت خواهد بود که به تعهدات خود عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه در احصای نظام مسائل استان آب، بیکاری و مسکن سه مشکل جدی هستند، ابراز کرد: چیزی که ما را گِرد این میز جمع کرده، تأمین مسکن برای افراد فاقد آن است تا مشکل آن‌ها حل شود‌.
نماینده عالی دولت در استان همدان با اشاره به اینکه عمده درآمد دهک‌های پایین صرف مسکن در قالب اجاره‌بها و رهن آن می‌شود، متذکر شد: در طول سال‌های گذشته افرادی صاحب چندین مسکن شدند که هزینه‌های آن‌ها بر دولت تحمیل می‌شود، ما دنبال کار برای این افراد نیستیم، پیگیر ایجاد سقف ایمن برای افراد با درآمد پایین هستیم.
ملانوری‌شمسی با تأکید بر لزوم تلاش همه‌جانبه و مجدانه در این راستا، اعلام کرد: این جلسات برای برنامه‌ریزی براساس آمار و مستندات دقیق است و نه صرفاً حرف‌های کلی و بدون سند؛ بنابراین وقتی آمار دقیق نباشد، جدی پای کار نباشیم و ملاحظه‌کاری کنیم، مشکل حل نمی‌شود‌.
وی با اشاره به حضور سه‌ماهه خود در استان همدان، افزود: در این مدت مشکل 200 پرونده مسکن که برخی از آن‌ها 15 تا 20 ساله بودند، حل شد؛ چرا باید این پرونده‌ها تلنبار شوند؟
مقام عالی دولت در استان همدان سپس به لزوم اهم و مهم در مدیریت گریزی زد و بیان کرد: یکی از بزرگ‌ترین کارهایی که بنده درحال پیگیری آن هستم، فرودگاه است؛ اما همه راه‌های توسعه آن را از اطراف بسته‌ایم. همدان برای توسعه نیاز به فرودگاه فعال دارد، اما هرچه واحد صنعتی و صنفی توانسته‌ایم ایجاد کرده‌ایم و راه‌های منتهی به فرودگاه را بسته‌ایم. این را گفتم تا بدانید توسعه باید همه‌جانبه و البته مبتنی بر مستندات و آمار دقیق باشد.
ملانوری‌شمسی سپس با این بیان که در برزول یک متقاضی داریم و 276 اسکلت، گفت: مدیریت کجا معنا پیدا می‌کند؟ این کارهای غلط نشان‌دهنده اطلاعات و آمار غلط و متعاقب آن برنامه‌‌ریزی اشتباه است.
وی تأکید کرد: مدیران با آمار و مستندات دقیق در جلسه حاضر باشند و اگر پیشنهادی دارند، به تمام مسائل توجه کنند؛ محیط زیست برای ما بسیار مهم بوده، زیرساخت‌‌ها و دسترسی مردم به امکانات نیز مهم است و رفاه مردم هم اهمیت دارد؛ بنابراین با نگاه به همه این موارد، برنامه‌‌ریزی و اعلام نیاز کنید.
استاندار همدان با این بیان که تأمین مسکن برای مردم را اولویت خود قرار دهید، اعلام کرد: دستگاه‌‌های نظارتی و قضائی تعامل کافی و لازم را برای خدمت به مردم و حل مسائل استان دارند و هیچ نگرانی‌ای از سوی آن‌ها وجود ندارد؛ البته اگر کاری به سمت رانت و فساد برود، جدی و قاطع با آن برخورد خواهد شد.
* ستاد اجرایی فرمان امام (ره) باید کار را ادامه بدهد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان نیز با بیان اینکه دو پروژه 104 واحدی (که 100 واحد شده) و 480 واحدی فرسایشی شده‌اند، عنوان کرد: پروژه در دست جهاد نصر بوده، دست سوم محسوب و به غیر واگذار شده است.
امیررضا یوسفیان خاطرنشان کرد: فوت زمان (حدود دو سال) و تحمیل مبالغ اضافه به پروژه ازجمله اتفاقاتی است که رخ داده و دو پروژه درمجموع پنج سال طول کشیده که متأسفانه برای ما قابل‌ قبول نیست.
وی گفت: از استاندار محترم تقاضا دارم بر اتمام کار توسط ستاد تأکید کند و از واگذاری آن جلوگیری شود؛ ضمن اینکه مردم تجمعاتی مقابل ستاد و استانداری داشته‌اند که زیبنده استان و نظام نیست.
* نیاز مبرم همدان، طرح جامع و الحاق اراضی است
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان نیز بیان کرد: یکی از مشکلات تأمین زمین برای طرح جوانی جمعیت است، تاکنون 10 هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که سه هزار نفر آن‌ها احراز شده‌اند، اما فقط برای 880 خانواده زمین تأمین شده است.
مجید صالحی‌امیر با تأکید بر لزوم الحاق اراضی به شهر همدان در قالب طرح جامع، تصریح کرد: نیاز امروز ما (با احتساب 15 هزار نفر باقی‌مانده) تأمین زمین برای حدود 30 هزار نفر است.
