گزارش آمریکایی؛
حمایت از جنایات جنگی اسرائیل، سنّت کثیف آمریکا
سپهرغرب، گروه بینالملل: همزمان با تشدید حملات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه و افزایش تعداد جانباختگان فلسطینی حاصل از این حملات، دولت آمریکا به ریاست جو بایدن بهطور فزایندهای در جامعه بینالمللی بهدلیل حمایت سرسختانه از تلآویو در جریان اعمال مجازات جمعی مردم غزه و قطع سیستمهای ارتباطی و اینترنت، منزوی میشود.
به گزارش پایگاه خبری « Truthout» در تاریخ 27 اکتبر، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع به قطعنامهای رأی داد که در آن خواستار برقراری آتشبس بین حماس و رژیم صهیونیستی شد. از بین تمام 193 عضو این نهاد، ایالات متحده یکی از 14 کشوری بود که به این قطعنامه رأی منفی داد.
حتی دولتهای محافظهکار عربی طرفدار غرب که با اسرائیل عادیسازی روابط را از سر گرفتهاند نیز خشم خود را از این رژیم بهدلیل حملاتش به غزه که تاکنون بیش از یک میلیون نفر را آواره کرده است و همچنین از آمریکا بهدلیل حمایتش از «پاکسازی قومیتی» اسرائیل ابراز کردهاند. حتی بیانیه مشترک رهبران اتحادیه اروپا نیز خواستار ایجاد «کریدورهای امدادرسانی و توقف» در تلاشهای جنگی مورد حمایت ایالات متحده آمریکا برای رساندن کمکهای بشردوستانه به غزه شده است.
از سوی دیگر، کلیسای کاتولیک، کلیسای ارتدوکس، کلیسای انگلستان و حتی اکثر فرقههای اصلی پروتستان خواستار برقراری آتشبس شدهاند. بااینحال دولت بایدن همچنان در حمایت از تداوم حملات رژیم صهیونیستی در کنار مسیحیان راستگرای حامی اسرائیل قرار گرفته است.
به گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، سازمان عفو بینالملل با اشاره به جنایات جنگی گسترده نیروهای اسرائیلی تحت حمایت ایالاتمتحده در غزه در گزارشی خاطرنشان میکند: درحالی که نیروهای اسرائیلی به حملات فاجعهبار خود در نوار غزه ادامه میدهند، سازمان عفو بینالملل حملات غیر قانونی اسرائیل ازجمله حملات بیرحمانهای که منجر به تلفات گسترده غیر نظامیان در این منطقه شده است را مستند کرده و معتقد است تمام این اقدامات باید بهعنوان جنایات جنگی مورد بررسی قرار بگیرند.
با وجود آنکه حملات اسرائیل به غزه در سراسر جهان محکوم شده است، مقامات واشنگتن همچنان خود را از انتقاد علیه اسرائیل معاف کردهاند. علاوهبر هزاران غیر نظامی که در جریان بمباران هوایی اسرائیل کشته شدهاند، این رژیم تمام راههای دسترسی غیر نظامیان به آب، غذا، تجهیزات پزشکی، برق و سوخت را قطع کرده است. اقدامی که منجر به فروپاشی سیستم بهداشت در غزه و تلفات گسترده حاصل از این محاصره شده است؛ در شرایط فعلی تنها تجهیزات امدادی مختصری از جانب مصر وارد نوار غزه میشود.
اگرچه وزارت بهداشت فلسطین از زمان تأسیسش در بین مقامات وزارتخانههای بهداشت در سراسر جهان و حتی سازمانهای دولتی آمریکا بهدلیل ارائه آمارهای دقیق شهرت پیدا کرده است، بااینحال بایدن در این روزها با تکرار ادعای «جورج دبلیو بوش»، یکی از رؤسای جمهور سابق آمریکا که شمار تلفات سرسامآور عراق تحت تأثیر حملات آمریکا را تکذیب میکرد، درحالی که اذعان کرده در این جریان «بیگناهان کشته شدهاند» عنوان کرده، به ارقام ارائهشده از سوی منابع فلسطینی «بیاعتماد» است.
این پایگاه خبری در ادامه مینویسد، در چنین شرایطی بایدن به سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفته است که هرگونه درخواست برای برقراری آتشبس را وتو خواهد کرد. همانطور که پیشتر قطعنامه 18 اکتبر پیشنهادی از سوی برزیل مبنی بر توقف جنگ را جهت ارسال کمکهای بشردوستانه وتو کرد. در چنین شرایطی تنها تلاش آمریکا بر این است که در قالب قطعنامهای حماس را محکوم کرده و از حق اسرائیل برای «دفاع از خود» حمایت کند.
بایدن بهعنوان حامی بینالمللی اصلی جنگ اسرائیل علیه غزه تمام تلاش خود را برای سرپوش گذاشتن بر این جنایات جنگی بهکار میبرد؛ او در مورد آمارهای مربوط به تعداد بالای تلفات غیر نظامیان شک و تردید ایجاد میکند و سعی در پوشاندن اخبار مربوط به غزه و جنایات اسرائیل دارد. همانطور که وزیر امور خارجه کشورش از دولت قطر خواسته تا مانع از پوشش خبری گسترده الجزیره از جنگ اسرائیل و حماس شود.
مانند جنگهای پیشین بین فلسطین و اسرائیل، اینبار هم بایدن و رهبران کنگره آمریکا، مقاومت فلسطین را عامل اصلی کشتار غیر نظامیان در غزه دانسته و سعی میکنند با این ادعا که حماس از «سپر انسانی» برای پیشبرد اهدافش در جنگ استفاده میکند، اسرائیل را در برابر جنایات کنونی غیر مسئول جلوه دهند. این درحالی است که نه دیدهبان حقوق بشر، نه سازمان عفو بینالملل و نه حتی شورای حقوق بشر سازمان ملل در تحقیقات کامل خود در جریان جنگهای قبلی اسرائیل در غزه، تاکنون نتوانستهاند حتی یک مورد مرگ فلسطینیها را درنتیجه عملیات حماس علیه غیر نظامیان غزه بهعنوان سپر انسانی ثبت کنند.
به نوشته این پایگاه خبری، تضاد بین خشم دولت بایدن از روسیه بهدلیل حملاتش به غیر نظامیان در اوکراین و حمایت دولت بایدن از حملات اسرائیل علیه غیر نظامیان فلسطینی در غزه بسیار قابل توجه است. عمق فاجعه را زمانی میتوان متوجه شد که بدانیم تلفات غیر نظامیان غزه در 20 روز اول بمباران اسرائیل تاکنون بیش از نیمی از تلفات غیر نظامیان اوکراینی در جریان جنگ 20 ماهه این کشور با روسیه بوده است.
طبق این گزارش، اقدامات حماس علیه رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان بمباران مراکز جمعیتی غیر نظامی در غزه را از سوی اسرائیل توجیه نمیکند. حتی ناظران در سراسر جهان به این نکته اشاره کردهاند که چگونه میشود که واکنش بایدن نسبت به غیر نظامیان درگیر در جنگ دو منطقه اوکراین و غزه تا این حد متفاوت باشد.
این درحالی است که نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد با وجود آنکه اکثر آمریکاییها از کمکهای نظامی آمریکا به اوکراین حمایت میکنند، اما درعینحال مخالف کمکهای نظامی کشورشان به اسرائیل هستند. با این وجود بایدن بازهم اصرار بر این دارد که بسته کمکی پیشنهادی به دو طرف در کنار هم و در قالب یک لایحه بررسی شود. دوگانگی سیاستهای بایدن از آنجایی مشخص میشود که او معتقد است کنگره آمریکا باید به ارائه تسلیحات به اوکراین ادامه دهد تا این کشور در برابر تهاجم روسیه از خود دفاع کند؛ درعینحال معتقد است حمایت از اسرائیل برای تهاجم به غزه نیز باید ادامه پیدا کند.
جالب اینجاست که بایدن گزارشهای مورد تأیید عفو بینالملل را که علیه اقدامات روسیه در اوکراین و سوریه است، تأیید میکند؛ درعینحال معتقد است که نباید به گزارشهای این سازمان در مورد جنایات اسرائیل علیه غزه اعتماد کرد. طوری که گویی جنایات کنونی اسرائیل علیه غزه در باورش به اندازه کافی وحشتناک نبوده است! او برای تأیید اظهاراتش حتی به دروغ متوسل شده و داستانهای غیر واقعی را علیه حماس عنوان میکند.
پایگاه خبری «Truthout» مینویسد، این نمونه دیگری از توالی تلاشهای دولتهای پیشین آمریکا برای توجیه جنگها با استفاده از بهکار بردن اطلاعات نادرست است. اکنون بایدن همان کاری را انجام میدهد که بوش در قِبال عراق انجام داد. حتی میتوان گفت تلاشهای دولت بایدن و حامیانش برای توجیه جنایات جنگی گسترده اسرائیل به طرز قابل ملاحظهای مشابه تلاشهای دولت «رونالد ریگان» برای توجیه جنایات جنگی السالوادور است.
رؤسای جمهور آمریکا اصرار داشتند که بر این ادعا تکیه کنند که آمریکا بهعنوان یک کشور حامی دموکراسی از خود در برابر تروریستها دفاع میکند. در این راستا، حتی آمارهای مربوط به وزارت بهداشت کشورهای مورد حمله را زیر سؤال برده و گزارشهای مربوط به سازمانهای بزرگی مانند عفو بینالملل و سایر گروههای حقوق بشری را بهدلیل مخالفت با مواضع آمریکا، جانبدارانه خوانده و رد کردهاند.
در تمامی این موارد دولتهای مختلف آمریکا همچنان اصرار داشتهاند تا بگویند که تلفات غیر نظامیان، تقصیر دولت مورد حمایت آمریکا نیست؛ بلکه تقصیر «تروریست»ها است. این ادعا با متهم کردن مخالفان سیاست ایالات متحده به حمایت از ایدئولوژیهای خشونتآمیز همراه بوده است.
اکنون سیاست ایالات متحده در حمایت از کشتار در نوار غزه اساساً مربوط به فشار لابی اسرائیل نیست، بلکه بخشی از سنت دیرینه سیاست خارجی آمریکا برای کماهمیت جلوه دادن و سرپوش گذاشتن بر جنایات جنگی از سوی متحدان جناح راست افراطی آن است. موضعگیری که حتی تحت تأثیر دادن چک سفید امضای دموکراتها به اسرائیل برای تداوم جنایات جنگیاش، میتواند شانس پیروزی بایدن در انتخابات 2024 را تهدید کند.
شناسه خبر 75455