وی اظهار کرد: در گیان 100 درصد زمین تأمین شده، در بهار، قروه و اسدآباد نیز منتظر مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان هستیم که در قالب طرح جامع ابلاغ خواهد شد، در مریانج و ملایر نیز تأمین زمین با درصد کمی پیش رفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان سپس با اشاره به وضعیت شهرستان همدان، ابراز کرد: درحال حاضر برای 12 هزار نفر تأمین زمین انجام شده و منتظر رفع مباحث فنی هستیم تا کار در کوی پرواز ادامه پیدا کند.
صالحی‌امیر افزود: یک‌هزار و 200 هکتار نیز مساحت شهر جدید اکباتانا بوده که طرح تفصیلی آن تهیه شده و می‌توان بخشی از طرح جوانی جمعیت و نهضت ملی مسکن را به آنجا انتقال داد.
وی با تأکید بر اینکه نیاز مبرم همدان طرح جامع و الحاق اراضی است، اظهار کرد: دو پروژه 104 واحدی (شهرک مدنی) و 480 واحدی (شهرک فرهنگیان) برعهده ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است که با مشکلاتی روبه‌رو بوده و کار درحال انجام است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان ادامه داد: پروژه 690 واحدی نیز برعهده بنیاد مسکن است که با پیشرفت بالای 98 درصد همراه بوده و تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
صالحی‌امیر با ابراز نگرانی از اینکه حدود 200 میلیارد تومان از محل صندوق ملی مسکن به‌صورت تن‌خواه برای این پروژه گرفته شده که بعد از اتمام پروژه از مردم گرفته خواهد شد، گفت: ممکن است برخی از متقاضیان برای پرداخت پولی که به جهت تسریع کار تزریق شده، دچار مشکل شوند.
وی سپس در جمع‌بندی سخنان خود با اشاره به مشکل همه شهرستان‌ها، یادآور شد: تأمین اراضی، تسهیلات بانکی، خدمات زیربنایی و سهم یک‌سوم وزارتخانه‌ها و صندوق ملی مسکن، مشکل واحد همه شهرستان‌ها است.
*تسهیلات متقاضیان امیرکبیر با مشکل مواجه شده است
فرماندار نهاوند نیز با بیان اینکه پروژه 674 واحدی این شهرستان 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، عنوان کرد: 95 واحد آن تا پایان سال افتتاح خواهد شد.
ضرغام احمدوند تصریح کرد: پروژه 45 واحدی شهیدحیدری نیز 60 درصد پیشرفت دارد.
وی با بیان اینکه شهرک 720 واحدی امیرکبیر با مشکلاتی روبه‌رو است، افزود: این شهرک برای ادامه کار نیاز به اصلاحات در مسیر و الحاق دارد؛ ضمن اینکه اغلب متقاضیان آن از مددجویان بهزیستی و کمیته امداد بوده و بانک مساعدت لازم را در جهت اعطای تسهیلات ندارد‌.
فرماندار نهاوند تأکید کرد: در فیروزان نیز کار پروژه 114 واحدی با پیشرفت خوبی همراه است و مشکل خاصی وجود ندارد.
* سامن منتظر ابلاغ طرح جامع
سرپرست فرمانداری ملایر نیز با بیان اینکه پروژه 60 واحدی با مشکل مواجه است، عنوان کرد: این پروژه فقط کلنگ‌زنی شده و با وجود اختلافات، کار روی زمین مانده است.
سیدرسول حسینی ابراز کرد: پروژه 502 واحدی با پیشرفت فیزیکی مطلوب همراه است، اما به‌دلیل عدم واریز وجه توسط بانک، کار متوقف شده است.
وی متذکر شد: در سامن هم اقدامی صورت نگرفته و منتظر ابلاغ طرح جامع هستیم؛ در شهر ملایر نیز منتظر مصوبه کمیسیون اصلی هستیم تا کار آغاز شود.
* در ملحمدره مشکل صدور سند داریم
فرماندار اسدآباد نیز با اشاره به دو پروژه این شهرستان، عدم انعقاد قراداد بانک مسکن با متقاضیان را مشکل اصلی خواند و گفت: تقاضای مساعدت در این بخش را داریم.
سلیمان نظری‌دوست افزود: در پروژه 640 واحدی شهرک فرهنگیان نیز کار درحال انجام است، اما فقط 240 نفر واجد شرایط هستند و 400 نفر مشکل دارند.
وی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر پروژه سایت ملحمدره با درنظر گرفتن مسکن برای یک‌هزار و 80 نفر واجد شرایط است که در بخش صدور سند مشکل دارند و درخواست ما همکاری ثبت اسناد با این متقاضیان است.
* نیاز به زمین 43 هکتاری داریم
فرماندار تویسرکان نیز در ادامه با بیان اینکه پنج پروژه مسکن در شهرستان داریم، گفت: پروژه 60 واحدی با مشکل فاضلاب مواجه است و زیرساخت‌های پروژه 204 واحدی سرکان هم آماده شده است.
یحیی خورشیدخانی یادآور شد: مشکل مهم دیگر نیاز به 43 هکتار زمین برای این شهرستان است که چندین‌بار مطرح شده تا مصوب شود؛ ضمن اینکه فشار متقاضیان برای تحویل زمین زیاد است و انتظار داریم با تصویب این مهم، مشکل حل شود. 70 واحدی بنیادساخت به گروه‌ساخت تبدیل شده و برای 26 واحد مشکل تأمین زمین داریم.

شناسه خبر 90880